Ženy, prosím, jaké máte zkušenosti se střídavkou? Ex na to teď zase začal tlačit (až vydírat), doteď byli zhruba 65% času děti u mě, zbytek u něj. Zdá se mi, že nejmladší (4 roky) je na to ještě malá, je docela vázaná na mě. Nechci jim bránit v kontaktu a nakonec, ta střídavka by měla určité výhody jak pro mě, tak pro děti. Ale nejsem si jistá, zda by to dětem neublížilo. Máte někdo jiné rozvržení než klasicky týden- týden? Jaké? Pokud by se měly střídat víkendy (jakože přirozeně měly), tak mi přijde, že by to byl strašný zmatek a skoro by nešlo nic naplánovat. Nedovedu si to představit - jen na dokreslení, mám děti tři, práce dvě, a samozřejmě množství různých doktorů, očkování, zubařů, logopedií, zařizování a plánuji docela dost dopředu, jinak to nejde. Jinak ještě jedna info- bohužel, ex se mnou skoro nekomunikuje a když, tak pro mě velmi urážlivým způsobem. Ani poměrně důležité věci ohledně dětí se mnou nesdílí, telefon mi většinou nevezme. Takže fakt nevím, jak by to mohlo fungovat. A další dotaz - v případě vícero dětí, máte to někdo tak, že by občas děti dělil? že by třeba starší byli víc s ním a mladší víc se mnou? On by to asi neodsouhlasil, a děti by se pravděpodobně taky zlobily, že to není spravedlivé, ale zdá se mi ,že prostě neexistuje dobré řešení a jsem z toho upřímně docela hotová, zvláště v kombinaci s dalšími věcmi, které teď prožívám (brzy mě čeká stěhování atd.). Děkuji předem za sdílení a ať už máte názor jakýkoliv, také Vás moc prosím o udržení důstojné úrovně diskuze (kdo jste v té situaci nikdy nebyli, buďte za to rádi a prosím - nesuďte).
No, pri tom pomeru co pises, uz realne tu stridavou peci mate, takze je asi celkem pochopitelne, ze ji chce i oficiálně, takze bych mu navrhla, ze jo, když ten system stridani zustane jako byl doposud.
Máme asymetrickou. Od 3 a 5 let. Jeden týden ct-so ráno, druhý týden ct- ne večer. Týden je moc, to máme jen o prázdninách.
Že mladší byl víc se mnou jsme měli na začátku,asi 2 měsíce. Lepší je když chodí spolu.
@skororozvedena Jak už tu padlo, bez komunikace to pořádně fungovat nebude.
My máme střídavku 50:50, ale střídáme v režimu 2-2-3, kdy každý z nás má pevně dané 2 dny a pátek, sobotu a neděli střídáme. Dětem to tak vyhovuje. Plánovat se dá bez problémů, když střídáme, tak víme, kdo kdy vyzvedává, kdo má který víkend - a v případě nějakých mimořádných akcí se domlouváme na výměně víkendu. Lékaře, školku, školu - vše řešíme spolu, větší investice (ŠvP apod.) jedeme napůl.
@skororozvedena Máme stridavku od dceřiných 2,5 a jediné, proč to funguje je, že spolu dokážeme věci vyřešit a dojít ke kompromisu, a to i přes to, že bychom se nejradši poslali někam.
Důležitým předpokladem pro střídavou péči je to, že spolu ti dva umí dobře komunikovat, bez toho nejde. Takže pokud to nefunguje, střídavka asi nebude. O dělení dětí jsem nikdy neslyšela a neznám ani vzdáleně nikoho, kdo by měl střídavku se 3 dětma. Neříkám, že to nejde, jen, že s tímto nemám ani vzdálenou zkušenost.