Strach z vody u 9měsíčního miminka

berblin
20. bře 2016

S miminkem chodím už 2,5 měsíce na kurz plavání. Ze začátku super, malá vše zvládala, potápěla se a myslím, že si to i užívala. Před 3 týdny si paní instruktorka vybrala Adrianku, aby na ní ukázala nový cvik. Co čert nechtěl, tak ji vyklouzla a ona - v cizí náruči , navíc bez přípravy, se potopila. Od té doby ji nemohu dostat do vody a to ani, když ji večer koupu ve vanence. Tam se maximálně postaví a tu chvilku přetrpí. Od té doby jsem s ní plavat nebyla, jelikož dříve než vlezeme do bazénu, tak ji chytne šílený hysterák. Zkouším ji vodu opět přiblížit v umyvadle, ale vůbec na ni nereaguje, naopak se otáčí pryč. Máte nějakou radu, co s tím?

japona
20. bře 2016

@berblin Je pochopitelne, že po špatném zážitku se do vody nepohrne.. Dejte tomu čas (pouštět hračky ve vaně, nechat ji prelevat kelímky s vodou, ..atd.) a hlavně ji do ničeho nenutte! Na kurz bych se vykašlala min. do doby, než ji začne bavit koupání ve vaně (a peníze, pokud máte predplaceno, bych si vyhadala zpatky🙂).

berblin
autor
20. bře 2016

@japona hračky zkouším ji do vody dávat, ale zatím marně, ona se tak bojí, že se ani neohne. Na bazéně už jsem se dohádala, ale efekt 00prd. prý si odpadlé hodiny máme nahradit do června.

etelica
20. bře 2016

u deti je v tomto pripade najdolezitejsie, aby nemali pocit, ze ich do niecoho dospeli nutia. isty cas by som ju sprchoval, lebo ak budes tlacit na pilu tak sa to bude len umocnovat a dosiahnes presny opak ako chces.

konidana
21. bře 2016

@berblin jak odpadlé hodiny??? trauma kvůli instruktorce! Ale chápu, že vám to za ty nervy nestojí.. ☹

berblin
autor
21. bře 2016

@konidana odpadlé hodiny si prý můžeme nahradit, ale to je za současného stavu zcela marné. Asi se na to vykašlu.

konidana
21. bře 2016

@berblin Tak hodiny do konce kurzu asi všechny neodpadly , ale nemůžete na ně chodit, že? Pochopila jsem, jen se divím 😉 Asi bych to řešila kvůli principu.

berblin
autor
21. bře 2016

@konidana oni mi řekli, že je to náš problém, stále mám možnost s malou hodiny "vychodit" ještě 3 měsíce po ukončení kurzu. Pokud se nestane zázrak, tak ji nechci zbytečně trápit. Ale je to na pikaču. Zrovna u těchto aktivit by měli vzít v potaz, že se dítě "šprajcne" a miminku opravdu nevysvětlím, že je kurz zaplacený. Holt ať žije byznys

karlajasmine
21. bře 2016

tak s instruktorkou bych se hadala a chtela po ni kontakt na manazera centra, at vam vrati penize, kdyz za to muze ona...

A s tou vodou bych ji ted sprchovala, dokud si na vodu zase nezvykne...

berblin
autor
21. bře 2016

@karlajasmine dohádala jsem s vedením centra, prostě je to nezajímá.Začínám ji opatrně sprchovat, polévat vodou, cákat v umyvadle, ale pořád má strach. Je hrozné, že taková "maličkost", může mít takový dopad.

karlajasmine
21. bře 2016

V tom pripade bych jim asi udelala nepeknou reklamu na netu... kdyz za to muze instruktorka, tak by vam fakt penize za tri lekce vratit meli...