S miminkem chodím už 2,5 měsíce na kurz plavání. Ze začátku super, malá vše zvládala, potápěla se a myslím, že si to i užívala. Před 3 týdny si paní instruktorka vybrala Adrianku, aby na ní ukázala nový cvik. Co čert nechtěl, tak ji vyklouzla a ona - v cizí náruči , navíc bez přípravy, se potopila. Od té doby ji nemohu dostat do vody a to ani, když ji večer koupu ve vanence. Tam se maximálně postaví a tu chvilku přetrpí. Od té doby jsem s ní plavat nebyla, jelikož dříve než vlezeme do bazénu, tak ji chytne šílený hysterák. Zkouším ji vodu opět přiblížit v umyvadle, ale vůbec na ni nereaguje, naopak se otáčí pryč. Máte nějakou radu, co s tím?
u deti je v tomto pripade najdolezitejsie, aby nemali pocit, ze ich do niecoho dospeli nutia. isty cas by som ju sprchoval, lebo ak budes tlacit na pilu tak sa to bude len umocnovat a dosiahnes presny opak ako chces.
@konidana oni mi řekli, že je to náš problém, stále mám možnost s malou hodiny "vychodit" ještě 3 měsíce po ukončení kurzu. Pokud se nestane zázrak, tak ji nechci zbytečně trápit. Ale je to na pikaču. Zrovna u těchto aktivit by měli vzít v potaz, že se dítě "šprajcne" a miminku opravdu nevysvětlím, že je kurz zaplacený. Holt ať žije byznys
tak s instruktorkou bych se hadala a chtela po ni kontakt na manazera centra, at vam vrati penize, kdyz za to muze ona...
A s tou vodou bych ji ted sprchovala, dokud si na vodu zase nezvykne...
@karlajasmine dohádala jsem s vedením centra, prostě je to nezajímá.Začínám ji opatrně sprchovat, polévat vodou, cákat v umyvadle, ale pořád má strach. Je hrozné, že taková "maličkost", může mít takový dopad.
V tom pripade bych jim asi udelala nepeknou reklamu na netu... kdyz za to muze instruktorka, tak by vam fakt penize za tri lekce vratit meli...
@berblin Je pochopitelne, že po špatném zážitku se do vody nepohrne.. Dejte tomu čas (pouštět hračky ve vaně, nechat ji prelevat kelímky s vodou, ..atd.) a hlavně ji do ničeho nenutte! Na kurz bych se vykašlala min. do doby, než ji začne bavit koupání ve vaně (a peníze, pokud máte predplaceno, bych si vyhadala zpatky🙂).