Dobrý den, malá má 13 měsícu. Chci přestat kojit do léta. Čím nahradit mléko? Dávali jste někno už plnotučné kravské? Má se dávat až od dvou, dříve ho davali i miminku. Dr mi rekla ze mam zkusit sojove, mandlove atd..má někdo zkušenost? A jak jste odnaučili usinání u prsu? Děkuji za odpovedi. Blbé komentáře že malá je jeste malinka, ze mam kojit atd si nechte.
Po odstavení (v 15.m a v 13.m) jsem dětem nabízela sunar i plnotučné kravské a nechtěly ani jedno. Pokud má pestrou stravu (sýry, bílé jogurty, maso, luštěniny) mléko nepotřebuje. Moje děti mléko cca do 3 let vzaly jen v kaši a v lupínkách. Tekuté po třetím roce v podobě kakaa (dřív nechtěly ani to)
@tete20 Mne mudr u obou starsich deti chvalila, ze davam batoleci mleko jeste ve trech letech, i kdyz si zbytek rodiny klepal na celo. Pry je to do tri let to nejlepsi, co muze byt. Za me doporucuju zn. Hami, totalne vyhralo DTest (narozdil od propadaku Sunaru a Nutrilonu). Pokud diteti chutna a financne zvladate, dala bych kazdopadne pokracovaci UM.
Sójové mléko rozhodně ne. Je to nefermentovaný sójový výrobek a má vliv na vývoj pohlavních orgánů atd. Ostatní neporadím. Zapracovala bych na pestré stravě a případně nějaké UM.
Kravske davam detem s doktorcinym pozehnanim od cca roku a zadny problem neni.
Sojove bych nepila teda ani ja. A misto kravskeho co treba kozi?
Zkoušela jsem po odstavení nejdřív rostlinná, rýžové (to hlavně), pak i makové, mandlové, kokosové... nechytlo ho ani jedno, tak měl Hami. Kdyby se ale povedlo UM nedávat, tak bych byla radši. Myslim že jsou i lepší způsoby jak doplnit mléčné výrobky. Vyzkoušejte a uvidíte.
Kravske bych nedavala. Batoleci mleko bych volila misto roztlinych-uvidis jak ji budou chutnat, ja volim Nutrilon. Rostlinne muzes taky pro spestreni. Kojeni je tva volba, tak se nenech nikym nutit 💋 U nekoho staci jen polozit do postylky (u nas) u nekoho vyhovuje houpani, spivani, hlaueni ja bych urcite volila kontakt telo+telo, nechat usnout na sobe napr. Hodne zdaru a uvidis neco zafunguje. Pekny den