Stahování předkožky v 10 týdnech, není to brzy?

bbibianca
5. lis 2015

Dnes máme 10 týdnů a dr. mi v poradně řekl, abysme pomaličku začali se stahováním předkožky. Není to příliš brzy? Nechci nic zanedbat, ale zase nechci ani předbíhat jeho vývoj. Poraďte, co teď?

mandala
5. lis 2015

Mě doktor řekl, že tohle se řěší až ve třech letech, vždycky jenom zkontroluje, ale já nic zatím dělat nemám, abych prý nezpůsobila nějakou trhlinku. Asi co doktor, to jiný názor. 😉

lucka662006
5. lis 2015

Ahoj, u 10ti týdenního miminka je opravdu hoooodně brzy na toto, my začneme řešit - přetahovat - až nám budou 2 roky.

datela
5. lis 2015

Máme opravdu kapacitu lékaře a do 3 let nesahat.A měl pravdu. Prcek si to osefoval sám 😉

suzanna123
5. lis 2015

@lucka662006 já hádám, že já to řešit nebudu - prcek se činí, tak to nechám na něm 😀

petzy
5. lis 2015

Nám řekli začít od roku a není problém, jde to dobře, dřív bych také nezačínala

janaosm
5. lis 2015

Taky mi bylo řečeno,ze přetahovat nemam vubec.Pry vic škody než užitku.Muzou vzniknout trhlinky a pak jen sama komplikace.Maly ma 10mesicu.Mudr rikala,ze pokud nema pindika nijak zarudleho a nema problémy s mocenim,je hrozne velka šance ze do trech let pretahne,protoze je vse tak jak ma byt.Takze nepretahovat.Ale verim,ze to budou dva tábory nazoru,jako s ockovanim...🙂

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
pepena27
5. lis 2015

V lednu budou malému 2 roky, nám bylo řečeno že pokud má plínky, což bohužel pořád má 😒 , nesahat. Ale je fakt že když je příležitost tak si ho pořád žmoulá v ruce 🙂

evcann
5. lis 2015

@bbibianca urcite stahovat, mam dva priklady, v 8 mes. mi malej se zanetem ledvin skoncil v nemocnici na kapackach, doktori mi vynadali, ze jsem poslechla svoji doktorku a nepretahovala a nevymyvala. Druhy priklad z tohoto tydne. Byli jsme na detske chirurgii s druhym synem kvuli hydrokele a primar rikal at urcite pretahujeme, ze se musi od malinka, protoze pak je to akorat polizanice. V porodnici mi rikali pretahovat a nase pediatricka taky rekla urcite pretahovat. Takze ja pretahuju od porodnice samozrejme lehce co to jde, je to hodne cistlive a obcas malyho vykoupu ve vane kam mu prevarim hermanek, aby se pripadne malinke trhlinky krasne zacelili.

pav_la
5. lis 2015

My jsme od několika zdrojů měli instrukce nepřetahovat. Od dvou let jsme pouze na radu lékařky z dětské chirurgie promazávali obyčejným dětským olejíčkem. Teď jsou klukům 3 roky a žádné problémy nemají.

luciamala1979
5. lis 2015

určite, jemne, nenásilne, při každom kúpaní / sprchovaní proste skúsiť a umyť, žiadne trhlinky nám nikdy nevznikli. Poradila mi to dr. z rodiny, i dr. pediatrička ku kt. chodíme. Syn, 5 rokov, žiadny problém 😉

mishell56
12. pro 2015

Mě řekl doktor to samé hned po 6-ti nedělí, ale jen kam mě to pustí samo a jen ve vaničce

ladykate83
13. led 2016

na mě všichni z okolí tlačej ať přetahuju od narození (nyní ukončený 4. měsíc), doktorka mi rekla že mám být v klidu. takže přetahuju, chlap by měl kecy, tchýně by mi řekla že něco dělám špatně a kámošky by mě sjely že mám přetahovat, já osbně nemám názor, netuším co mám a co nemám dělat. mamka neporadí ☹ nemůže ☹

monikabans
13. led 2016

my teda pretahujem cca od 2.tydne.... sestrenice ani svagrova nepretahovaly, a pak to oběma klukum trhali v nemocnici nasilim....

wenduliks
13. led 2016

@evcann souhlasim. Urcite pretahovat.
Kdyz maji malinkatou dirku na curani,spatne se jim vyprazdni mocovy mechyr a je z toho zanez ledvn. A ledviny ma clovek jen jedny. Mi rekla detska,ktera delala v nemocnici na detskym. My pretahujeme-minimalne uz od narozeni a syn stejne dostal mast na povoleni te kuze. Urcite pretahovat.

mercedesse
13. led 2016

me dr říkal az po třech letech a malej si to nakonec taky šéfoval sám a je v pohodě.

ladykate83
13. led 2016

@monikabans no to mi taky říkali, že to prej pak v x letech řešili obřízkou...

monikabans
13. led 2016

@ladykate83 to nevim, s tim zkušenost nemam... u nas tem dvěma klucinum to delali když byli mali... cca 2 roky, a proste to nasilim pretahli, utrhli to jakoby... a pak měli hrozny problémy s curanim, bolelo je to... ☹

evcann
13. led 2016

@wenduliks no práve, kluk mel z toho zanet ledvin a na nefrologicke klinice mi to jen a jen potvrzovali a je to i logické, že se to mýt musí 🙂

ladykate83
13. led 2016

@evcann
@monikabans
@mercedesse holky já ani neví jak moc, třeba t dělám málo nebo naopak moc, když se zeptám doktorky, tak mi vynadá ať to nedělám a nic se nedozvím.

mercedesse
13. led 2016

já si teda matně vzpomínám, uz je to dlouho, ze jako úplně malinkymu jsem možná zkoušela vždy ve vanicce trošku popotahnout, ale ne nijak zvlášť tahat, ale on když se pak začal víc pohybovat, tak se za něj tak vehementně tahal sám, ze jednou přišel, ze se mu s ním něco stalo a bylo to. Jen se toho chudinka trochu polekal.

evaamy
13. led 2016

Já rozhodně nestahuji. Příroda to vymyslela tak, že teď je z nějakého důvodu ještě pretahla( ochrana před infekcí) a až dítě bude trošku větší, tak si tam sahá samo a samo si to taky postupně bez bolesti stáhne. Syn to začal dělat v 10 měsících.

lucyjanek
13. led 2016

Já nepřetahuji, ale dala jsem na radu sestřičky z porodnice, že při koupání mu ho při mytí máme malinko "požmoulat" mezi prsty...a přetahovat si pak syn začal sám asi ve 26.měsících a naprosto bez problémů. Tak to teď praktikujeme i u druhého syna a ten si ho už taky sám ve vaně zkouší sám. Hlavně vše opatrně.

monikabans
13. led 2016

@ladykate83 no, pretahovat jen co to jde bez nasili, vic nepretahovat 🙂

ladykate83
13. led 2016

@mercedesse jojo tak to dělám spravně. Jen lehounce, spis jen aby to netarostlo a abych to dobre umyla. Díky vsem