Spaní ve svém pokojíčku. Jak to dceru naučit?

luna03
16. lis 2024

Ahoj holky, mela jste nektera stejnou situaci a ucili dite spat ve svém pokojiku? Dcera ma 2 roky a 3 měsíce, za týden rodim druhe mimco a udelali jsme dceri pokojíček. Do ted spala s nami v ložnici a dnes sem poprve zkusila ji dat do pokojíčku do velke postele. Usla ale zachvili brek a přišla ze chce spinkat u nas, takze spi opet s námi. Jak ji naucit spat v pokojíčku? Jako nutný to samozrejme neni, ale bylo by to fajn ☺️ diky za rady.

g_m
16. lis 2024

Dali jsme obe deti do pokojicku v roce, kdy jeste nebyli tak navykli na spani v loznici. I tak jsem tam musela dvakrat trikrat za nocjit a utisit nebo znova uspat,vale nemenila bych...

kristyn86
16. lis 2024

Podle me jde o zvyk. Spinkala tam poprve,je to jiny prostredi. Syn sel do sveho pokojicku spat jeste kousek pred druhym rokem. Taky se v noci budil a bud prisel k nam nebo jsem se s nim vratila do pokojicku. Po te,co jsme si privezli dceru z porodnice,ktera spala s nami v loznici,zacal pravidelne chodit o pulnoci k nam. Byl jak hodinky. Asi nechtel byt sam. Takze vecer usinal v pokojicku a v noci se presouval do loznice. Postupem casu to prestalo. A v roce sla segra za nim. Dala bych tomu cas. Ja kdyz spim v novem,jinem prostredi,tak se mi taky hur spi...

martulka88
16. lis 2024

@luna03 Synovi bude v únoru 3. Před měsícem jsme dali malého tam. Zvládl to krásně. Ujistili jsme ho, že až usne, otevřeme dveře a cokoliv bude potřebovat, může zavolat. Někdy se nevzbudí za celou noc, jindy 1-2krát. Ale začali jsme ho pomalu zvykat - nejdříve před rokem hraní, před létem odpolední spánek a měsíc zpět už tam šel na noc. Má tam svého svítivého medvěda, plyšáky z postýlky (ty mu pomáhají se cítit v bezpečí) a vybral si povlečení, jaké chtěl. Prostě, aby si to udělal dle sebe. Ale každé dítko je jiné.

janule0123
16. lis 2024

@luna03 za me blba doba na zvykani .. dcera byla zvykla spát v postýlce v ložnici … trénovali jsem na spani v pokojicku ještě před těhotenstvím… podařilo se hezky … jak už jsem měla větší břicho začala se chovat tak jak bych čekala po porodu … to bylo první překvapeni … no a teď … v pokojicku spát proste nebude co je sourozenec, musí usnout v ložnici se mnou a mimcem … takže ikdyz byla už naucena, všechno je pryč 🤣už asi rok

eviicka
16. lis 2024

Za mne hodně nešťastná doba ☹, tohle by náš starší tehdy nedal. Ale pomalu, nenásilně zkuste, třeba to půjde.
U nás spal po porodu se starším manžel a já s miminkem jinde.

martina1317
16. lis 2024

No myslim si, ze to neni idealne nacasovany? Za tyden rodis a TED ji chces vystrnadit z loznice, kde je s vami zvykla a rychle ji presunout do pokojicku? Do toho prijde miminko… je to proste blba souvislost - navaznost, prijde mimco - musim spat sama, takhle male ditko tomu jeste uplne nerozumi… nejlepsi by bylo to zacit trenovat driv, ale to uz nezmenis… ted bych spis pockla, jak se to vyvine, jestli bude chtit byt s vami v loznici i s placicim sourozencem, co ji bude budit, nebo se sama dobrovolne odstehuje… nebo s ni dobrovolne pujde i tatinek, protoze ho novirozenec mozna vystrnadi taky :D

marketa11112
16. lis 2024

Když byly děti malé, spaly s námi v ložnici obě. Dnes mají pěkný pokoj, prostorné postele a stejně jsou věčně u nás.

luna03
autor
16. lis 2024

@martina1317 pravda a pravda 😂

luna03
autor
16. lis 2024

@marketa11112 no nekdy to tak asi je a s tím se nejspíš musi počítat kdyz jsou deti ☺️

pilzzee
Včera ve 03:50

@luna03 Malej (4r) bude mit brzo svuj pokojik a stejne pocitam s tim, ze bude spat se mnou a s mladsi segrou. Kdyz ho ona bude budit, tak myslim, ze sam nazna, ze bude lepsi spat u sebe. Hrotit to nebudu 🙂

konidana
Včera v 05:17

@luna03 no my deti dali do pokojicku az obe najednou, kdyz jim bylo 2,5r. A 6m.

cherie24
Včera v 07:55

Naše děti chodily ze začátku do ložnice pořád. Nebo jsem chodila já k nim, když se vzbudily a začaly brečet. Úspěch jsem brala už jen to, že tam usnuly a vydržely alespoň část noci. Taky šly do pokojíčku obě ve 2 letech. V posteli se ráno vzbudíme s dětmi ještě teď v 5 a téměř 3 letech. Netlačila bych na to, chce to čas. 🙂

gruyerre
Včera v 08:10

@luna03 nedávala bych ji spát samotnou teď, když ji čeká spouta velkých změn. Teď naopak potřebuje mít co nejvíc jistot, i tak to pro ní dost možná bude těžké. Určitě nechceš, aby měla pocit, že je teď odstrčená kvůli miminku. Nechte si ji v posteli.

drep
Včera v 08:14

Naše šestileta chodí spát do svého pokojíčku asi od dvou a něco, ale celou noc tam vydržela jednou, jinak každou noc dorazí k nám. Přijde mi to normální a ačkoliv mi vyhovuje, že do mě nikdo nekope a neroztahuje se mi v posteli, tak když někdy spí u babičky, tak ji v noci hledám

anniej
Včera v 09:18

My jsme straší teda taky začali trénovat pozdě. A to až když se narodila druhá. Ale pokojíček starší měla celou dobu, chodila si do něj hrát, měla tam vše své. Po porodu jsme jí to tam trochu zvelebili s tím, že jsme jí tam dali rozkládací gauč, na kterém jsem spala já a mimčo tam bylo s námi. Takhle jsme tam spaly společně všechny 3 asi měsíc, pak si starší řekla sama, že zkusí spát sama, protože její sestřenka (ve stejném věku) spinká taky sama. První noc byly trochu slzičky, druhou taky, ale od třetího dne spí sama bez problému, sama si dojde na záchod uprostřed noci a zase sama zaleze a usne. Každý večer jí říkám, že kdyby něco, ať za mnou přijde. Necháváme otevřené dveře. Teď už by prý nechtěla spát s námi 😂 v květnu jí bude 5.