Složitější odplenkování u chlapce 2roky a 2měsice

janager
9. črc 2019

Zajímalo by mě, jak dlouho od doby, co.jste přestaly dávat plínky, trvalo vašemu dítěti, než si samo řeklo na nočník. Mám syna 2 roky a 2 měsíce a před necelými 3 týdny jsem mu přestala dávat plínky přes den. Má je pouze na spaní. Ale zatím ještě ani náznak, že by si řekl. Co se týče čůrání, snažím se mu to připomínat, dávám ho často čůrat. Přijde mi, že už teď zadrží a vyčůrá víc, než před těmi třemi týdny. Ale na nočník nejde. On se rozkroí, vyčůrá se do kalhot a pak řekne, čí. A když ho neprevleknu hned , začne se vztekat, jak mu to je nepříjemný. A bobek do nočníku neudělal nikdy. Vždy do kalhot.To akorát, když jsem viděla, že asi něco tvoří, rychle jsem ho na něj posadila. Popravdě nevím,. jak už dál na něj.

vendes
9. črc 2019

Vrátila bych mu pleny a zkusila to znovu za 2-3 měsíce. Myslím, že není připravený.

janager
autor
9. črc 2019

@vendes taky jsem o tom přemýšlela,že mu je vrátím, ale coe jsem tak zjišťovala, jak poznat , že dítě na to je připravené, tak podle toho by měl být, ale...

vendes
9. črc 2019

Říká se, že kluci jsou na tohle pomalejší, ale nemám zkušenost. Mám holku necelé 2 roky, plenu má na spaní a na ven (do města, MHD) doma je jen v triku a chodí na nočník, jak sama chce.

tervi
9. črc 2019

@janager S dovolením se připojím. Jsem na tom s dcerou 2,5r naprosto stejně.

janager
autor
9. črc 2019

@tervi ještě, že je léto. A pračka u nás jede non-stop🙂

eviicka
9. črc 2019

@janager ve dvou letech a dvou měsících malý vůbec nechápal o co jde. Na neustálé praní a počůraný byt jsem neměla nervy. Takže jsem hned plenky vrátila a zkusila třeba za 14 dní. Ve dvou letech a třech měsících se najednou něco seplo a od té doby bylo nehod minimum, za dva měsíce na to jsem dávala všechny nevyužité plenky kamarádce (v noci měl sucho už delší dobu).

vendes
9. črc 2019

Jak jí dám kalhotky, tak si je přičůrne. Pokud chce mít plenu, tak ji má. Když chce, sundá ji a jde na nočník, ale někdy se zapomene.

biedronka10
9. črc 2019

Taky bojuji s dcerou 2 roky. Ta se na nej i odmita posadit, jak kdyby se ho bala. Radsi mi donese plinu a rekne pina.... A kdyz ji nenasadim tak se proste pocura na podlahu a to ma nocnik treba hned vedle sebe. Nevim co s tim. Pribuzenstvo ma neustale prupovidky a masaz uz nekde od 13 mesicu. Vim, nic jim do toho neni ale se.... e me to. Navic ted tam pojedem a bojim se, ze holku popadnou a nasilim ji budou na nocnik nutit, asi vyletim z kuze a bude coro.

knuffel
9. črc 2019

Nepotěším tě, dvakrát to mám za sebou, dceři jsem ze dne na den vzala plíny přes den v jejích necelých dvou letech, do týdne to pochopila a od té doby úplně v pohodě i v noci, paráda! No a u syna jsem začala v roce a půl, na povel čůral, sám si neřekl, samo mu to docvaklo až tři týdny před třetími narozeninami! V noci měl plínu až do pěti let. A teď aktuálně třetí dítko (holčička) po druhých narozeninách, už přes dva měsíce bojujeme bez plen přes den, na bobky je celkem spolehlivá, ale čůrá stále do kaťat, na zem, na gauč, na židli, prostě od zítřka na to prdím a dostane plínu, nemám na to a ona ještě asi taky ne. Dost bylo pročuraných věcí všech možných, prostě půjde ve šlépějích svého bratra 😁. Žádný stres, ona nemluví, polulává se, ale asi na to nemá kapacitu, tak to taky nehroť, já už jsem teď taková smířená, nic moc mě nerozhází, bude to tak, jak to bude 😁.

lu_ta
9. črc 2019

Já začala taky se synem ve 26 měsících a pochopil to opravdu rychle, do týdne byl přes den a na spaní po obědě bez plen. Metodu jsem měla stejnou, vzít plenku a už jí nedat...

kikca88
9. črc 2019

@biedronka10 já bych jí nenutila ať nemá pak z nočníku blok... Co třeba prkýnko na wc? Zkoušela jste?

bayt
9. črc 2019

@janager Nenutila bych. Zkusila bych to za tři měsíce....většina dětí je přirozeně 100 % bez plen až ve třech letech...Jinak synovi je rok a půl a nočník ho bavil tak dva týdny. Nesnáší to, chce chodit na WC jako dospělí.

kikca88
9. črc 2019

@janager každé dítko je jiné, nedá se srovnávat, ale já osobně bych mu dala plinu a ještě počkala... Pak mu to třeba docvakne a ze dne na den bude bez plin - tak jak u nás 😉

biedronka10
9. črc 2019

@kikca88 jeste ne, taky me to napadlo, ale rikala jsem, si, ze aby zas nemela histerak z toho ze bude mit strach, aby nespadla do zachoda. To redukcni sedatko jeste nemame.

vendes
9. črc 2019

@biedronka10 Jasně v 12 měsících bez dudlíku a ve 13 bez plen... To znám, však děti s plenou a dudlíkem do tanečních nepůjdou, dokonce ani do školy 😉

biedronka10
9. črc 2019

@vendes joo muj otec to zabil kdyz mela 15 mesicu, pry jaktoze nemluvi v souvislych vetach, ze ji neni rozumet. Chvili jsem na mej cumela nevericne jak blb, jestli to mysli vazne a pak jsem ho uzemnila.

kikca88
Autor odpověď smazal
Zobraz
biedronka10
9. črc 2019

@kikca88 dobre diky. Mrknu a asi poridime. Ja ji proste nechci uplne zablokovat. Ale pritom kdyz jsem ja na wc, tak to mi div neasistuje, jak ji to zajima.

kikca88
9. črc 2019

@biedronka10 😁 jo chápu, též nemám ráda když se děti do něčeho nutí.. nikdo neví co se jim odehrává v té jejich hlavě🙂

biedronka10
9. črc 2019

@kikca88 tak jasny... Ja taky sama o sobe nemam rada kdyz me nekdo do neceho nuti 😃 treba brzo rano vstavat. To mam vzdycky super naladu pak 😃 ze by, se, meli vsichni predemnou schovat. Ale to uz odbocuju.

lida9
10. črc 2019

dite ve dvou letech je podle me chytre jak opice, takze i nocnik by mel zvladnout, minimalne formou hry... u nas to fungovalo tak, ze za kazde vycurani se rodice chovali ,,jak idioti,, delali blbustky, tancovali, placali a prcek se smal a smal a smal... takze sel za chvilku znova a cely kolotoc radosti zacal znova... v lete muze chodit bez kalhot a doprostred mistnosti dej nocnik, to zvladnete🙂 hlavne nekarat, kdyz to pusti do kalhot...

mku
10. črc 2019

U nas treba metoda sebrat plinu a nedat nezafungovala. Po trech dnech zacal zadrzovat jak kakani tak curani dokud to jen slo... takze jsem plinu vratila. Bez problemu je na nocniku po spani jinak nechce. Takze cekam ze to casem bude lepsi. Ted mu budou dva, v jeho veku dcera nemela plinu uz ani v noci... ale snazim se to neresit, maturovat s plinama snad nebude 😂😂😂😂

letr
10. črc 2019

@biedronka10 Syn měl dlouho to samé, jak jsme prosadili na nočník, tak hystericky brečel. Byl drobný, malý zadeček, tak měl asi pocit, že se do nočník propadne (aspoň tak mi to přišlo). Tak jsme ho nenutil, vždy po čase znovu zkusili. A najednou zhruba v necelých 2 letech a 2 měsících se ze dne na den rozhodl, že prostě plínky nechce a během týdne byl bez nehod, chodil poctivě na nočník. Nechtěl pleny ani na noc, tam sem tam nehoda byla, ale časem si i to sedlo. Takže to chce čas, ono to pak přijde samo. U dcer to zas bylo úplně jiné, první byla bez plen až před 3. narozeninami, i když nikdy problém s nočníkem neměla, jen na něm prostě nic neudělala, vše do kalhot. A v noci se mi pravidelně noc co noc měsíc počurávala a pak jak když utne, bylo sucho. Druhá dcera taky nočník v pohodě, ale taky na něm nic dělat nechtěla, byl jí spíš pro zábavu. Počůrané kalhoty jí nevadily vůbec. Ale pak se to lepšilo, nehody jen občas (a spíš přes den, v noci téměř nikdy), až to někdy tak ve 2,5 letech secvaklo a nepočůrávala se. Ale pak měla ještě pár etap, kdy měsíc se nepočůrala a pak týden třeba 4x za den jo, přitom nastydlá nebyla. Fakt je to s tím učením bez plen docela alchymie (o:

lussikorova
10. črc 2019

Ja syna zacla odplenkovavat v 21m . Doma prostě behal jen v triku,ze začátku nechapal na co je nocni cural kde chtel takze vecne nacurano a vytirani ale nechala jsem ho.porad jsem mu ukazovala kde se čůrá a kaka. Po asi 3 týdnech začal rikat curat a kakat ale nesel s tim jen stal a cekal az ho tam posadim ☺️ ale stihal to včas už říct větsinou,tak bylo min nehod. Po cca měsíci a pul uz chodil sam a včas. V tu chvíli jsem mu zacla davat trenyrky a teplaky teprve. Pres den byl bez plen v 23m . Sam si rekne vcas dost vcas zr to fakt stihnem kamkoliv akorat teda se odmita sám svléct jen navleče zpět pak trenky. Chce to vydržet doma se s tím smířit ze bude nacurano všude chvíli 😀je to jak se štěnětem chvili trva nez to pochopí

lussikorova
10. črc 2019

@lussikorova jo a taky jsme mu za kazde curani kakani tleskali a meli obr radost a davali placaky 😀😀 to mu vydrželo tak 3 mesice jeste 😂

luckylee
10. črc 2019

Syn mel 2r a 8m .Zacal oznamovat curani do plinky.Pak byl jednou bez ni a oblibil si wc.Pak chtel byt treba pul dne bez pliny a pak ji chtel zase zpatky.Za tyden se pocural celkem asi jen 7x.Pak jeste asi 3tydny chtel plinu do auta a na nakupy atd a pak uz ani to ne.A behem mesice uplne odplenkovany...na noc ma plinu porad.
Dozral do toho.Rekl si kdy ji chce a kdy ne.Je blbost ze kdyz ji jednou diteti vemes tak uz ji nemas vracet.Dite ktere je opravdu pripravene tak pozna rozdil kdy ji ma a kdy ne.Pripadne se zepta.Zadne tleskani ani jine blbiny u nas nebyly.

iulia
10. črc 2019

Na záchod začne chodit, až sám bude chtít. Já mám dvě děti a syna jsem učila od 18m (protože to vyšlo zrovna na léto) a ve 20m jsem to zabalila. A do týdne si sám sedl na nočník a začal čurat i kakat si říkal (ale jak zjistil, že udělal bobek do nočníku, tak se toho hrozně bál). A v noci měl plínku až do 2,5 pro jistotu. Potom už plínku sám nechtěl na noc.
Dceru mám podobně starou a v 18m nevěděla o co jde. A je to měsíc, co předváděla, jak čúrá brácha a tak jsem se ji zeptala, jak čúrá ona. A ona dělala, že si jako sedá a čúrá. Tak jsem si řekla, že už ví o co jde, tak jsme začaly. A začátky katastrofa - jako štěnátko. A minulou neděli si sama řekla na nočník a chodí si sama čúrat. Ale když chce kakat, tak si řekne o plínku. Na noc a na cestování ji dávám samozřejmě plínku. Takže to vypadá na ještě na dlouhou cestu. Ale jsem ráda, že to funguje doma. Ale všimla jsem si, že malá, vždy když chtěla čúrat, buď rozkročila nohy nebo si tam začal sahat. Takže pevné nervy a nočník vždy po ruce nebo nechat ho týden odpočinout a zkusit to znovu až bude nálada.

teckadvojtecka
10. črc 2019

Dceru jsem odplenkovala ještě před druhými narozeninami, takže na druhé narozeniny už byla přes den bez plenek, dávala jsem jen na noc a na ven (byla zima, nechtěla jsem řešit nějakou případnou nehodu venku, když mrzne až praští.) Syna jsem zkoušela 2 - 3 týdny odplenkovat něco málo po druhých narozeninách. Moc to nepochopil, tak jsme se vrátili k plenkám. Byla jsem těhotná, nechtělo se mě to v posledních měsících řešit, neměla jsem na to energii... tak jsem ho odplenkovala cca o 4 měsíce později. Za tři dny byl přes den úplně bez nehod. Asi to chce zkusit později... taky jsem slyšela, že kluci jsou na takoví pomalejší.

monina1210
10. črc 2019

@janager Rekla bych, ze u nas pomohlo vysvetlovani - porad dokolecka, cura se na nocnik/zachod, i maminka, tatinek, babicka, hracky, opravdu casto jsme se o tom bavili. Pak jsme sli se synem vybrat nocnik, ma krasny cerveny s autem 😉 az pak jsem se jednoho dne odhodlala a vzala plinku. Prvni tyden katastrofa, doma nahulaty si na nocnik sedal, venku furt nehody (je to tak mesic a pul zpatky), doslo mi, ze nevi, jak curani podrzet, takze jsme zase vysvetlovali, on zavolal "curat!", ja: "drz to v brisku!" a takhle jsme se za dalsi tyden dopracovali k odplenkovani. I ted se ale sem tam stane nehoda, casto kdyz se mu proste nechce od jidla nebo hracky. V noci uz taky miva suchou plenu. Vedela jsem ale, ze je pripraveny, umel rict curat i kakat, zajimalo ho, co my delame na zachode, vsimal si curajicich psu venku a tak. Jestli vas nic nenuti, zkuste asi fakt az treba za mesic, dva, uvidite, treba to pujde lip od zacatku.

veronikav31
10. črc 2019

já bych mu plíny nevracela.především protože když se počurá a mokré mu je nepříjemné, chvilku bych ho v tom nechala,uvědomí si,že když se půjde vyčurat tak bude v suchu,pokud ne,tak bude v mokru. A co vybrat redukci na záchod a aby chodil tam? některé děti(například naše dcerka) přeskočí nočník a chodí rovnou na záchod. Dcerku jsme odplenkovávali v 18m,nechtěla plíny,pořád nožičky u sebe, nebavilo mě s ní bojovat,zabavování nepomáhalo a dávat na zadeček aby jej povolila mi bylo proti srsti,tak jsem jí plíny vzala,sice jsme s tím bojovali,ale jak viděla plínu tak znovu nohy u sebe, tak jsem prala,vysvětlovala a prala,vysvětlovala, 2 měsíce to trvalo,ale dobrý(neposazovala jsem ji záměrně,měla kalhotky a někdy i legíny,vypozorovala jsem kdy se jí chce čurat,tak chodila na záchod).ve 2letech a 3 měsících si sama řekla,že nechce plíny na noc,když viděla plínu tak hysterák,tak jsem prala,dávala v noci na nočník když šla spát,občas se stalo,že se počurala,občas vydržela do rána.Teď se chystám na syna(nyní 17m),taktéž dává nožičky k sobě,před pár dny jsme jej museli držet 2 aby jsme mu dali plínu,teď čekám na lepší počasí,zásobu trenýrek mám, čistič na koberec a jednorázové podložky taky, vydrží i 1,5 hodiny nečurat.a opravdu nebudu bít děti kvůli tomu,že mají nožičky u sebe a nechtějí plínu,bojovat s nimi nebudu,tak holt budu prát a vysvětlovat, syn ví kam se chodí čurat(když se řekne číí-tak utíká na záchod,když čurá tak si přičupne-vidí u dcerky)