Zdravím... Chtěla bych se vás zeptat, jestli vaše děti ve těch letech tyto věci používají? Moje tříleté dítě, vůbec! Žádné co to je, proč?!
Proč začalo ve 4 letech a je to nejoblíbenější slovo 🙈
Proč má za sebou, teď přijde a ptá se :"co znamená *dosaď si*" a to kolikrát sama nvm co říct. Odpověď musí být totiž dostatečná 😀
U nás je období "proč" teď. Syn 4 roky. A buď rada, že to není 😂 Ono to je fakt kolikrát o nervy. Období "co to je" neměl. Za to jej má teď dcera - 2 roky. Takže já mám hlavu jak pátrací balon 😂 Vážně, buď ráda 😅
Mému už je 6,5let a abych zažila nějaká muka na slovo proč, tak to nebylo...ve 3letech vůbec ne. Spíš kolem 5tého roku, ale né intenzivně. Asi možná proto, že jsem se snažila vše automaticky hned při něčem TO vysvětlovat, tak asi nebylo PROČ se ptát 😀 Čekala jsem kdy to začne a nějak jsme to přešli 😀
U nás bylo proč před pár týdny...3a půl let. ale trvalo to krátce. Naštěstí 🤣
2,5 a porad se na neco pta
"co to je?" byla synova první věta. Rád ji používá do teď, jsou mu 3 a k tomu se přidalo "proč". Nejlepší je, když řeknu, že nevím (kam jede to auto). A nasleduje "a proč to nevíš?" 😂
Dcera taky nemá "proč" ve slovníku. Hádám, že to ještě přijde a ještě budu s láskou vzpomínat. "Co to je" nebo " co to děláš, mami" to říká pravidelně u něčeho nového, je děsně zvědavá.