Ahoj holky, naše dcera má za sebou všechna tři očkování Prevenaru 13 a poslední, čtvrtá, hexa ji čeká. Po posledním Prevenaru, což bylo před zhruba měsícem, se jí okolo místa vpichu vytvořil flek, který stále nezmizel. Je o několik odstínů tmavší než její kůže, ale je vidět. Myslela jsem, že to časem zmizí, ale měsíc mi přijde už docela hodně. Stává se tohle často? Zmizí to někdy? Pomáhá na to něco? V dospělosti jí flek na noze asi moc radost dělat nebude ☹ Děkuji za odpovědi. Gabča
To já taky mazala, ale úplně to nezmizelo a už tu skvrnu má přes měsíc...
moje máma má tu skvrnu celý život...
Moje dcera má skvrnu po očkování na stehně stále, má 2.5 roku.
No, to není úplně to, co jsem chtěla číst ☹ ale děkuji 🙂
Naši dcerce se též flek udělal, samozřejmě nám bylo řečeno, že jsme jediní, že jinak nikdo nic. Myslela jsem si své. Léta letoucí používám produkty od Energy na bázi čínské medicíny. Tyto fleky jsou způsobeny imunitní reakcí a dali jsme na to Vironal. Pro prťata 1 kapka po dobu 3 týdnů, pak pauza a znova. Používáme od té doby i jako prevenci na imunitu. Flek, který tam byl přes 2 měsíce pak zmizel.
@alexmartin Děkuju za reakci, hned vyzkouším 🙂 ta pauza je jak velká?
Pauza je týden. Dá se též dávkovat pondělí až pátek, pauza sobota neděle a pořád dokola. Mně takto zmizel obří flek na stehně po klíštěti, který jsem tam měla půl roku. Trvalo to asi čtvrt roku, ale zmizel. Vždy je důležité řešit opravdovou příčinu. 3 leté dceři dáváme 2kapky udržovací.
Mam syna byl ockovan asi pre 2 rokama a zustal mu tam hnedy flek co ho porad svedi 😞dokonce mu tam rostou chlupi doktrorka mi na to Dala sterojcky krem a nepomahalo to nakonec mi nic nerekla ptala se jestly to ma vubec stoho 😡
skvrna je to nejmenší. takhle navenek vidět, co to udělalo s její imunitou... tak to už vůbec není to, co chceš číst;)
Synovi se po očkování udělal taky flek, ale byl klasicky červený, jako nějaká reakce..Namazali jsme Bepanthenem sensidermem a za pár dní to zmizelo...