🙏 Prosím je tu někdo kdo měl tříleté dítě, které něco málo umělo a šlo do školky? Moje dítě se nezvládá obléct, potřeby wc v pohodě, neumí moc mluvit, je docela urvany! 😂 Bojím se ho tam šopunout, ale cítím, že je potřeba 😄
Tam se to naučí. Dcera šla ještě s plenou a do měsíce byla bez ni;)
Děcka SE to nenaučí samy. Musí to udělat paní učitelky.
U nás taky v pohodě, šla v necelých třech letech, s oblékáním pomáhají učitelky. Něco prostě ještě nezvládne, třeba zapnout zip...
Nas sel ve 3. Taky jsem se hrozila... Do dvou mesicu zacal mluvit ve vetach a kdyz jsem se ptala, tak oblekani a veskery servis mel na jednicku a to se doma do te doby tvaril, ze neumi ani sundat cepici. Lump jeden pohodlnej 😅 Jedine s cim bojoval byla lzice, protoze nemel rad polevky a umel jen vidlickou. Ale naucil se behem chvile a holt par tydnu vonel cely den po polevce 😆
@drakenn ale tak snad počítají, že když mají třídu malých dětí, že se jim bude muset pomoct, ne?
Holka šla ve 2,5 letech. Oblékání nebyla žádná hitparáda, ale nikdy nikdo nic neřekl, spíš mi jednou ze srandy učitelka řekla "no my než to všechno pooblíknem, tak můžem jít zpátky na oběd"
Tak to jsem si celkem oddychla, ufff 😄 Uvidíme, je tvrdá hlava, hodně brečí, když něco není tak jak si on přeje, ale neustupuji, to nikdy. Teď má období krmit, nechce ani jist sám, to tam vaše děti zvládly?
Naše školka je teda hodně přísná na děti a mají i zkušební 3m lhůtu. Rodiče tam dávali děti l, které prý uměli na nočník či záchod, ale pravda to nebyla, zdržovali ostatní, nebo děti, které jedly jen rukama. Mají kritéria, která dítě musí splňovat už při zápisu. Já to chápu, protože při tom počtu tam nemůžou děti až tak vyčnívat. Jiné je to v soukromých, kde je pár děti.
Pokud máš takové dítě, tak já bych ještě počkala. Učitelka ti určitě chlacholit dítě nebude....
Syn šel ve 2,5letech a vše zvládal na jedničku. Jinak by ho tam nevzali.
Zezacatku mu ucitelky pomuzou, ale trenovat trenovat a trenovat 🙂
Když malá nastupovala do školky, tak jsme to řešili o s učitelkami. Jediná podmínka u nás byla, aby byly bez plenky a pak nás spíš poprosili, ať ostatní (oblékání, svlékání) trénujeme, ale nepočítají s tím, že už by to děti uměly.
@astyna88 Já ho právě musím dát. Neumí se sociálně zapojit a nechci čekat do 4 let. Jde mi o komunikaci, spolupráce atp. prochází si docela těžkým obdobím vzdoru atp. i naše doktorka školku doporučila. Ještě jedna věc mě zajímá, jestli je možné nastoupit třeba po novém roce? Vůbec nevím jak to chodí, první dítě 😄
@petra0612 jako učitelka z MŠ bych minimálně na tom oblékání zamakala, alespoň ten základ (obléknout tričko, kalhoty). Děti se sice rychle učí, učitelky jim také pomůžou, ale děti, které to neumí jsou potom nešťastné, protože učitelky mají v průměru na starosti 25 dětí a nemůžou se 100% věnovat jednomu a tím vznikají nepříjemné chvilky, kdy dítě "bojuje" s oblékáním a není v silách učitelky mu hned pomoct.
@petra0612 Pokud máš možnost prcka do školky dat, tak dej. Však uvidíš, strach z toho neměj. Já když četla požadavky na školku, valila jsem oči. Batolecí maturita 🙄 Ve skutečnosti záleží školka od školky, ale i učitelka od učitelky. Za pokus nic nedáš. Dcera taky neuměla úplně všechno a počítá se s tím, že s něčím paní učitelka ze začátku pomůže. Děti jsou učenlivé a všechno doženou. A když ne, aspoň to vyzkoušíš a prd se stane ❤️
@mourovatakocka Pravda, když to nepůjde, bude zase doma. Děkuji, za uklidňující příspěvek 🌼
@petra0612 pokud je ve školce zapsaný už a drží mu tam místo,tak může nastoupit kdykoliv,i po novém roce. Pokud zapsaný není a bydlíte v místě,kde je velký nával do školky,tak se obávám, že budete muset počkat na zápis na jaře s nastoupí v září 2021. Pokud nemáte tedy malou vesnickou školku,kde je volno...
Moji dceři kdy šla do školky bylo přesně 3roky a 5dnů 😃 Oblect se uměla tak napůl, říct uměla jen 60slov, byl to pro mě tenkrát velký problém, proto to vím přesně.. Uměla se sama najíst, potřeba na WC v pohodě, to uměla od 2let,byla hodně společenská a neměla problém zapojit se do kolektivu. Učitelky si nikdy nestěžovaly a na rozvoj řeči měla školka dobrý vliv.
@petra0612 Nas maly sel teda ve 3,5 a oblekat umel jen trenky a kalhoty. Za mesic a pul se sam oblece, posklada obleceni a ulozi na misto. Nanda bundu a obuje boty. Jak na to nema maminku, tak to najednou jde. 🙂 Ony se vetsinou rychle uci a tem malym, alespon u nas ve skolce, se pomuze. Samozrejme kazde dite je jine, ale ve trech od nej snad nikdo nebude cekat zazraky, je to spuntik.