ahojky holky,
muj Toníček uz od narozeni pošilhává..je to normální? Ted je mu 10tydnu a očička mu ujedou jenom kdyz je fakt strasne unavenej. Vím, že hned po narození je to šilhání asi normální, ale ještě teď??? Máte s tím některá zkušenost - kdy to přejde?? Děkuju moc.. 🙂
děkuju moc, hned jsem klidnejsi.. on prave dneska tak priserne silhal, ze sem si rikala, ze se tady prece jenom radsi zeptam.. 😅
kachnicka: ono zalezi na tom, kdy silha? Me to Nasta delala, kdyz mela hracky prilis blizko u oci nebo ve spatnem uhlu, tak jsem ji pod hrazdicku nedavala moc casto a pokud preci, tak jsem ji naaranzovala tak, aby to nedelala. Ona s tim prestala celkem brzo.
moje ančí příšerně šilhala snad do 3,5 měs. a pak ještě další 2 jen občas,když měla něco moc blízko očíček 😉
kachnicka, jj, je to normální i v 10týdnech, myslím, že do 1/2roku je to ještě v normě. Neměj z toho obavy, mimčo šilhá, jak víc a víc zaostřuje na hračky a vše kolem a postupně vidí čím dál ostřeji a dále. Chodíme pravidleně s malým na oční na kontroly a takhle mi to alespoň vysvětlil dr.