Prostě máte s tím někdo zkušenost?Synovi je 3 a čtvrt roku.Deti má rád.V kolektivů působí jak tzv.opicka.dela co dělají všichni ostatní.Vse po nich opakuje.Ma je rád chodí za nima , objímá a tak.A když mu někdo něco dělá , neumí se bránit.Ve školce je jeden chlapeček,podle učitelek jsou kamarádi, jenže náš syn, chodí každý den se skrabancem,kousancem.Kdyz se ho zeptame kdo mu to dělat, řekne vždy jméno toho chlapečka.Nekdy řekne že si hrají, někde zas ne.Rikam mu ať chlapečkovi chytne ruku když ho bouchne a řekne mu že se to nedělá,že si s ním nechce hrát a jde to říct učitelce.Jak by jste to řešili?učitelce.Aokolí a rodina ať mu dá facku nebo na prdel.Jak by jste to řešili
Zazila jsem neco podobneho...syn chodil do skolky rad ale s postupem casu zacal chodit obouchany,s kousanci,a stupnovalo se to.tak jsem zasla za ucitelkou ktera taky rikala ze si jen hraji nebo se postuchuji ale ze je vsechno v poradku.dobre,nechtela jsem byt hned za hysterickou matku,ale pak syn prisel s rozseknutym obocim,tak jsem letela do skolky a dozadovala se duvodu proc se to synovi stalo,samozrejme ucitelky davaly ruce pryc.a stale omlouvaly situaci ze si deti jen hraji...varovala jsem je ze tohle bylo naposledy,ze muj syn nebude nici otloukanek a pokud se jeste jednou neco stane,budou mit velky problem...konecna byla kdyz jsem si sla jednou syna vyzvednout a syn prisel s monoklem a rozseknutym mistem tesne pod okem.okamzite jsem s nim jela do nemocnice,tam synovi udelali 2 stehy a jeli jsme domu.druhy den jsem sla do skolky ukazala lekarskou zpravu a rvala na ucitelky,zda to opravdu myslely vazne,jelikoz mi ani nezavolali(udalost se stala kolem 10.hodiny dopoledne)syna jsem vyzvedavala az v pul 3 odpoledne.Takze se vsem "sevřela" p*del,jelikoz ucitelka ktera ve skolce byla,neplnila poradne svou povinnost vuci detem a nakonec se zjistilo ze meho syna bouchl jeden chlapecek zeleznou lopatkou.
Takze takovehle veci ve skolce nepodcenovat!!! Nikdy a resit vzdy za vcasu...
Tak ty fotky jsou moc!!! Za ucitelkama, za reditelkou. Takovej smejd tam nema co delat
@makronka222 Nazývat dítě šmejdem je poněkud přes čáru.
@ladus88 me zas ucitelky rekly ze chlapecek co tohle vsechno udelal memu synovi ma "papiry na hlavu",a ze s nim nemuzou nic delat.pak ale podle me takove dite nema ve skolce co delat.a nebo ma mit zvyseny dozor..kazdopadne resit,resit a resit nez to prestane..prece jen posilat dite do skolky kde je mu ublizovano,je proste hrozny..
To bych teda taky řešila s ředitelkou. Těžko říct, jestli ten tvůj chlapeček na to ublížení nějak nahlas reaguje, jestli třeba nezaleze jenom do koutku a ty učitelky si třeba ani nevšimnou ..
Pokud nezaberou učitelky, rozumně bych promluvila s maminkou chlapečka, aby mu domluvila ona..
Nelíbí se mi přístup, když tě bije on, nandej mu jednu taky..
Ano, děti by si do jisté míry měly řešit spory samy, ale odtud potud..
Malej se pak akorát dostane na stejnou pozici a to pozici agresora (myšleno v nadsázce)
dobrý den, předně bych chtěla zakladatelku povzbudit, že to rozhodně má smysl řešit. A také se nebojte používat slovo šikana, protože toto skutečně šikana být může, její zárodečné stadium, které je nutno potlačit. Prokážete tím službu i tomu agresivnímu dítěti, že se hned zkraje dozví, že takto se chovat nelze. To, že to učitelky nedokázou ohlídat a že to nazývají "pošťuchováním\hrou" je typická ukázka toho, že situaci nezvládají. Také jsem to se synem zažila. Do školky jsem šla asi 5x než mě začaly brát vážně. Doporučovala bych vám, pokud můžete, si vše dokumentovat, ptát se učitelek, zda o úrazu vystavily zápis v knize úrazů, jak pracují s tím agresivním dítětem a také si vzít na pomoc partnera. marná sláva, když chlap bouchne do stolu, tak to má úplně jinou odevzvu, rozhodně ho nikdo nenazve hysterickým otcem. Takže hodně síly.
A ještě k těm radám ať se syn fyzicky brání. Nejsou apriori špatné, určitě by se měl naučit nějakou obranu, ale je možné, že už to dospělo tak daleko, že to nedokáže. Tohle se stává i dospělým.
@ladus88 myslím, že bys měla začít u sebe. To znamená neplacat se v tom a každý den si syna zkontrolovat. Pak to v prvé řadě říct učitelce. Že syn chodí s úrazy a aby ho víc hlídaly. Pak vysvětlit synovi, že ten kdo mu ubližuje, není kamarád a ať si hraje s někým jiným. Pokud toto nezabere, pak za ředitelkou. Samozřejmě si můžeš promluvit s rodiči toho kluka.
Tak ono je to zrovna u těch školkových dětí dost zrádné, protože ne všechny projevy jako kousnutí bouchnutí nebo obtěžování je výraz agrese. U malých dětí je to často způsob jak zapůsobit na kamarada. Učitelka by to určitě měla sama od sebe korigovat ale budme spravidlivé uhlídat 25+ dětí většinou nejde. Vychova rodin dneska dost pokulhava protoze je preferovaný freestyle "at si to vyresí sami, nechavame dětem svobodu" jasně... jenže jak se ty děti dozvědí, že se to nedělá, když jim to hlavně rodiče neříkají? :( upozornit personál školky na problem, nic jineho neuděláš