Zdravím maminy.
Synovi je téměř 6 měsíců a už od narození se potýkáme s tím, že zhruba jednou měsíčně má týden, kdy se v noci budí po hodinách i po půl hodinách. V podstatě nic nechce, vzbudí se, začne se mrskat, když ho nechám, začne plakat. Dudlíka plive. Přiložim k prsu, párkrát podudlá a zase usne a do hodiny je vzhůru. A takhle furt dokola týden a pak to samo odezní a spí zase normálně (normálně= vzbuzený 3-4x za noc).
Nehledám tu radu, abych se já líp vyspala nebo tak. Hledám tu radu, co se děje a proč. On sám není vyspaný, je mrzutý, přes den pak usíná po krátkých intervalech a vydrží spát klidně dýl než hodinu jako v noci. :/
Zkoušela jsem míň oblíkat/víc oblíkat, umělé mléko (prý víc zasytí), větrám/mám zavřené okno v podstatě snad skoro všechno a vše je bez efektu. Že by se jednalo o spurt mi nepřijde. Jak říkám, v noci prso jen podudlá a znovu usne, netahá mlíko. A přes den taky nemá nikterak větší hlad.
Máte některá, prosím, nápad co se děje?
Děkuji
Hladem to nebude. Neuci se nejakou novou dovednost? Ten muj kdyz se treba ucil sedet tak se v noci budil a "trenoval" si to. Jinak taky mame obdobi kdy se vic budi...to je asi normal🙂
@cizinkaa Když byla dcera malá, tak jsme to měli taky. Je teda pravda že týden to netrvalo nikdy, většinou ty 4-5 dnů v měsíci. Jednou jsem se o tom zmínila v práci, že už to nedávám, že zase ty noci stojí za to a kolega mi s klidem sobě vlastním odpověděl - no jistě, vždyť je úplněk! A měl pravdu, vždy to bylo v období kdy byl úplněk. Mě samou by to nikdy nenapadlo. Takže i to může být příčinou. Někdo je hold na tohle citivější. Takže jsem to přestala řešit a smířila se s tím že to bude asi tím. Čím byla větší, tak se to začlo zlepšovat stejně jako celkové spaní. Takže taky jedna z možných variant proč se to děje, ale samozřejmě může být problém i někde jinde. Přeji ať to brzo přejde!
Mam 8mes. dceru a taky mela obdobi,ze se mi v noci budila po hodine a taky nekdy stacilo jen pochovat a nebo si trochu napila,taky kojim. Je pravda,ze to bylo taky v dobe uplnku, tak ze by to bylo opravdu tim? Ted uz se budi tak 3-4x za noc. Tak uvidim,jak to bude dal.
Nikdo? 😔