Milé děvčata,
mám otázku.. mám 4-týdenního chlapečka, který teď dva dny pěkně vyvádí. Je to mé první dítě, tak si jdu pro radu. Poslední dva dny se budí s pořádným jekotem. Kojím přes půl hodiny a je mu to málo. Večer když ho nakojím, tak potom brečí. Včera jsem zkusila po kojení nutrilon a usnul. Nevím co s tím mám dělat, zda i kontaktovat dětskou doktorku..
Jo a tak male mimco muze byt u prsa mnohem dele. Kojis ho, dokud se neodpoji? A kdyz place, nabizis jedze prso? Chce ho?
Kojím v sedě, kojila sem po třech hodinách ale teď kojím asi po dvou někdy i po jedné hodině. Jinak kojím dokud neusne a nemůžu ho vzbidit
Ja kojila snad co hodinu a pul hodiny mala pila. Vecer uz taky byvala protivnejsi a plakala, dala jsem z obou prsou a pak uspavala v naruci, mleka bylo mene, ale nikdy jsem nutrilon nedala, podle me je to pomala cesta k odstaveni. Vytrvej a ono se to upravi, podle jeho potřeb ;)
@paurovai kojis dost malo, kojis na pozadani? Zkusila bych kojit vleze, stlacovat prsa, stridat prsa. Ty miminko po nakojeni budis? Proc? Ja to nepochopia. 😉
Ano, kojím jakmile si řekne. Prsa střídám. V porodnici a dětská doktorka mi rekli ať kojím 10 min. jedno prso a 10 min. druhé. Teď je to tedy delší. Po kojení ho nebudím ale během ano. Kojím třeba 3 min. a on usne. Tak ho pošimrám a on pokračuje.
@paurovai pri kojeni se rozhodne nema merit cas. Tobe tez prece nikdo po 20 minutach nerekne „slus" a nevezme ti jidlo pod nosem. Pro udrzeni laktace: spravna technika kojeni (pauza v brade), kojit casto a hlavne v noci, kontakt kuzi na kuzi, spolecne spani. Pro navyseni laktace: cerne pivo, homeopatika, jestrabina, benedikt, piskavice, caro+vse uvedene u bodu „ Pro udrzeni laktace." Kdyby neco, klido napis. 🙂
ahoj, já z počátku kojila přes tři čtvrtě hodiny, ještě dnes, 4,5 měsíce, kojím 12 minut z každého prsa. a na rozkojení je nejlepší noční kojení a mezi kojením přes den odsávání,to u nás opravdu fungovalo. nutrilon nedávej, to je nejlepší cesta jak přijít o mléko.
@paurovai nez detskou doktorku tak spis laktacni poradkyni, kdyz uz a ne z porodnice- ty nebyvaji moc fundovane. Nepises, jak casto kojis, v jake poloze..Tok mleka se postupne upravuje, tudiz si miminko musi vic maknout. Pokud je spatna technika kojeni, miminko nevytahne, co by melo a klesa laktace. Um je zbytecne, pokud presto nevydrzis a das ho, tak ne lahvickou. Ovsem pred vecernim spankem casto placou i normalne nakojene deti, a to z duvodu vstrebavani vjemu.