Roční dítě a chození na nočník

madoxka
11. dub 2016

Ahojky holky, mám roční holčičku Justýnku (narozena v březnu) a již od začátku letošního roku jsme začaly dávat na nočník. Občas se zadaří občas ne. Sama si zatím neřekne, i když se ji to snažím všemožnými způsoby vysvětlit. Poradíte mi trošku, kdy si začne uvědomovat svoji potřebu?

23363
11. dub 2016

Má dcera dva roky a dva měsíce... Dřív ani prd... 🙂

barulina
11. dub 2016

Ma dcerka neco malo po roce. Posazovala jsem od pzl roka,uz sedela sama. Necekala jsem to tak brzy ale vyslo to

sedmiteckas
11. dub 2016

Dcera má 20 měs.a dnes se mi podruhé vycurala do nočníku. Nenutím, nehrotim to, času dost. Ale záleží na každé mamince, kdyby chce začít zkoušet. Já začínám pomalu až teď - už precejenom trošku chápe, co po ní chci 🙂))

lennus
11. dub 2016

Já začala našeho malého dávat na nočník, jakmile seděl, což bylo dost pozdě, narodil se dřív a vše dél trvalo, takže seděl až někdy v roce a čtyřech měsících. Docela brzo pochopil a po ránu skoro denně fungovalo, že se vykakal. Neuroložka mi tvrdila, že už ty děti jsou schopné to chápat po roce, ale že nemám čekat, že si bude říkat, že třeba v rámci hry se zapomene. Pak jsem ho po pár měsících dávala i po vyspání a celkově dost dlouhou dobu byla plenka bez nehody, nemyslím počůraná. A vyloženě bez plen, že si říká, je teď od nového roku, kdy měl něco přes dva roky. A mám radost, docela jsem na tom pracovala, v okolí máme několik holčiček, které sice líp mluví, ale na nočník si neříkají, sabotují ho nebo se někam schovají a pošlou to do plíny.
Ale vím, že je to individuální. 😉 Kamarádky mi ale tvrdí, že jí to přijde po roce zbytečný dril, jako že brzy, že po roce a půl už to pak jde rychle a dítě to pochopí, ale já si nemyslím, že je na to brzy, naopak, ty děti z toho nočníku pak někdy utíkají. Takže buď trpělivá, dej jí čas, ale pokračuj v tom, držím palce! 😉

senta_sofia
11. dub 2016

@madoxka mam rovnako stareho,rano chodi pravidelne,cika,niekedy kaka,podla mna maju cas, starsi sa chytil v 20.mesiacoch. Mozes si skusit odsledovat priblizne intervaly,ako a kedy cika a ako sa sprava a pytat sa jej a ponukat ju.

mr_falko
11. dub 2016

a proc tak brzo? ma jeste cas

rousse
11. dub 2016

Já malou poprvé posadila na nočník v okamžiku, kdy se sama posadila (od 9 měsíců) - poznala jsem na ní, kdy začíná tlačit, takže jsem ji čapla, posadila a první bobek byl hned první týden v nočníku. Pak jsem začala posazovat hned po probuzení (vždycky hned čurá a někdy i hodí hnědý bonus) - vždycky jsme zatleskaly, pochválila jsem, obřadně jsme spláchli a ona díky tomu velice rychle pochopila, na co nočník slouží. Teď má 13 měsíců, pokakané plenky vychází tak v průměru max 2 za měsíc (když třeba někam jedem a nemáme hrnec), posazuji po každém probuzení, teď začínám i před spaním a po jídle. Už začíná hlásit kakání, čurání ještě ne, ale funguje nám to skvěle a doufám, že do zimy by mohla být bez plenek.

mandala
12. dub 2016

Moje zkušenost je taková, že dokud jsem nevzala plenu, tak potřebu nehlásili, i když se po vysazení na nočník vyčůraly a celkově byly šikovní. Takže kolem roka jsem vzala plenu a chytala na nočník, tím, že se občas nepovedlo a v kalhotech cítily mokro si začaly uvědomovat souvislosti a asi po 2 - 3 měsích si začaly říkat, že potřebují. Jako u takto malých je to náročnější a běh na delší trat, ale já toho nelituju, všechny děti byly zhruba do 15 měsíce na tvrdo bez plen, pro mě to byla velká úleva. 😉

zmrzlinka
12. dub 2016

maleho jsem zacala posazovat v momente kdy si sam sednul a to v deviti mesicich.V roce a pul si uz zacal rikat sam a v tom momente dostal slipy.Na noc mel plenu do dvou let.Nocnik mi bojkotoval asi trikrat 🙂 Ale plenu jsem mu nevratila 🙂 Hold jsem prala a vytirala 🙂

mrskato
12. dub 2016

Dávala jsem dceru na nočník asi od 8. měsíců, ale spíš jen tak na zkoušku, je asi zbytečné s tím začínat tak brzy...každopádně v roce a půl běhala na zahradě s holým zadkem a naučila se čůrat venku a nočník pak už nebyl problém. Do dvou let byla bez plen úplně. To jsem ji dávala na nočník v polospánku chvilku před tím, než jsme šli spát my.

madoxka
autor
13. dub 2016

Děkuji, holky. Budeme se snažit dál 🙂

dionysia
18. dub 2016

Naše malá od 14 měsíců sama volá na nocnik. Od půl roku jsem vždy dala na nocnik,když jsem prebalila,byla na latkovych plenkach,většinou se vycurala. Od toho půl roku kakala jen do nocniku. Je ucenliva..

jani_tab
21. dub 2016

Ahoj holky, aly ma 13M a tady jsou nse dosavadni zkusenosti s nocnikem. Nikam nechvatame, ale tesi me, ze se nam dari. Navic v srpnu cekame druhe tak by odplenkovani do te doby bodlo...http://materskapovolena.blogspot.cz/2016/04/ton...

nikousek1
1. kvě 2016

Tak já dceru posazuju od půl roku. Ze začátku to trvalo, než se vyčůrala. Mamka mi poradila, at dám do nočníku trošinku vlažné vody a ono to zabralo. 😉 Teď už má rok a čůrá tam i kaká bez vody, ale musím ji tam dávat alespon co půl hodky. Jinak čůrá pořád do pleny. Ale chce to trpělivost 🙂