Režim 21měsíčního dítěte. Jaký máte?

20192608
28. dub 2021

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jaký máte režim s podobně starými dětmi. Dcerka je dosti hyperaktivní, chvilku neposedí pořad musí někde lítat, takže už ani klidné procházky v kočárku nepřipadají v úvahu. Přes den už také nechce moc spát, a když už náhodou odpoledne spí, tak jde večer spát až okolo 10 což mi přijde dost pozdě na takhle malé dítko. Jinak co se týče uspáváni tak to máme problém už od malička, dcera nedokáže sama usnout. Usíná teď už pouze u kojení a při maximálním unavení. Jinak skáče po posteli a děla různé kraviny. Tak prosím řekněte že v tom nejsem sama 😂😂 kolikrát už bych alespoň půl hodinky v klidu odpoledne ocenila🤦‍♀️ Protože jakmile večer usne třeba okolo té 7 tak radši ležím s ní, mám obavy že se vzbudí a pak bude řádit do rána.

janinasm
28. dub 2021

@20192608 jak to myslíš půl hodiny v klidu? Buď bude spát odpoledne a večer chodit spát až dlouho anebo zrus odpolední spanek a bude ti spát chodit večer dřív..... A kojení bych už taky odbourala. Mohla by ti pak začít usínat lépe a i sama. Aspoň u nás to tak bylo.

20192608
autor
28. dub 2021

@janinasm no nad tím odbouráním také přemýšlím protože malá je fakt závislák. No jenže když usne večer brzo tak se obávám toho že se po hodině třeba vzbudí a už zase nebude chtít spát dál

terezia10
28. dub 2021

To už říkáš sama ze skáče po posteli a dělá kraviny to proste je špatně večer se ma ležet max číst pohádky neexistuje nějaké blbnutí proste klidový režim

20192608
autor
28. dub 2021

@terezia10 no to se snadno řekne ale ona nedokáže být v klidu jak říkám je strašně hyperaktivní, nesklidní se dokud neodpadne

pe_tu_ss_ka
28. dub 2021

@20192608 myslela jsem, že nás malej je uragan, venku neumí jít pomalu, pořád běhá, skáče, popobíhá 😂 ale naštěstí spánek si drží po obědě min hodinu a večer usíná nejpozději do 21. V roce jsem kojení před usnutim utnula, měl normálně večeři a nebo mléko z láhve. Sice s ním ležel jeden z nás, ale kojení jsme tak na usínání odbourali a sám se zcela odstavil někdy ve 14 měsíci, to už nechtěl ani v noci a ani ráno. Jinak sám usíná v poledne asi od začátku tohoto roku, a na noc jsme zavedli samostatné spaní teď začátkem dubna, kdy jsme koupili světýlko, má hracího králíka a svoje miminko a usíná sám a my ho sledujeme přes kameru 😄 nevím, ale na dodržování rituálů si zakládáme, v tom necouvneme ani jeden. Pak vidím u sestry, ta má o 4 měsíce staršího syna, a tam nic takového neplatí, a jsou z toho nešťastný.

20192608
autor
28. dub 2021

@pe_tu_ss_ka chtěla bych jít cestou nenásilného odstavení ale zároveň se obávám toho uspávání. Rituály se pokouším nastavit taky ale jde to těžko. Přítelovi je to jedno, ten je nejradši když ji nacpu to prso a bude spát. Hlavně jsem na to všechno sama, a když se od rána nezastavím tak už jsem s toho opravdu vyčerpaná.

konidana
28. dub 2021

@20192608 dcera od 18.m uz pres den nespala vubec. Pres zimu kdyz ji byly 2 roky jsem ji na 30 minut brala do satku, kde se chvili vyspala. Pak zacala spat az ve skolce. Jinak od malicka nespavec, od roka ji stacilo 9h spanku pres noc ( 21-6)

pe_tu_ss_ka
28. dub 2021

@20192608 to je blbý no. My jsme naštěstí za jedno. Právě v tom roce, kdy jsem zrušila noční uspávání na prsu, jsem mohla chodit večer do posilovny a uspaval partner a pak jsme si střídali dny, kdy zase chodil večer on, a uspavala jsem já. Já už po tom roce byla úplně ko, že to všechno bylo na mě, už jedl všechno, a přišlo mi, že mě má na noc jako dudlík. Jinak tedy měl ještě začátkem měsíce dudlík na spaní, ale ten se podařilo taky odbourat, když si rozbil o stůl pusu, když na něj spadl 🙊 a právě pomohlo nám oprášit toho zpívajícího králíka Zazu, našel si miminko a pořídit světýlko a pak důslednost nás obou, kdy viděl, že jsme oba za jedno. Jako neříkám, několik nocí zkoušel, to jsme chodili častěji, pomazlili, pohladili, zapli znovu králíka, našli mimino, co zahodil, podali pití a cokoli jiného, co na nás zkoušel, tak aby věděl, že jsme pořád tady, kdyby něco potřeboval, a aby se nebál. Dokonce i ví, kde je kamera, takže kouká přímo na nás a kolikrát provokuje 😂 ale teď po měsíci si lehne, chyti mimino, občas si tam vezme nějakou hračku, tak si prohraje, občas si vezme ze stolku pití, napije, ale během chvíle usíná (další naše meta je, aby spal celou noc 😂) 🤞

20192608
autor
28. dub 2021

@pe_tu_ss_ka To u nás nehrozí ani abych někam vyrazila přes den natož večer. Kolikrát přijde partner domu a řekne mi že v práci je to zlatý oproti tomu co doma malá předvádí, když už začíná být unavená. Ale i přesto ze je unavená tak prostě neusne. Taky mě má jak dudlík už od mimi, opravdický dudlík nikdy nepřijala. Jinak se mi rozjedla až zhruba před měsícem proto jsem nemohla odbourat ani kojení dříve.

jednaholkaa
28. dub 2021

@20192608 Me taky usinala u kojeni a zhruba v tomhle veku jsem ji na noc odstavila a poustim ji pisnicky z Youtube (jenom zvuk) a u toho usne. Tim padem ji muze uspavat i partner. Ale ma ted rada pisnicky hodne i pres den. Muzes vyzkouset.. Casove podobne. Vecer v 10 jde spat, tak do pul 7 rano a po obede taky jeste hodku dve da..

amazonkajanik
29. dub 2021

@20192608 tak nezbývá,než nechat vybourit venku. Náš kluk je samostatná jednotka, sám si vyhraje, ale občas má dny,kdy potřebuje aspoň publikum. Občas přes den ještě usne,někdy ne. Ale jak padne, tak spí ...chodíme hodně na procházky do lesa a jak zdolava terén, nemá na blbosti už sílu

terezia10
29. dub 2021

@20192608 no musíš být tvrdá a nastavit režim neustupovat dítě pěkně ví jak na nas

kapii
29. dub 2021

@20192608 mám syna o kousek mladšího, je taky dost akční. Chodíme ven i třikrát denně a to za každého počasí. Když jsme nešli, tak po obědě nespal a nebo usnul pozdě a pak večer usnul až kolem desáté. Když jsme skoro celý den venku tak spí cca 40 minut po o a večer usíná kolem půl deváté. Uspavám taky kojením. Co se týká nějakého mého odpočinku a volného času, tak hodinu před spaním si maléhoho bere na starost manžel, dá mu večeři, okoupe. Já mám mezitím čas pro sebe a můžu si zacvičit nebo číst. Manžel mi ho pak přinese už nachystaného na večerní kojení. A to už musí být v posteli. Pokud se mu nechce spát, může se dívát na promítací lampičku nebo se dívat na obrázky v knížkách, ale už žádné řádění. Jasně, že to zkoušel, ale pokaždé jsem ho odnesla zpět do postele a řekla, že teď už je klid. Chce to důslednost a celkem brzo to pochopil. Za mě - zapojit víc chlapa, dodržovat pravidelný režim a hodně chodit ven. A večer se mi taky často budí, ale neležím u něj, přijdu nakojím, pomazlím a jak znovu usne, jdu si zase dělat své věci.