Řeklo Vám někdy Vaše dítě něco ošklivého?

12. srp 2020

Nejsem dokonala matka. Mam sve limity. Nejsem vzdycky usmevava a vse nedelam tak, jak se asi ma. Ale sve deti nadevse miluji, snazim se pro ne delat vse tak, jak nejlepe umim a chci, aby byly stastne. Dnes se mi splnil jeden z nejhorsich snu. Moje skoro ctyrleta dcera, po ktere jsem chtela, aby si po sobe uklidila koralky, na me zacala kricet, ze me nema rada a ze odejde k lepsi rodine. Strasne me to ranilo a nejak se s tím nemůžu vyporadat. Obzvlast, kdyz vim, ze tyhle veci od nikoho nemohla slyset, ze se ji to urodilo v hlave. Nevim, jak se s tim poprat...😥

sudylichozrout
12. srp 2020

Deti se v tomhle veku neumi jeste korigovat a nechapou presne vyznam toho, co rikaji. Nedelala bych z toho zadne zavery.

knuffel
12. srp 2020

Normálně jí to řekni, že jsi z toho smutná, je ještě malá...

knuffel
12. srp 2020

@sudylichozrout Nazdar 😀

sudylichozrout
12. srp 2020

@knuffel Zdar! 😂😘

knuffel
12. srp 2020

@sudylichozrout Kde budeš, tam nepolezu, protože napíšeš skoro vždycky to, co chci napsat já 😝

izz76
12. srp 2020

Je malá, děti žijí okamžikem, v tu chvíli si to mysli a za 5 minut už jsi nejmilejší maminka. Neber si to osobně,ona o tom nepřemýšlí do hloubky.

sudylichozrout
12. srp 2020

@knuffel 😆 Pis, cim vice podobnych postrehu, tim vice Adidas 👍

autor
12. srp 2020

@knuffel Rekla jsem ji to a rekla, ze mi obvaze oci, aby neplakaly.
@sudylichozrout Nechci z toho zadne zavery vyvozovat. Jen jsem si proste nemyslela, ze tohle nekdy uslysim. A je mi z toho smutno. Jak na to reagovat?

odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
sudylichozrout
12. srp 2020

Pohlad ji a rekni, ze ji milujes. A nikdy neprestanes.

sudylichozrout
12. srp 2020

@odula ja to videla! 😂

knuffel
12. srp 2020

Nech to úplně teď být a vrať se k tomu jindy. Fakt si to v tu chvíli myslela, ale je ještě malinká.

knuffel
12. srp 2020

@sudylichozrout Ctrl C, Ctrl V
Moc hezky napsané, lépe bych to nenapsala.

odula
12. srp 2020

@sudylichozrout 😀😀 nikomu ani muk!!!! 🤐

sudylichozrout
12. srp 2020

@odula Jako rybka, jako rybka... Jojo... 😆😎

sudylichozrout
12. srp 2020

@knuffel Diky 😘

sigyn
12. srp 2020

Ona ještě ty slova úplně nechápe. Mně třeba neteř na mých narozeninách řekla, že mě zabije (3 roky). Když jsem se ji pak zeptala, jestli ví, co to znamená, tak nevěděla. Pochytila to ve školce. Počkejte až bude v pubertě, to bude mnohem horší. Nejlepší je přes to se přenést a jít dál.

sudylichozrout
12. srp 2020

@sigyn Derka o sobe rikala, ze je hloupa. Pritom my ji to nikdy nerekli a nasi take ne. Ma to z nejakych tech blbin na YT typu Bing a pod. Kdyz jsem se ji ptala, zda vi, co znamena, kdyz je nekdo hloupy, mi odpovedela, ze ne.

knuffel
12. srp 2020

@sudylichozrout Bing je vostrej, co? Jak vždycky všem zprasí ty věci a tak...

knuffel
12. srp 2020

Ale v těchto letech vůbec dítě netuší, co říká, ta naše stále vypíná mravence a nevysvětlíš jí, že už se nezapne...
Vážně to teď přejdi a zkus se k tomu vrátit při nějaké jiné činnosti, třeba u malování.

sudylichozrout
12. srp 2020

@knuffel Ja z roho tady kvetu. Jsem samy kvitek. Uz se jim to snazim nepoustet, ale nekdy jeste vymeknu, kdyz hodne fnukaji, ze to chteji.

betelgeuzz
12. srp 2020

Děti to nechápou v té absolutní rovině, pro ně znamená "mám tě ráda" - že je nám teď fajn, "nemám tě ráda" - není fajn, naštvala jsi mě. Nesnažila bych se jí to nějak vysvětlovat, nebo hrát na city, jak mě ranila. Spíš říct, že chápeš, že je naštvaná, ale je tu binec a vysvětlit, proč je potřeba to uklidit.

darkwitch
12. srp 2020

@sigyn moje skoro dvouleta taky všechno zabíjí, ale u ni to většinou znamena vybity, rozbity a podobně :D
Jinak kolem čtyř let jsem byla zla zlá mama když se na me dcera zlobila, loni jsem taky byla nejhorší mama na světě a chtěla si hledat jinou rodinu (většinou kamaradek)

autor
12. srp 2020

@sudylichozrout
@knuffel Na Binga se taky kouka. Chtela bych mit trpelivost jako Flop.

nazka
12. srp 2020

Když mi byly 4 roky, hrála jsem si s bratrancem, přišla babička a něco mi řekla, to si už nepamatuju a odešla. A já na to řekla Michalovi "kráva jedna".. A ona přišla zpátky a on ji to vyzvonil. Dodneška si pamatuju její bolestný výraz. Babičku jsem milovala nade vše, vychovala mě a nikdy bych ji nedala. Přesto jsem to řekla. Dodneška toho šíleně lituju a je to nejhorší věc, co jsem udělala. A přesto to byla moje milovaná babička, která už tu bohužel není. Tím ti ukázat pohled z druhé strany. Věřím, že tě to moc bolí, ale ona to mohla říct jen tak. Já taky nevím, kde jsem tu krávu vzala..

trlik
12. srp 2020

@nazka Já jsem, taky ve skolkovem věku, pokřikovala po sestře něco jako "pojď jsem děvko" a hrozně jsem za to dostala vynadano, ale vubec jsem nechapala proč - bydleli jsme na vesnici a máma nesnáší nářečí, tak nás pořád opravovala, ať mluvime spisovně a ja si myslela, že děvka je jen nespisovný výraz pro dívku. Děti holt někdy neví, já tenkrát vůbec nechápala, čím jsem se provinila.

zmrzlinka
12. srp 2020

Jsou ji 4 ....mne taky dcera říká,když se jí něco nelíbí ,že už nejsem její kamarádka a že mne nemá ráda a za 15 minut mne miluje 🤣

mimi1004
Autor odpověď smazal
Zobraz
martiniquest
12. srp 2020

Jooo, obcas mi ctyrletak rekne, ze jsem hloupy tucnak 😄

martiniquest
12. srp 2020

@mimi1004 To ti pripada ok diteti rict, ze si misto nej najdes jine?! Rodice jsou pro dite jedinou jistotou ve velkem svete, do ktereho se narodily. Tohle se diteti nikdy nerika.