Rada ohledně odplenkování 22měsíční holčičky

miki19
23. čer 2019

Ahoj maminky,
vím, že téma na odplenkování je tu spostu, ale potřebuji radu zkušenějších maminek. Dcerku jsem zkoušela odplenkovat v 18měsících, tím, že jsem posazovala na nočník a opravdu se do něj vyčůrala i vykakala, ale stále jsem dávala na střídačku plíny (ještě nebylo teplo, tak jsem nechtěla, aby mi nastydla v mokrých teplákách). Pak onemocněla virózou (měla 40tky horečky) a začala vřískat, když viděla nočník (přitom jsme ji nikdy netrestali, když do nočníku nevykonala potřebu). Tak jsem to nechala být. V současné době opět zkoušíme odplenkovat (cca 14dní). Posazuji na nočník (2x udělala bobek jinak nic) a doma nebo na dvorku u příbuzných chodí nahatá bez plínky a učíme jí, aby si říkala na nočník (kýve, že chápe, ale opak je pravdou, pouští to všude). Na ven ale plínku dávám. Dnes jsem začala indiánskou metodou-manžel šel s dcerkou ven a ta se asi 3x počůrala (počítám s tím, že začátky budou krušné a nehod bude plno), ale manžel odmítá s dcerkou chodit ven bez plínky. I doma nadává, že čůrá a že si neřekne ať jí pořád dávám plíny a říká, že by měla dostat na zadek. Podle mého je trest špatný, akorát se blokne a možná by měla do budoucna problémy s vylučováním.
Můj dotaz zní:1, mám vydržet a pokračovat v indiánské metodě?
2, nebo jí mám dát ještě čas?

Na nočník zkoušela jít párkrát sama jinak se jí ptám jestli nechce čůrat a kolikrát po tomto dotazu si i sama sedla, tak si myslím, že připravená je, jen to doladit.

Co myslíte?

Děkuji za rady

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
hezz17
23. čer 2019

My jsme odplenkovali dceru ve 20m. První týden curala často mimo. Co hodinu js3m se ptala, jestli se ji nechce a prosazovala na nočník. Manžel taky brblal a taky s ní odmítal chodit ven bez pliny. No ale za týden už to bylo prakticky bez nehod- zeptala jsem se buď řekla jo nebo ne. A cca po měsíci si začla sama říkat. Teď (22m) ma plinu suchou i na noc.
Pokud si myslíš že je připravena, tak tomu dej ještě třeba týden. A uvidíš jestli se to bude zlepšovat.
Ještě teda podotknu, že já jsem s tím začala, když mívala suchou plinu a při "prebaleni" se vycurala do nočníku. Ze jsme byly třeba 3h venku a po příchodu domů byla plina sucha. To mi přijde, že ke připravena. Pokud cura co hodinu, tak je to asi ještě brzy. My používali teda látkové pleny, tak je možné, že ji prostě vadilo být v mokru.
A nadávky nebo placani na zadek určitě ne.

miki19
autor
23. čer 2019

@poah prej, že pořád převlíká nic jiného nedělá a že si dcerka ani neumí říct (mluvit ještě neumí, ale když něco chce nebo ne, dá to najevo)...manžel je spíš netrpělivý 🙂...anebo jak píšete, se bojí, že se mu bude někdo smát, že jeho dceruška čůrá do kraťasů 🙂

miki19
autor
23. čer 2019

@hezz17 dnes čůrala 3x za sebou v krátké době, ale ráno toho hodně vypila, tak to bude asi tím, jinak už vydrží i 3 hodiny nečůrat...občas se stane, že si učurne, ale je to opravdu občas..i v noci má plínku sucho, ale na noc ještě nebudu odplenkovat..

hanih
23. čer 2019

@miki19 Já jsem s dcerou zkoušela indiánskou metodu vždycky dva týdny. Pokud ani po té době nenastal pokrok, vrátila jsem plínku. Určitě netrestat! To dítě to nedělá naschvál, prostě to ještě nechápe, neumí. Jinak mě se dcera taky zdála připravená už cca ve 20 měsících, ale opak byl pravdou a nakonec se plen zbavila až ve dvou a půl letech. Takže moje rada zní: vydržet ty dva týdny indiánskou a pokud uvidíte, že to nikam nevede, plínku na čas vrátit a za pár měsíců zkusit znovu. Ale víc bych to přes koleno nelámala. Ono to ani těm dětem nedělá dobře, když vidí, že po nich něco chcete a oni neví, jak na to.

karlajasmine
23. čer 2019

@miki19 pokud ještě ani nemluví, tak je prostě brzo. Taky jsem takhle bojovala u syna a pak se na to vyprdla a ve 27 měsících se to naučil sám ze dne na den. Pokud to nechápe a cura všude tak se na to vykasli. Tohle neovlivnís - buď je připravena nebo není.

ulmanka0
23. čer 2019

Naprosto souhlasím s @hanih. Trest není řešení, dítě se nepočůrá naschvál, ještě prostě nemusí být zralá. Pokud ale začnete s indiánskou metodou, je nutné vytrvat alespoň několik dní a opravdu plenu nedat, jinak to nemá cenu. Dítě bude zmatené, když mu jednou plenu dáte a jednou ne. Manželovi to musíte vysvětlit, holt bude párkrát převlékat, no. Léto je ideální doba! Pokud cítíte, že ještě nepochopila, co po ní chcete, pleny vraťte a zkuste za pár týdnů. Hodně zdaru.

j.a.n.i
23. čer 2019

@miki19 Já spíš nechápu proč tak tlačíš na odplenkování ty? Evidentně si zatím není schopna na nočník dojít.

nikolavod
23. čer 2019

Ja bych to zkusila.nechat na ni🤷 moje dcera taky moc nespolupracovala, curala vedle a tak, tak jsem plinky vratila a nakonec se odplenkovala uplne sama v dvou letech a jednom mesici😎 proste ze dne na den, zacala hlasit, ze chce bobo-rikala na curani i kakani, jinak nemluvila... A uplne bez nehod, za dalsi mesic uz byla bez plinky i na noc, tam se obcas stane nehoda jeste ted, ale minimalne😉 ted ma 2,5roku a uz ani nerekne, ze chce curat a jde si sama sednout😎 mozna si na to chce taky dcerka prijit sama🙂

miki19
autor
23. čer 2019

@j.a.n.i netlačím, zkouším to....a proto jsem si psala pro radu zkušenějších, abych dcerce nezpůsobila psychickou újmu (aby třeba nezadržovala moč atd.)

miki19
autor
23. čer 2019

Všem děkuji za rady...jak jsem psala @j.a.n.i. prostě jsem to chtěla zkusit a zeptala se na radu...samozřejmě okolí tlačí (na okolí kašlu, jde o mou dceru a já jsem její máma!) a jedna známá mi dokonce řekla, jak jsem líná jí odplenkovat, že to chápe každé dítě od 18měsíců že odplenkování je o mě né o dítěti!! Jsem měla chuť jí plesknout! Dcerka se po spaní vzbudila a přinesla mi plínu, nočníku se vyhýbá, tak to hrotit nebudu...zatím plínku nechám (na chvilku doma a na zahrádce bude bez plínky kvůli horku, aby se nezapařila) a dám jí čas.

karlajasmine
23. čer 2019

@miki19 Jeste jsem chtela dodat, neboj se, ze jakmile prosvihnes leto tak ze to v zime nepujde. Ja se toho bala, chtela jsem za kazdou cenu pres leto, a proste to fakt neslo.. a najednou zlom jak mu bylo tech 2 a 1/4 , v lednu, ze dne na den nocnik prijal a zacal si sam rikat, bez jedine nehody. Totez pak prislo s plinkou na noc - rikala jsem si, jak ho zbavim plinky na spani, a proste najednou ze dne na den ve 2 letech a 8 mesicich mel plinku na noc suchou, rano hned bezel k nocniku, a takhle to bylo kazdy den, tak jsme mu plinku prestali davat a od te doby se v noci pocural snad maximalne 5x, a to jen, kdyz jsme nekde u babicky a je plny dojmu. Tak se fakt neboj, ze by to neslo za mesic, dva, za pul roku.. proste az bude dcera pripravena.