Zajímalo by mě, zda si děti skutečně s QB hrají, jak říkají výrobci. Mám 1,5 letého syna, zvažuji pořízení.... ale všechny aktivity jsou pro něj ještě těžké. Kluk je spíš běhavej, sedne si ke knížce, když si ukazujeme, ale dlouho ho na jednom místě neudržím. Tak by mě zajímaly recenze, zda jste spokojené, případně koho doporučit k výrobě, koho ne.....
@nugetka20 je to teď hodně "trendy" záležitost, nápad super,ale prostě to není pro každé dítě🙂)) a pokud je vaše mládě taky hyperaktiv, asi bych zvažovala něco vhodnějšího 😉 u nás teď jednoznačně vede kouzelné čtení od albi.... s tím chodí i spávat - když to srovnám s oblíbeností quiet booku je to nebe a dudy.... ale tam pochopitelně netrénuje ruce a pro rok a půl je to i podle mě brzo....a pokud vám jde vyloženě o jemnou motoriku a nácvik např. zapínání, zipů, tkaniček a tak, tak se ještě dělá i tzv. didaktická kostka, holky je taky šijou a vyjde to určitě levněji než celý quiet book
Ja jsem uvazovala o vyrobe (sama bych ho vyrobila, takze vysoka cena nehrala roli), ale kdyz jsem uvazila pracnost a jak znam malyho, nejvic ho zabavi veci, co "nesmi"...tak jsem od toho upustila. Radsi zabavy do auta apod. tak ruzne stridame, co zrovna prijde pod ruku a aktualne ho bavi, nez aby mel jeden hyper super qb a zrovna na potvoru o nej nemel zajem 😝
máme doma QB (šila babička a ségra) malá si s ním vyhraje spíš až teď (má dva roky a dva měsíce), hraje se s ním ráda a vydrží u něj dlouho, je to dobrá věc , ale záleží na dítěti - výhoda, když QB ušije někdo z rodiny, jinak bych ho asi nekupovala
Upřímně...(sama šiju) a ta piplačka je určitě adekvátně zaplacená (to bych šít nechtěla😀), ale dle mého interaktivní kostka kolem 700 pro tuhle věkovou kategorii poslouží mnohem lépe..i hraje..je 3D..
Dcera dostala když jí byl rok a podle předpokladu z toho nic neměla. Celkem si s tím vyhrála starší (4 roky), ale ta to prošla párkrát a už jí to nebavilo.. malá se pak hlavně bavila tím, že to "obrala" o všechny vyndavací aplikace, kterých tam bylo plno, různé kvítky, čísla, zvířátka, puzzle atd a to smíchala a odešla, takže nejvíc jsem si vlastně nakonec hrála já, protože jsem to tam několikrát za den dávala zpátky.. pak jsem jí jednou "zapomněla" na návštěvě u babičky a je klid, "nejdeme" jí tam tak za rok a uvidíme 😀
Když dostal tak si s tím hrál, dělala jsem k 1 narozenibnam ( zkušební verze) a pak je 2. Plánují i teď je třetím.
Hodně záleží jaké aktivitu zvolíš. Syn moc baví hroch co si čistí zuby a pak má loutky na prstíky a to jsme jeden čas také hodně využili.
Cena 2000 je normální na fb je skupinka QB a tam jsou i prodávající. Práci můžeš přímo vidět. Jedná paní nevzpomenu si dělá čisté látku. Jinak trepi se filc a tak to prostě je jak se vice osaha . Pro menší děti se dělají i kostky
Syn dostal k druhým narozeninám, kupovala jsem z fleru za cca 1500 Kč. Pohraje si s tím, ale top to není. Projde si jednotlivé stránky, sundá, nandá, vyzkouší prstové manásky, otevře, zavře zip,... a jde dál. Déle vydrží i u obyčejné knížky se zvířaty, kdy já říkám zvířata a on ukazuje, kde jsou. A ted o půl roku později teda frčí nejrůznější auta a mašinky. V podstatě za stejné peníze dostal ted k Vánocům albi elektronickou tužku a u toho určitě vydrží déle. Takže spíš zaúkolovat příbuzné, mně se to opravdu líbí, syn to neignoruje, ale když porovnám využití a cenu, tak to nesplnilo 100% očekávání
Já jsem ušila staršímu synovi ke druhým narozeninam, hrál si s tím, SLE nijak závratné moc. Mladšímu dva roky budou, a pravidelně si ji vytahuje, obcas mu ji beru na cesty autem Zvažuji, že mu udělám také ( moc se mi nechce, první mi dala hrozně práce, vše ručně, šila jsem po nocích 4 měsíce).
Osobně bych nekoupila- alespoň co jsem viděla ceny hezkých- nedivim se, ale sama bych to asi nedala. Se stavebnici za srovnatelnou cenu si vyhrají víc.
Takže za me koupit ne, ale pokud mas t, nebo někdo chuť ušít, tak rozhodne ano.
Děkuju za reakce ...tak uvidím, jak moc mě to bude držet 🙂 Třeba nakonec něco upíchám po nocích
@nugetka20 já jsem šila vloni k Vánocům (měla necelé 2 roky - je únorová) a jako úspěch nic moc....na to, jaká je to s prominutím drbačka.... šila jsem to 2 týdny 10 stránek a tehdy aktivity na ni ještě těžké, teď o rok později už to zvládá, ale nevydrží u toho. Po lécích, které užívá denně je hodně hyperaktivní, neposedí, když už vydrží u něčeho, jsou to puzzlíky, skládačky, tvoření a mraky jiných věcí, ale tohle ji prostě nezaujalo. Myslím si, že je to hodně individuální, takže je třeba opravdu zvážit, protože na zakázku to asi není laciná záležitost....já to měla za cenu materiálu, ale za peníze bych pod 1 000Kč nešla.