Ahojky, za našeho malého andílka se stává vzteklý terorista!! Trvá to už víc jak měsíc, našeho prcka naprosto nic nebaví a když tak maximálně 5 minut a začne se vztekat a pak se to stupňuje až v hysterický řev. Možná je to tím, že začíná mít snahu lézt, ale bohužel mu to nejde tím správným směrem a couvá, což ho štve a hned jak se přetočí na bříško, tak se začne vztekat, což by nebylo tak hrozné ale on se pak vzteká i při sezení. Teď přišel na to, že umí vstát, když se opře o moje ruce a to je další problém, pořád by jen stál, ale opět samotnému mu to nejde a tak se opět vzteká! Takže sečteno podtrženo vztekáme se při jakékoli činnosti a když mu nevyhovím a nesedím u něho celý den a nehraju si s ním nebo ho nenosím, tak je schopný zbourat řevem celý barák! Nevím už co dělat, protože celý den u něho sedět a hrát si s ním nemůžu a hlavně po hodině hraní už ho nebaví ani to a pokud nenastoupí jiná osoba tak řve stejně!
Prosím nemáte s tímto někdo nějaké zkušenosti, co mám podniknout, aby si malý byl alespoň na hodinu děnně schopný hrát sám a neřval u toho! Manžel i já jsme naprosto vyřízení a už nám docházejí síly!!!
Ahoj, to máme taky, malá už se tedy i staví a všude leze takže za ní lítám, v lehátku vydrží max 15 minut a pak se vzteká, vlastně všechno jí baví tak max těch 15 minut... Pak hned musí být změna nebo řve. V postýlce, když má usnout, tak jak se začala stavět pořád kouká ven, a když epřijdu tak pláče. Už jí ani moc nedávám do dřevěné postýlky, aby se nebouchla. Mám jí v cestovní a tam jí učím usínat, je to pro ní změna takže jedem všechno od začátku, ale vím, že když spadne tak se jí nic nestane...
u nás to samý, taky to začalo nějak po tom půl roku, co se malý začal sám pohybovat, pořád chce něco na co nemůže dosáhnout nebo někam lézt,kam nemůže, postavit se u něčeho, co ho neudrží,takže mě opravdu nezbývá než být u něho celou dobu a zachraňovat a hlavně střídat činnosti, když si s něčím vydrží hrát 15 minut, tak jsem ráda. Pořád mě musí vidět, jinak hučí. Tak to střídáme, chvilku lozí, chvilku leží v lehátku, chvilku sedí v jídelní židličce, chvilku ho nosím, chvilku sedí a hraje si s kousátkama nebo balonkama, mezitím nakojím nakrmím. Dopoledne spinká, odpoledne kočárek, večer koupání, prostě to musíme vydržet, až budou caparti větší, tak si budou hrát sami, ale teď prostě potřebují nás 🙂
Ježiši ani nevíte ják jsem ráda, že tohle je i někde jinde než u nás 😵 Moje kamarádky mají doma naprostá zlatíčka, jen my pořád vybočujeme z řady 😅
Listicko: také mě napadlo, že by to mohla být ta fixace na maminku! A vzhledem k tomu, co začal předvádět s usínámí přes den, to asi bude ono, protože prcek neusne jinak než s mojí rukou v ručičce a když už to vypadá že usnul a já odejdu, tak během chvilky spustí řev, který rve uši a když k němu zase příjdu, tak mě chytne a spinká dál! což je také očistec!
Reruno: tohle chtění věci co nemůže mít je u nás naprosto stejné! Nejvíce ho dráždí ovladače na telku a spol. a to je pak estráda když mu je nechci dát 😠
Ahoj kasli,tak u nás je to to samé,mě přijde,že jak už jsou starší,že se prostě nudí,už to nejsou ta malá miminka,co jen ležela,už přišli na to,že se dají dělat i jiné věci,jenže to bohužel ještě neumí. 😝
kasli: opravdu nejsi sama..Tygr se ted vzteká imrvere celej den...nic ho nebaví, nespí..jen se vzteká a vzteká...taky už toho mám plný brejle 😔
No to se mám na co těšit, nám to taky teď začalo, ale pro změnu by chtěl sedět a nic jiného!!!!!!Takže položím na záda pod hračky a řve a řve a pořád se snaží sednout z lehu pako 😀 Takže má pořád hlavu nadzvedlou a nohy taky a heká, páč je to makačka na břicho...tak jsem zvědavá teda co mě čeká v těch 7 měsících 😢
ahoj zdeptošený mamči 😉 - tak u nás je to to samé, odmalička byl uplakanej, ale co předvádí teďko v "za týden ukončeným půlroku" to je úplně na nervy - vždycky musím jít vedle do pokoje a tam se vykříčet, aby mě náš Vojťas neslyšel - páč ho mám plný brejle. nic ho nebaví déle jak 10 minut - má okolo sebe milión svých hraček a chce vždycky to, co nemůže mít a pak se vzteká - že to nejde, pořád chce u všeho být a je naštvanej, že mu to nejde - jen ho všude ke všemu musím nosit a nebo u něj sedět jinak hrozně prudí - zkrátka vůbec neudělám skorem doma nic 🙄
Tak tohle je přesně náš případ! Sice jsou Peťulovi jen 4 měsíce, ale taky se hrozně vzteká, přesně jak popisuje Kim. Pořád by chtěl sedět nebo ještě vydrží na rukách, ale to si zase nesmím sednout já, protože pak nemá rozhled a okamžitě spustí tyátr. Ležet skoro vůbec nechce a hračky ho zajímají jen chviličku.
Ve středu jsem to říkala doktorce - náš prďous totiž nikdy nebyl takový to hodný miminko, od malička je plačtivější a teď se k tomu přidalo to vztekání a odeslala nás na neurologii, prý nám tam pomůžou zjistit příčinu proč se vzteká. Tak jsem zvědavá (a taky se trochu bojím) co nám řeknou... 😒
my jsme byli fakt hodně hodný asi do konce 4.měsíce..od tý doby to jde z kopce 🤐
siss, my taky úplně samostatný hodný miminko, který ještě k tomu spalo 12h v kuse a teď je vše úplně jinak 😀 😀 😔
jé, holky, to mám radost, já myslela, že ho mám doma jenom já 😀
ale není to tak hrozné, jak tady některé píšete - v noci usíná sám a spinká celou noc, pak spí 1,5 hoďky dopolko a 2 hoďky odpolko, takže mám čas se zregenerovat 😅 ale jinak je to běs, už mě to fakt vyčerpává...ale vypozorovala jsem, že zabírá změna prostředí - včera jsem byla celý den u kámošky (ta má 16ti měsíční holčičku) a byl úplně zlatej, hrál si s cizíma -NOVÝMA 😀 - hračkama, seděl v NOVÉ postýlce....fakt super, asi zase brzo někam vyrazíme 😀 😀 😎
u nás je spinkání v noci taky bez problémů, vydrží spát s 1 kojením do 8, někdy až do 9. A změna prostředí u nás taky zabírá, když jedeme k mamce tak je moc hodnej, dlouho nám mamka nechtěla uvěřit když jsme jí popisovali jak se Peťula umí vztekat. Až to jednou viděla u nás na vlastní oči 😀
kaculi:přesně, jak někam přijedem, všichni říkají, že je strašně zlatej 😕 ...ale doma je to hrůza, nejhorší je, když mě zmerčí, předtím si třeba chvilku hraje sám, ale jakmile projdu kolem, tak hned začne řvát 😝
pomfrita: ha, u nás je to úplně to samé 😀 Hraje si na dece, spokojeně si šťouchá do balónků a jen mě zahlídne že se na něj dívám nebo uslyší, že jsem prošla kolem, okamžitě ho nic nezajímá a spouští řev.
Ale u nás ty návštěvy probíhají v pohodě i proto, že tam vždycky jezdíme dopoledne, maximálně chvilku odpoledne. A u nás ten největší "sajgon" přichází k večeru, někdy mi připadá že se chce záměrně tím řvaním unavit, aby se mu pak líp spalo...
Dost drsný název tématu 😕 😕 😕
na jasně, večer je ve znamení hysterie, uklidní ho, až když jdeme do koupelny, tak si spokojeně hraje ve vaně s kachničkama a jen ho vyndáme, tak zase řev 😝 ....dokud nedostane mlíko - to vypije, dáme ho do postýlky a spinká 😵
Holky, já jsem ráda, že nejsme samy, když jsem teď byla na mimi skupině, tak tam mamči prostě položily miminka na zem a miminka celou dobu ležela a koukala... to já vůbec neznám. Malá musí být pořád v pohybu, jinak je řev.
Gabčo, taky máme cestovní postýlku a je to super, začíná období dávání si na tlamičku... Ale vydrží tam jenom v hlubokém spánku nebo když na ní dělám opičky.
S tím spaním to taky není nic moc, ráno si zdřímne hoďku, v poledne půl hoďku, odpoledne půl hoďku... jenom občas má dny, kdy spí víc. Takže za den opravdu houby stíhám, no bordel v bytě, šťastné dítě...
ahoj holky,
my to máme podobné 🙂 ale já si myslím, že je to prostě normální 😀 některý děti holt takový jsou, nechcou si hrát sami, je to vysilující, to vím moc dobře. Já malou nemůžu nechat nikde samotnou, protože se staví a hned by si natloukla 😔 Takže, když je vzhůru, tak buďto si s ní hraju nebo ji chovám, teď ji velkou část dne chovám v šátku 😅 ona je v tom šátku jakžtakž sklidněná, má rozhled a já mám navíc volné ruce a můžu udělat i nějaké práce doma - např. utřít nádobí, utřít prach, atd. 😀 a jí to děsně zajímá, co dělám a aspoň nekřičí 🙂 ale kolikrát si nemůžu ani skočit pomalu na záchod, no je to někdy na bednu, večer padám na hubu, takže kasli určitě nejsi sama 😀 čas mám jen, když spinká nebo se jí věnuje manžel.
jo a normální hračky jí baví tak tři minuty, teď jí nejvíc vzrušuje sušák na prádlo, už ho několikrát málem svrhla 😀 dále mobil, knížky, ovladače, různé papírky, atd. 🙂
jo jo, mobily, ovladače, papíry... to je ono. Normálních hraček si náš mrňous už taky nevšímá. Dneska ji na chvíli zaujal balík toaletního papíru, posouvala si ho tu po podlaze, úspěch má taky, když se může hrabat v papírovejch plínách
já šátek taky docela využívám - ale má to háček - nesmíme se posadit. Musíme pořád chodit... nebo aspoň stát a pohupovat se...
Ahoj, měli jsme to samé...teď máme roční vzteklinku 😀 Já, ač vím, že bych neměla, tak jsem ho dávala do běhátka. On se na pět - deset minut proběhnul a pak byl zase v poho. Chtěl vidět co dělám a já jsem celý den u něj nemohla sedět. Jak začal lézt tak to bylo už v pohodě.
Teď už zase ví kam chce a co tam chce a jak mu to nedovolím tak je zle...zapře se, zakloní se a mám co dělat abych ho udržela ☹
Tak náš malej se začal vztekat sotva se narodil (když mu třeba nešlo se přisát na kozu) a vzteká se do teď a neustále se to stupňuje a stupňuje. Nevím kam tohle dojde ☹
Nejhorší je že já jsem vzteklá taky, takže máme doma občas pěkný scény 😖
Zajímal by mě názor psychologa - jak vlastně správně reagovat na takovéhle záchvaty vzteku. Ignorovat - vysvětlovat - odvést pozornost - přemlouvat..... Jak to řešíte vy???
nikkos: já se snažim si ho nevšímat, jenže on to pak stupnuje..takže nakonec psychicky nevydržim a jdu ho chovat atd., ale určitě je to blbej postup, pže ví, že si všechno vyřve 😔
Janinac takže se máme připravit na to,že až skončí vztekání této etapy, tak v jednom roce nás to čeká nanovo 😲 no já se snad picnu 🤐 😅
Holky závidím vám to spaní v noci, my v noci spinkáme v kuse tak 2-3 hodky, sice kojím 2x za noc což docela jde,oproti tomu co bylo před měsícem, ale zase máme noční děsy,takže odbije půlnoc a já do 4ráno co hodku dávám dudlíka a pouštím kolotoč 😒 No a přes den je zas boj s usínáním, takže si mateřskou "dovolenou" vážně užívám! Ale strašně mě blaží, že v tom nejsem sama, proto toho koníka miluju 😀 😝
Jinak hračky u nás také nezájem, a Vojťas je naprosto v tranzu z pet lahví, hlavně když jsou zelené 😀 a pak samozřejmě klasika noviny, ovladače, mobil. A co je zajímavé dali jsme mu na hraní starý mobil co nefunguje a toho si prďola ani nevšimne, ale muj funkčí ho děsně bere 😠 😀
holky, tak se budu opakovat: jak vidím, nejsme zas taková výjimka.. 😝 😅
malému budou zítra 4 měsíce a když to tu čtu, tak musím říct, že sem teda zapadáme 😅
ovšem Maťulda byl neklidnější už někde od konce 1. měsíce.. všechno musí mít okamžitě, přepíná hned z lehkého zakňourání na velký řev (většinou, občas to ukočíruje s mojí pomocí, ale to je spíš výjimka)
poslední dva týdny se hodně změnil, dost se začal hýbat, chce pořád "cvičit" a má neskutečnou sílu v rukách..
v lehátku vydrží tak max. deset minut (když je v dobré náladě a právě jedl, většinou jen dopolko).. takže už jsem zvyklá, že pořád střídáme hrací deku, cvičení na nahato, chození po bytě, houpání na míči, zpívání v šátku atd. atd. 😝 😅
jo a koukat jak vařím ho někdy baví, ale musím pořád mluvit 😝
jinak nevšímání teda u nás fakt nefunguje 🤐 .. snažím se ho rozpýtlit, změnit aktivitu, někdy pomůže hodně změnit hlas např nebo sundat plínku a držet ruku a povídat něco uklidňujícím hlasem.-.
dneska byl úplně hypnotizovaný pet lahví (ahoj Kasli 😀 ), dole bylo trošku vody, asi deci a když jsem s tím začla náhodou hýbat, tak byl bez sebe jak to vydává různé zvuky při tom přelévání.. tak jsme ji váleli a nechala jsem ho zkusit si to podržet (s mojí pomocí, samo).. no prostě nejlepší hračka, Lamaze leporelo prohrálo 😅
nikkos, naše malá se mi u prsa vztekala i v porodnici, sestry jen koukaly a říkaly, jak už umí pěkně nadávat 😀 co já se ale kvůli tomu jejímu vztekání u kojení natrápila 😔 teď už kojení ustupuje, takže mi to tak nevadí 🙂
K tomu vzteku u kojení - já myslím že se vzteká už jen ze zvyku 🙂 Vždy když vidí že vytahuju prso, tak se prohne do luku a příšernej výstup, že to jako neni hned 😠 Já mu vždy říkám ...vždyť už to děláme 8 měsíců a víš že ti tu kozu dám... 😉
Jinak flašky jsou super, dobrá je taky jakákoliv krabička do který se něco zavře a pak to tam chrastí.
Kasli, taky jsme měli období, kdy jsme "dudlali" celou noc, vždy ho vyplivl a hned zase chtěl, to byli hrozný noci, ale to přejde. Slyšela jsem to už od více mamin, je to jen přechodný 😵
holky, tak mi včera měli děsnej den. Malá zlobila a vůbec jí nic nebavilo, lehátko, hračky, kočárek jen lézt a já lítála za ní. To mi ani tak nevadilo. Jenže i to jí přestalo bavit. A začala se vztekat. Tak jsem jí nakrmila dala do postýlky a tam si chvíli hrála a pak začala pofňukávat a pobrekávat a to vydržela asi 2 hodiny. Pak usnula. V noci opakování. V půl 1 se probrala a plakala do půl 4. Vůbec nevíme co s ní bylo, byla nakrmená, napitá, přebalená, vyvětráno... Lítali jsme s manžou a nevěděli co dělat. Nosili, vozili v kočáru, byla i u nás v posteli. Nakonec usnula, když jsem jí po dalších 3 hodinách dala další mlíčko. Jsem vyřízená. Jo a už ani nechce usínat večer. Vždycky usnula po papání a položení do postýlky a teď už 2 dny leze v postýlce a stoupá si. A pak pláče a vzteká se. Zoubky nikde nevidím tak fakt nevim co dělám blbě 😔 😔 😔 Nemůže to být tím, že pres den už týden spí v cestovní postýlce a večer, když jí dám do normální tak je zmatená? Já nevim. To, že pláče přes den už jsem nějak zkousla, ale v noci??? Nééé!!! 😠 😝 😝 😝
Oživuji toto téma a jak jsem psala v květnu, co nás čeká v 7.měsíci....no hrůza, opravdu se to jen horší, vztekáme se celý den, pořád a u všeho, nejhorší začalo být oblékání, to je horor, ještě k tomu se mnou bojuje, rukama mě odstrkuje, kope nohama...no jsem zvědavá, až bude mít ještě větší sílu!!!Je tu nějaká mamina, která tohle taky měla a jejíž dítko se třeba chozením uklidnilo nebo tihle malí vztekloni zůstali vzteklounama i ve vyšším věku??????????????????????????
Kim,.............nechci Tě strašit,ale to pravé ořechové přijde v 1.roce,pak ve 3.letech a ještě v pubertě. 😅
Já mám celkem kliďase,.................neznám záchvaty vzteku delší,než 5 sekund,.................je to spíš,když ho zlobí zuby a ještě k tomu se mu něco nepovede. 😀 Do roka jsem to kdovíjak neřešila,..........spíš jsem to přehlížela.Ale pak to najednou zesílilo na intenzitě,tak dostal občas vyšupáno přes plínu. 😖
Ale naštěstí to byl zásah v pravou chvíli,takže teď už je to v poho. 😵
Ahoj Kasli, jsme na tom podobně, už jsem úplně vyřízená. Ne že by teda byla Katrinka nějaký andílek, řvala od narození, ale mezi čtyřma a šesti měsícema si celý dny parádně hrála a byla to nejusměvavější miminko na světě. A teď, trvá to už asi dva tejdny, pořád chce po mně lézt, hnu se do kuchyně, hned za mnou čtyřnožkuje a objímá mi nohy, přičemž žalostně vyje a snaží se postavit. Hračky ji už nezajímaj, pořád se jen šmrdolí okolo mě. Víš co si myslím? Že je to období fixace spojený s růstem zubů a snahou se postavit a všechno vidět... Budem teď pořizovat vysokou židli, aby mi mohla vidět pod ruce, když něco dělám v kuchyni, to by mohlo částečně pomoct. Prostě chtějí naši pozornost a nesmí jim nic uniknout...