Psychiatrické vyšetření dítěte

apemi
3. bře 2018

Ahoj, v tydnu jdeme se synkem (v dubnu mu budou 3) na psych.vysetreni.Je opozdeny ve vyvoji, nemluvi,je trosku vic aktivnejsi....Nemate nektera zkusenost jak takove vysetreni probiha?Abych vedela na co se mam pripravit?

utrikocku
3. bře 2018

Vyšetření probíhá nejčastěji formou rozhovoru či dotazníku. Zjišťuje se rodinná anamnéza a anamnéza dítěte. Je dobré si v hlave projít a vypsat body zlomu ve vývoji, kdy to bylo... Kdy pásl kouniky, zvatlal, lezl, první slova, doba regresu atd. Pak vyšetření dítěte probíhá přirozeně většinou formou "hry' a často bez rodiče. Testuje se jak dítě reaguje na odchod rodiče na jeho příchod, jak navozuje kontakt s cítím. Bude se ho snažit zaujmout a ukazovat mu různé činnosti a jak je schopno ji napodobit, zda sleduje oční kontakt...
Takže spíše se hodit do pohody, snažit se připravit i na neprijemne zprávy a podívat se na anamnézu. Kam jdete?

apemi
autor
3. bře 2018

Tak to vypada celkem dobre, na spatne zpravy se pripravovat nemusim, to vim,ze je Adamek trochu nekde jinde ve vyvoji nez by mel byt. Jdeme k.mistnimu psychiatrovi, Pavlat se jmenuje.

utrikocku
3. bře 2018

Držím palce 🙂 já mám zkušenost, že občas rodiče přeci jen doufají v lepší zprávy. Ať se daří a není to nic vážného...

apemi
autor
3. bře 2018

Dekuju😊Ty jsi z oboru?

utrikocku
3. bře 2018

Ano 🙂

apemi
autor
3. bře 2018

Aha😊Na synkovi se zacina podepisovat těžší porod, v dubnu mu budou tři. Tak uvidíme co z toho vyleze🙄Jeste jednou moc dekuji.