Ahojky, zajímalo by mě ,v kolika měsících začalo vaše mimi prvně říkat slabiky a co prvně řeklo...
Máma nebo táta....🙂
Tak v 5ti měsících začal ječet 😀 a začal s ba ba ba
ted mamama,tatata,kcha--nebo co to je 😀 ted zrovna říká gggggg...
jo a dadadada 😀 gogogo prostě slabiky různě komolí 😀
prvni bylo asi od 5.-ti mesicu mama mamamama mama kdyz me nevidela nebo neco chtela,ale nemyslim si ze to bylo vedome 😀. a ted poslednich 14 dnu (asi priblizne) rika mama,tentokrat uz vedome 🙂 😵
no vy ste nejaci sikovni..... 😅 maly zacal v 8 mesicich BABA BABA... pak bylo TATA..DADA..DEDE..
MAMA mu nejde do ted.... 😠 😀
Momin....za chvíli se rozkecá tak,že ti půjde hlava kolem 😀
al vědomě teda ještě u nás neeee....všechno je nevědomky.....ale samo,když vypustí mam......tak pro mě to zní jako máma 😀
tak nase carol....zatim jen neuvedomele...gggrrrr, hhheeee ,ummmhhh ,a jsou ji 5,5 mes.
Včera jsem ho učila říct "chrastítko", ale nezadařilo se, takže se zatím spokojím s výskáním a křičením vpravdě nerozklíčovatelným 🙂
ja se ji snazim naucit rikat papapa.....oteviranm a zaviram pred ni ruku,ona to napodobuje jen to pa pa-zni nevyjde....🙂ale je to pro ni sranda...
anička: 😀 chrastítko - takové jednoduché slovo a malý to nezvládá 🙄 😀 😀 😀
JJ, vy se o ně tak staráte a stejně je první slovo tata 😠 😀 😀 😀
Aničko....já zase učila krtek 😀 😀 a neřekne a neřekne 😝 😝 😀
A jasan.....tata mu jde nejlíp 😀
v pěti měsících řekl mama..pak začal slabikovat od půl roku ..ted říká drobná slůvka a jednu větu, "co je to".
v 6.měsících začala pořád dokola štěbetat mamamamamama pak začalo baba,už umí i papapa.Když má hlad nebo já něco jím tak slyším ham ham.Hodně taky reaguje na psa kterýmu říkám Abi tak ona když štěká opakuje aba no a teď se dočkal i tatínek a konečně spustila vytoužené tatata
žvatlá asi od 5m, ale nebylo to vědomé.cca kolem 10.m začala vědomě říkat táta ale máma neřekne ani za nic,jsem aťa 😀
v půl roce začala žvatlat tatata, gagaga. Teď je všechno děda a tátovi říkala pěkně táta, ale teď je všude -d, takže je dáda 😀 😀
já myslím, že to má svůj důvod, že jako první neříkají máma, ale táta. Chlapi si přeci jen hůře nacházejí cestičku ke kojenci a tohle je hodně hřeje u srdíčka a cítí se líp.
Než řekla smysluplnné slovo bylo to gaga, dada atd. Už si přesně nepamatuju den kdy se to stalo a řekla slovo, kterému rozuměla, ale bylo to určitě táta 🙂 pak bába, teta a další a další... máma začala říkat až později, ale o to víc mě to těší. Teď když na mě volá mami, mami, mami, krásně to hřeje u srdíčka...
tak to Vojtíšek říká máma, táta teda vůbec, potom říká ham, brm brm na auto, nenene a opakuje aaa když říkám na hovínko v plínce 😀
Jdu oživit diskusi. Náš 3,5 měsíční říka Ahoj. 😀 Teda Ááóóó. Odpovídá tím na Ahoj nebo tim sám začíná "debatu". 😀
Tak male je skoro 10 mesici jeci pisa a rika pa pa pa a ja poni neco chci jako tata mata mama baba deda ma z toho desnou srandu :D
Muzu obnovit diskuzi? Syn 7 mesicu a dela jen zvuky a zcela vyjmecne: jeeeje .jinak nic..fyzicky je sikovny,ale mluvit se mu nechce. Je to normalni?
@fiiif je to normální, některým dětem se chce dřív a jiným později. Dcera od roku plynule vyslovovala. Její druhé slovo byl Autobus. Je papoušek a všechno pořád po všech opakuje, tímto způsobem si osvojuje výslovnost, ale i intonaci...je to na bednu, ale přišla si na to sama. Znám dvouleťáky, kteří nemluví...prostě se domluví jinak 🙂 ono to přijde. Držím palce, a hlavně klid 🙂
žvatlat začala brzy, první řekla asi bác a pak bába , kolik jí mohlo být tak 8-9 m ?? a pak začala říkat táta...na mámu jsem si musela počkat přibližně do roka a 2 měsíců 🙂 a ted je jako zaseklá deska, máááma ,, mamííííí :D :D ale je to boží 🙂
Dnes 4 a pul mes maama .Doufam ze to zopakuje
no ja nepamatam presne kedy to zacalo..ale maly hovori uz dlho baba a asi pred mesiacom uz vie hovori hello na poziadanie a mama tiez uz vie....a este opakujem hmmmmhmm vies, ked papas robis ze ake to je dobre, tak aj to robi 😀