První jídelní židlička pro 7měsíční dítě, není brzo?

natous29
27. črc 2015

Ahoj holky, mám sedmiměsíční holčičku, krásně už mi sedí a řeším problém s jídlem. Mám takovou tu houpačku ale ona potvora když ji krmím tak se mi houpe :D tak se chci s vámi poradit jestli už bych ji neměla pořídit klasickou jídelní stoličku.. jen nevím jestli to není brzo.. ale na klíně už ji nenakrmím je jak žížala 😀

zo_ja
28. črc 2015

Pokud sama sedí, tak ji můžeš posadit úplně s klidem.
My máme Jitro, nastaví se to v tomto věku akorát na sezení, přišoupne ke stolu, dítě může jíst spokojeně s váma nebo být krmeno. S věkem posuneš podpěrky pod nožky a židle vydrží dlouho - k jídlenímu stolu super věc, a nakonec pro drobnější děti nebo mladší třeba i k psacímu. Vydrží do dospělosti a pokud je málo židlí, když přijde návštěva může na ní sedět i dospělý. I dítě ve věku 4-5 let má pořád stůl vysoko na to, aby se mu pohodlně jedlo.
Pro malý k tomu mají tzv. kalhotky, které zabranují tomu, aby dítě spadlo - látkové, měkké, je tam prostě zajištěné v takovém sedáku.
Rozhodně bych vybírala židli s poděrkama pod nožičky a ne to sedátko - židličku, která podpěrk nemá, je plastová a skloněnáý dopředu, takže dítě je tam nestabilní, sjíždí a řeže ho to v rozkroku. Díky tomu se taky pořádně nenají. Navíc ten pultík je malej, jídlo z toho padá dolů, nádobí se tam pořádně nevejde a taky to snadno spadne. Navíc teda naše děti jednoznačně chtějí sedět s námi u velkého stolu, ne kus dál s pultíkem.
Na Jitro si batolev ca 3/4 - 1 roce i samo vyleze. Takže si taky nezřídka podá ze stolu, co potřebuje a nemusíš ho obskakovat.

kisa01
28. črc 2015

Myslím, že brzy není. Obě děti jsem posazovala do židličky ve chvíli, kdy jsme začali s příkrmy, cca v 6. měsíci. Máme jídelní židličku Chicco a jsme s ní hodně spokojení. Je stabilní. Má plastový dost velký stoleček, který se dá odejmout, vrchní deska se dá lehce sundat a umýt i v myčce. Vzadu má kapsu, kam se dají ukládat bryndáky nebo třeba hračky, které jsou občas třeba pro zabavení malých (ne)jedlíků;) Má měkký potah, který je také omyvatelný a pásy k připoutání dětí, aby nevypadli.

blahova_andrea
28. črc 2015

Rozhodně není brzy. Když sedí, tak je nejvyšší čas. Přeji šťastnou ruku při výběru 😉