Dobry den, chtěla jsem zeptat, zda je tu někdo, čí mimčo vykazovalo v roce autisticke rysy - konkrétně nereagovalo na osloveni, nerozumelo apod. a nakonec vše dobře dopadlo. Děkuji
@sneezy a má i nějaké další rysy? Protože toto je na autismus u ročního dítěte opravdu strašně málo.
@malinkaelinka špatné reflexy mezi auti rysy nepatří.
@ivular uvedla jsem to jako příklad toho, co u mě bylo špatně, ta škála "poruch" kterými jsem měla trpět byla širší...
@sneezy Někdy dítě nereaguje na oslovení či nerozumi proto, že má vadu sluchu.. rešili jste tohle? Jinak v roce je na stanovení čehokoliv hrozne brzo. V roce me prvorozene ditko nevydalo ani hlasku, na jméno nereagovalo (resp. reagovalo stejne jako na jakýkoliv jiny zvuk), o tom, že by mávalo na pozdrav se mi mohlo jen zdát.. kolem roku a pul az dvou let byl fascinovan dvermi (každOÚ procházku jsme strávili 10 minut otvíráním a zavíráním branky na dětském hřišti) .. no a ted, po pár letech, vypadá normalne🙂
Nas malej (10mesicu) taky nekdy nereaguje, ale osobne si myslim, ze je to spis proto, ze se mu proste nechce. Jako uplny mimino neragoval ani na me a muj hlas a vlastne ani jine zvuky (chodili jsme na testy sluchu a nakonec to vyvratili). Nejsem odbornik ale u autisty bych cekala spis asocialni chovani a velky protesty pri vyboceni ritualu. Kazdopadne myslim, ze v tomhle veku se to poznat jeste neda.
Ano, já. Tedy já miminko nemám, ale já jsem jako miminko byla označována za "postiženou"...narodila jsem se kleštěmi a doktoři mamce tvrdili, že je to se mnou špatné. Měla jsem špatné reflexy (podtrhli pode mnou podložku a se mnou to ani nehlo), přesně jak píšes, nereagovala jsem na oslovení, nevnímala...mamka tomu nevěřila, chovala se ke mně jako k normálnímu diteti...a já normální jsem 🙂 nemám žádnou poruchu 🙂 a že jsem tehdy nereagovala? asi mi to nestálo za to 🙂 🙂