Přijmou syna do školky 2 měsíce před 3. narozeninami?

zachal
31. srp 2015

Hezký den, mám dotaz, zda někdo zde neví, jestli máme šanci na přijetí do školky v září 2016, když synovi budou 3 roky začátkem listopadu 2016.Vím, že je to dotaz až na příští rok, ale jestli by to nešlo, musíme to nějak řešit ☹ Moc děkuji za odpovědi 🙂

bzubzalka
31. srp 2015

Záleží, kde bydlíte. Nám syna vzali až ve 4letech - bydlíme u Prahy, ale moji sestře vzali od září - syn narozený v listopadu s podmínkou, že musel chodit do školky už od září na 2dny v týdnu, aby mu drželi místo. Zkusila bych napsat do školky, kde bydlíte jak na tom jsou...

blahova_andrea
31. srp 2015

@zachal šance je, ale to záleží kde přesně žijete a jak moc velký nátřesk je u vás ve školkách. někde není problém přijmout dítko dřív, ale většina školek opravdu hlídá nástup až od tří let. přijatí být ale můžete, jen chodit nezačne v září, ale až v tom listopadu. chce to si zavolat na školky v okolí, jak to přesně mají 😉 jo a ve většině školek, kde dítko přijmou, ale nastupuje později, tak se platí školkovné rovnou od toho září, aby mu drželi to místo.

kkouzlo
31. srp 2015

mě přesně takhle vzali letos v Plzni. Sice se nedostal, byl pod čarou, ale později se uvolnila místa, asi nastoupí až v půlce října, ale školku máme : chtělo to zavolat, aby věděli, že máme zájem

kaji_
31. srp 2015

Záleží na tom, kde sa hlásite. U nás v Brne-Bystrci by ste sa asi nedostali. Naša slečna (3 roky a 8 mesiacov) sa nakoniec dostala do štátnej škôlky až deň pred začiatkom školského roka - a to aj vďaka tomu, že sme neustále otravovali..

paraple98
31. srp 2015

Šance určitě je, záleží ale asi na konkrétní školce. Dcerka je až koncem listopadu a byla přijata k celodenní docházce již od září.

mishule12
31. srp 2015

Šance je 🙂 Dceři budou 3 až v prosinci a zítra jde (u nás vzali všechny místní děti, co jim letos budou 3 roky). Určitě jděte na zápis, až bude 😉

zachal
autor
31. srp 2015

🙂 Moc děkuji za rady a k zápisu určitě půjdeme. Jsme z Kladna, tak uvidíme jaké jsou šance...

betelgeuzz
31. srp 2015

@zachal zkus se zeptat v okolí, jak na tom jsou vaše školky. u nás běžně berou děti, které mají 3 roky do prosince.

lulii
31. srp 2015

@zachal Přesně jak říkají ostatní - je to školka od školky. Syn je také listopadový a zítra nastupuje😉

herminka
31. srp 2015

Spíš se ptej v místě. Záleží i školka od školky, v mé rodném městě jedna školka bere až předškoláky a jiná i děti, které mají 3 roky v prosinci.

hojda
31. srp 2015

@zachal Tak to se mělo řešit snad v době zápisů, ne? Teď maximálně doufat, že třeba nějaké školka nemá plno (kolem Prahy dost nepravděpodné), nebo to nějaké dítě vzdá během září, i to se stává, ale to si myslím, že ho automaticky nahradí dalším dítětem v pořádí. Na zápisu jste vůbec nikde nebyli????

victress
31. srp 2015

@hojda to je dotaz až na příští rok, takže už zápisu letos být nemuseli

@zachal mohli jste jít k zápisu už letos, nevzali by vás, ale měli byste bod k dobru pro příští rok, aspoň tak je tomu u nás, záleží jestli je ve vaší školce nátřesk nebo volno, u nás berou standardně děti, které dovrší v roce nástupu 3 roky, třeba i v prosinci, ale pokud je větší poptávka, tak třeba berou jenom říjnové a na další se nedostane...

zachal
autor
31. srp 2015

@hojda ne nebyli řeším to s předstihem.....syn se narodil 4.11.2013, takže tři roky mu budou až příští rok, ale to jsem psala, a ano budu to řešit v době zápisu, ale až příští rok 🙂

victress
31. srp 2015

@zachal jo a taky byste měli větší šanci, pokud bys nastoupila dříve do práce, pracující matky mají často přednost před těmi, co jsou s dalšími dětmi na RD doma...

zachal
autor
31. srp 2015

@victress Tak to mě vůbec nenapadlo, když mu nejsou ještě ani dva roky ☹ Tak snad to vyjde u zápisu na rok 2016/2017 🙂

beruska125
31. srp 2015

Urcite bych šla k zápisu na rok 2016/17. Jestli ho vezmou záleží na konkrétní školce a kapacitě...

smuffynka
31. srp 2015

Záleží na školce, mě syn nastupoval v 2,5letech....začal chodit od konce října,platit školné jsem musela ale i za září a říjen (drželi místo). Je pravda,že jsem ho tam dostala až na odvolání a nastupovala jsem do práce.

vilibalda
31. srp 2015

Hodně záleží na situaci u vás. Někde je moc dětí, jinde berou i mladší... Jak už tu někdo psal, letos v Brně-Bystrci se nedostanou ani 3,5leté děti, v Brně-Králově poli se dostanou čerstvě tříleté a Brno jih nebo sever brali i 2,5leté... Syn bude mít 3 roky v únoru a dostal se díky sourozenci. Je přijatý, bude platit školkovné, ale nastoupí až po vánocích. JInak třeba švagrová je učitelka MŠ v Opavě a loni měla ve třídě tak malé děti, že v září při nástupu mělo jedno pouze 2 roky a 2 měsíce. Takže někde místa ve školce jsou.

betelgeuzz
31. srp 2015

@victress u nás se žádné body za zápis nedávají, stejně mi to příjde dost nelogický. A přednost pracujícím matkám se už dávno nedává, takový potvrzení si spousta lidí sehnala podvodem.

prdecek
31. srp 2015

my máme tři koncem listopadu a zítra taky jde

victress
31. srp 2015

@betelgeuzz na malé vesnici by ti bylo falešné potvrzení k ničemu a všechno se dá snadno ověřit když se chce...

betelgeuzz
31. srp 2015

@victress na vesnici možná, ale ve městě to takhle fungovalo. A školka ověřovat u zaměstnavatele nic nemůže.

billi
31. srp 2015

@zachal jak kde, u nás bez problémů. K nám přijali děti, kterým budou 3 až v prosinci, zítra normálně nastupují.
U nás berou přednostně místní děti a už to tak je 3. rok...
@victress ale oficiálně se to už nesmí, protože školka je vzdělávací a ne hlídací zařízení.

ojo
31. srp 2015

určitě jděte na zápis. Tomovi byli 3 roky až v květnu a vzali ho s nástupem od nového roku...ale bylo to ve vesnické školce s málo dětma, ve městě může být třeba narváno...prostě záleží na školce, jaké mají kriteria apod.

waldmannovav
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
herminka
31. srp 2015

Ještě dodám, že u nás je to tak, že děti narozené do 31.8. daného roku dostávají nějaké body, děti narozené do 31.12. o něco míň a děti narozené už další rok nic. A nejsou žádné body k dobu za to, že se předchozí rok hlásilo dítě neúspěšně. Ale záleží, jak to má nastavené daná ředitelka.

zachal
autor
1. zář 2015

Holky všem moc děkuji a určitě půjdeme příští rok k zápisu a uvidíme 🙂

glimmer
1. zář 2015

nám vzali Vítka teď, a to mu budou tři roky až na konci října. Vzali i kamarádce chlapečka, kterému budou tři roky až koncem ledna 2016.