Přijde vám normální, že s námi 5leté dítě spí?

koralka111
12. srp 2022

Ahojky holky,
jdu na vás s dotazem, můj přítel má 5 letého syna, má ho pár dní v měsíci.
Když jsou prázdniny máme ho klidně i 3 týdny z měsíce.
Malý s námi spí stále v posteli, jednu noc to člověk přežije, ale 3 noci a více je prostě masakr.
Přijde vám normální, že s námi 5 leté dítě spí ? Nevyspíme se ani jeden. Pokoj má svůj - v noci vždy přijde k nám.

Dále jsem se chtěla zeptat asi je normální, že si přítelův syn vymýšlí úplně neuvěřitelné báchorky o tom, jak se u své matky má špatně. S jeho maminkou vycházím úplně perfektně, bájo ženská, super máma. Takže vím, že to opravdu není pravda. Malý pomalu vykládá, že ho napadají atd. Dále má každou chvíli na talíři jak chce být jen u nás, že u nás nemusí nic dělat, může vše co chce a přitom to není pravda. Je samozřejmé, že matka ho vychovává víc jak my, přece jen ho má častěji, je určitě přísnější. Spíš nedokážu pochopit proč tak lže a vymýšlí si, máte s tím někdo zkušenosti ?

bara88
12. srp 2022

proč by to spaní nebylo normální ?je u vás jen pár dní v měsíci tak chce spát asi s tatínkem a třeba se v pokoji bojí

koralka111
autor
12. srp 2022

@bara88 Zkuste si spát 3 noci s 5 letým dítětem a pak fungujte v práci 🙂
o prázdninách i 9 nocí. Pokoj hned na proti naší ložnici, má světýlka vše, otevřené dveře.. 🙂

tahejhula
12. srp 2022

@koralka111 můj pětiletý syn se mnou spí a úplně nevypadá, že by se hodlal odstěhovat.

bara88
12. srp 2022

@koralka111 syn s náma spal do nedávna a v práci sem fungovala normálně🙂a představ si že i více noci né jen párkrát do měsíce

koralka111
autor
12. srp 2022

@bara88 nám se teda malý strašně roztahuje, kope do nás, tak asi máte štěstí ale být co půl hodinu vzhůru, se fakt nedá 🙂 U matky hlavně spí úplně sám. Těch pár dní v měsíci je 14 dní 🙂 to jsem možná měla upřesnit.

jjasmina
12. srp 2022

@koralka111 tohle by sis měla vyřešit asi s partnerem jestli mu to vadí taky, naše malá spí s námi a ještě dlouho bude.

koralka111
autor
12. srp 2022

@jjasmina Vadí mu to taky, je to řidič z povolání - moc toho nenaspat a pak 8 hodin řídit, není zrovna nejlepší :(

tahejhula
12. srp 2022

@koralka111 buď mu do ložnice dejte další postel, matraci, něco, kde by mohl spát u vás, nebo choď spát jinam. Případně ho teda vyhazujte, ale že by to nějak prospělo vzájemným vztahům o tom velmi pochybuji.

bara88
12. srp 2022

@koralka111 syn se taky roztahoval🙂

bara88
12. srp 2022

@koralka111 a nějak nechápu proč první píšeš že ho má pár dní v měsíci a pak najednou z tebe leze že snad má střídavku?spíš už se mi zdá že si začínáš přimýšlet když sme ti napsaly že je to normální

koralka111
autor
12. srp 2022

@bara88 Střídavou nemáme každý týden 2 dny v týdnu + jednou za 14 dní pátek- pondělí.
Dál asi nekomentuj prosím tě, jdu si sem pro radu a ne pro moralizování. 🙂
Radu čekám od lidí - kteří to řešili a co udělali proto aby dítko spalo samo, nějaké typy nebo nápady.
To abych se odstěhovala já z ložnice mi opravdu nepřijde na místě - to neprospěje vztahu to máte pravdu.
Ani malého nevyhazujeme 🙂 (jen pro rýpalky)
tak si takovéto komentáře odpuste díky,

tahejhula
12. srp 2022

@koralka111 dítě má spát samo a ty jako dospělá nemůžeš?

koralka111
autor
12. srp 2022

@tahejhula a proč bych měla spát sama já ?
Vaši rodiče taky spali zvlášť ? asi to tak doma praktikuješ ty, tak to mi je líto, ale bohužel u nás i u matky, se snažíme nastavovat stejná pravidla, tam spí sám, měl by i u nás, tam může na tv koukat hodinu denně tak je to i u nás. A je to zcela logické nemyslíš si ?
Nebo jí její výchovu máme bojkotovat ?

juuulinka
12. srp 2022

@koralka111 dcera má 5 let a má postel v pokojíčku se svým bráchou a stejně v noci dojde.ne každou noc,ale 4 noci z týdne ano.a nenapadlo by mě ji vyhazovat.pry se bojí,a já nemám to srdce ji vyhazovat když se bojí......prostě se tam nějak naskládáme.a to sem jinak docela přísná máma.

tahejhula
12. srp 2022

@koralka111 nevymlouvej se na matku. Tohle téma není o ní.

martiniquest
12. srp 2022

@koralka111 Joo tak my donedavna spali s temer 6letym a 2,5letou. Meli jsme vedle sebe tri postele a spali spolu. Normalni mi to pripada a bylo to fajn. Pred mesicem a pul se syn odstehoval do sveho.

tahejhula
12. srp 2022

@martiniquest a nemáte tam najednou prázdno?

martiniquest
12. srp 2022

@tahejhula Treti postel jsme zrusili a ja ted pendluju mezi pokojickem (koupili jsme patrovku a syn se ze zacatku bal spat sam v pokoji) a loznici. Manzel a dcera spi stabilne v loznici. Je to nezvyk, ale na kazdem konci je pekne, ze neco noveho zacina.

koralka111
autor
12. srp 2022

@juuulinka my ho nikdy nevyhazujeme 🙂

koralka111
autor
12. srp 2022

@tahejhula tak nevím, jak teda vychovávat dítě. Aby v tom nemělo guláš 🙂
že tady to může a tady ne, spaní už řešila i matka, že by si přála aby u nás spal sám 🙂

koralka111
autor
12. srp 2022

Ale koukám, že tady ani nemá cenu se na něco ptát nebo něco řešit 🙂

tahejhula
12. srp 2022

@koralka111 no tak ho dvacetkrát za noc voďte zpět, jestli máš dojem, že budete všichni více odpočatí. Protože pokud on v tom samostatném pokoji být nechce, tak co s tím. Ptali jste se ho na důvod? Ještě ho tam můžete zamykat. I tací rodiče existují. Dokonce jsem zaznamenala radu dítě přivázat za nohu k posteli.

koralka111
autor
12. srp 2022

@tahejhula Když se ho ptáme, řekne, že neví.
Chtěl lampičku do zásuvky - koupili jsme - 2 noci spal sám, poté opět nanovo.
Není to, že by se vzbudil a plakal, prostě přijde.
Byli jsme sním 14 dní v Chorvatsku na dovolené a tam spal krásně 14 dní sám, jednu noc se mu akorát něco zdálo, tak jsem ho přenesla k nám.. jinak krásně celou noc sám.
Dokonce jsme i celý pokojík přestavovali jak chtěl on aby se cítil dobře. Taky nepomohlo.
Jsem v 5 měsíci těhotenství - a s větším bříškem už to pak bude náročnější.

te_reza
12. srp 2022

Těžko říct, co se honí pětiletému děcku v hlavě, když pendluje mezi dvěma "domovy"
Jsou ti šťastní, co můžou spát samy, pak ti, co dobrovolně s dětmi spí a pak ta třetí kategorie, která by to z lásky k dítěti měla vydržet.
Já holku od mala učila spát sama, potřebuju svůj prostor, jinak se nevyspím. Ale má období, kdy prostě přijde a holt do rána čumím do zdi, no.

izzylka
12. srp 2022

@koralka111 jako moc nevím, co bys chtěla poradit, když tak čtu, jakým stylem komu odpovídáš 🤔
Jinak teda, furt je to jen 5 leté dítě 🤷 s tátou moc není, tak chce cítit jeho blízkost alespoň v noci, nebo se třeba může v noci bát.. Přeci jen tam prostě není doma 🤷
Pokud se ho fakt chceš zbavit, tak ať s ním tatínek pár nocí spí v pokoji, třeba si zvykne a bude tam pak spát v pohodě 🤷 nebo mu dejte jeho postel k vaší... Bude spát ce své postely, ale bude furt vedle vás 🤔
Jak říkám, je to 5 leté dítě, je to ještě prcek 🤷

tahejhula
12. srp 2022

@koralka111 no takže je to jasné, čekáš dítě, snaží se udržet svoji pozici. Chce vědět, že je přijímaný. Nechce přijít o tátu.

felixfelicis
12. srp 2022

Ano, je to normalni, sestilety syn k nam prijde vetsinou kazdy den. Nekdy si toho vsimneme az rano. "Vymysleni si" je normalni taky. U nas treba synovec v dobe obeda vykladal, jak doma vubec nedostane najist a ma hrozny hlad - jen se tesil na ten nas obed. Treba mu tata chybi a vynucuje si timhle upusobrm pozornost.

zizkmi
12. srp 2022

@koralka111 Osobni zkusenost nemam, protoze s nami spi deti roa pul a 4 roky😁Co se tyka spani, tak tady asi nejake rady nedostanete, protoze vetsina deti v noci chodi k rodicum. Je tam bezpeci a nejsou tam samy. Ja jsem byla taky nervozni, kdyz manzel nebyl doma. Proste jsem byla zvykla, ze vedle me nekdo dycha. Urcite to mate taky tak. Navic, jestli je u vas pravidelne, tak se nemusi citit v pokoji uplne dobre. Naopak, citi se prijemne s vami, i s novou tatinkovou partnerkou, coz bych rekla, ze je super.
Co se tyka toho " lhani", nebo jak bych to nazvala. Nekde jsem cetla, ze deti do urciteho veku neumi lhat, respektive si neumi predstavit dusledky toho co reknou. Kamaradcin syn by taky rekl, ze jeho rodice jsou nejhorsi na celem svete a ma se u nich spatne, protoze mu opravdu nic, ale nic nedovoli😁

tahejhula
12. srp 2022

Tyhle putovní děti to mají náročné, pořádně doma nejsou nikde a když se do toho vtlačí noví partneři a nové děti, je to těžká pozice.

koralka111
autor
12. srp 2022

@zizkmi já sem s Přítelem od jeho 2 let, bere mě jako součást. Má mě moc rád, a já můžu říct, že ho beru jako vlastního, je to moc hodnej kluk 🙂 Jeho mamča má teď malého prcka (1 rok) s novým partnerem. Malý oněm mluví fakt hezky, i se o něj hezky pečuje 🙂 "velký brácha". I na naše mimo se těší.

U nás to lhaní došlo do fáze, že si vymýšlí, že do něj partner matky kope a podobně..
Pak je den, kdy povídá jak se strejdou dělal tohle a jak to bylo super, za dvě hoďky obrat, že nechce aby s nimi bydlel a podobně, že ho kope. O mě nikdy neřekl, že nechce abych s nimi bydlela, to jsou vymysli typu, že mamce vzkazuje, že mu má udělat k obědu palačinky ( to je úsměvné) ale to kopání, nechápu kde se to vněm bere.
Samozřejmě chápu, že to pendlování mezi námi, mu nepomáhá, ale on to jinak nezná, rozešli se ještě než porodila. A člověk mu nechce více ubližovat.