Ahojte mamicky neviem ci tu taka tema uz je ale nic som podobne nenasla.Chcela som sa spytat ci je to normalne, mam 10 mesacneho syna a uz od 6 mesiaca robi svoju kazdodennu rutinu-bucha hlavickou o matrac v postielke.Miluje spat na brusku a ako ho pozorujem tak sa mi zda ze sa mu to buchanie paci a pomaha mu to pri zaspavani.Zo zaciatku sme sa na tom smiali no ale teraz uz neviem ci je to normalne bucha hlavkou uz castejsie a silnejsie.Niekedy bucha az tak ze sucha o palicky na postielke a nevadi mu to 😅 .Ked som sa uz davno na to pytala lekarky tak vravela ze to robia deti ktore maju radi hudbu.No tak to neviem ved mu nepustam heavy metal 😀 .Baby mate niekto podobne starosti?????????
Já jsem tohle dělala jako dítě a dost dlouho, určitě ještě v 1 třídě 😅 A myslím si, že tím nejsem poznamenaná 😉 Asi je to normální, už jsem o tom slyšela z více stran 😉
Můžu tě uklidnit.Přesně tohle dělal můj nestarší kluk taky.Než usnul,spal taky na břiše,mlátil hlavou do polštáře.
Je z něj normální chlap,studuje a žádné problémy nikdy neměl.Je to prostě usínací rituál. 😉 😉 😉
Muj bracha to delal taky, ten zase mlatil pred usnutim hlavou ze strany na stranu, delal to hooodne dlouho, casem k tomu jeste pridal zvukovy doprovod: "Amea, amea..." Klidne bych rekla, ze ho to preslo az nekdy v pozdejsich rocnicich ZS.
Nasledky vidno neni dodnes....
ja som to tiež robila ako dieťa a aj som si pri tom hmkala ... a odznelo to ani neviem kedy ... trvalo to dlhšie, možno až do mojich 10 rokov, nieje to nič nebezpečné ... ale hudbu mám naozaj rada ... 😉 😀 😀 😀
Jeeeeeeeeeeeej tak to ste ma velmi potesili ze niesme vynimka moj maly si pri tom tiez hmkaaaa a a-a-a-a-a-a-ahka 🙂 .Co ma vsak prekvapuje ze to trva az tak dlho az do ZS 😨
jojo, je to uspávací manévr, četla jsem že některé deti si jakoby pusobi bolest, aby se rozpůakaly a lepe usnuly, ale není to projev SM praktik neboj 😉 😀
No to som fakt este nepocula,ze buchanie hlavou ma suvis s hudbou ale asi to bude pravda,lebo mala sa tiez musi"utrieskat"k spanku a miluje hudbu a tancuje este aj ked pracka huci,fakt.
Asi to bude mat vazne nieco do hudby maly ju miluje a stale pri nej zaspava 🙂
Dobrý den, Mě je 16 a jsem v prváku.Dělám to dodnes. je to normální? co když mi to zůstane? ☹
ahoj leni, heh to jejko by jsi mluvila o naší malé, ta taky pořád řeže hlavou, ale kdyby jen do matrace-ona i do čela postela a dokonce do zdi 😕 a ještě se tomu nasmává.většinou to dělá před spaním, ale není vyjímkou ani to, že si tak hraje ráno po probuzení nebo i během dne....já bych na tom neviděla nic špatného..jen to hlídám, aby se náhodou nepraštil amoc, nebo o něco ostrého nebo jinak nebezpečného