Ahoj maminky, můj syn se začal přetáčet když mu bylo 5 měsíců a týden. Přetáčel se asi 2 týdny a teď v 6 měsících prostě ne a ne. Čím to tak může být? V tom 5m. Jsme začali s prikrmy a celkem přibral. Může to být tím? Dík za názory 😊
@evulle90 je mozne, ze se uci neco noveho, to vetsinou na chvilku jakoby vyvoj stagnuje, ale jen zdanlive. Mozek detatka se xkratka chysta na to porucit telicku ucinit novy pohyb napriklsd. to je ta lepsi varianta. Dalsi varianta je bohuzel typicka: reakce po ockovani.
Moje dcera se otočila poprvé týden před šestým měsícem. Otáčela se hezky a pak najednou přestala, pak začala hodně slintat, natekly dásně a vyklubal se zoubek.. Byla asi unavená, bolela ji pusinka, tak neměla chuť na nějaké točení 😉
malý mi to dělal běžně - ukázal něco nového a pak třeba na 2-3 týdny pauza 🙂. Otočil se ve 3,5m párkrát z jendé strany a pak asi měsíc stop a pak to uměl už z obojú stran.
Jídlem to určitě nebude.
Jinak pro děti je snažší se otočit když jsou nahé > bez plenky a oblečení 🙂
Jak se tu píše, na 2-3týdny dovednost miminko "zapomene", nedělá, zvlášť když se učí něco nové (střídá se fyzický a mentální vývoj, nezačal víc "povídat" dělat něco nového?).
Díky za info. Očkováním to nebude ( byl naposledy ve 4.měsíci). Tak já počkám s čím mě za chvilku překvapí 🙂 už jsou to právě 2 týdny co se neotočil :( Dám vědět až se to zase zlomí 🙂
Holky tak dneska se hned ráno 2x otočil a pokaždé na jinou stranu... tak snad už se nám to lenivé období láme 🙂
Nemá to po očkování?