ahoj, moje malá mela porodní vahu 3200g ted má 4,5 měsíce a má 5620g. Ted za týden nepřibrala ani nezhubla. Je drobunka, málo plače,smeje se..ale je fakt ze mi prijde uz trochu nervoznejsi nez drív. Co mám delat ? Mám prejit na UM nebo co by ste delaly vy ?????
Hlavne se uklidnit, dat do pohody a malou extreme nesledovat, at se nevytvori umele zbytecne problemy. Neco resit az kdyz miminko nebude prospivat coz znamena ze bude opravdu hubnout, bude unavena a nespokojena (coz muzou byt teda izoubky) a k tomu bude mit treba problemy v pusince s kvasinkama a podobne... Tyden neni obdobi, ktere by bylo treba resit a UM je dost precenovana, ja treba mela mimino podvahu, mela ac donosena 2kg, kdyz sem si ji donesla domu, vpodstate nepribirala, takze nam UM bylo doporucene, holka nebyla ochotna zadne pit a to sem nakoupila vsechny znacky a moznosti na trhu, takze hold musela prezit na materskem mliku a ja se s tim musela popasovat, ze to tak ma byt, a dneska je z ni uz 4leta zdrava holka, stihla tak akorat, vetsi nez vetsina deti jejiho veku a to byla prvni rok a pul mimo jakekoliv rustove a vahove tabulky ...
souhlasím s holkama...neřeš 😉 je normální, že dítko přibírá skokově. někdy na váhu, jindy se natáhne na cm. kojené děti často nepřibírají tolik jako ty na um. pokud je jinak spokojená, proč si kazit kojení a do ní cpát umělotiny? nervoznější může být díky zoubkům, prdíkům, změně počasí, důvodů je tolik. ale žádný z nich mi nepřijde jako důvod jít zbytečně na um 😉 možná už jí mm nestačí, ale touto dobou můžeš pomalu začít s příkrmy. třeba už prostě touží po něčem novém. já porodila čtyřkilačku, kojení od začátku ukázkové a přírůstky od začátku minimální. prostě jeden je takový, druhý makový. vykašli se na tabulky, reklamy, kamarádky...dej na svůj vlastní instynkt, na své pocity, na své dítě. já i kdybych do ní um chtěla cpát horem spodem, tak to do ní nedostanu. nejde o to mít macíka. jde o spokojenost. já vím, že když spokojená není, tak to neřeší změna mlíka, ale problém je prostě jinde. fakt se neboj. pokud jsou přírůstky malé, tak pořád jsou. občas dítko i váhou stojí, to je pořád ok, pokud to tak není měsíce. hubnutí by bylo horší, to už bych bystřila, ale o tom jsi se nezmínila. přeji hodně štěstí a hlavně klid. při tom se vše řeší nejlíp
@selenit týden se, týden tam. To neřeš. Krásně přibrala přes dvě kila, třeba to je jen růstový spurt. V půl roce má zdvojnásobit svou porodní váhu a to vypadá, že dá🙂