Ahoj,mám takový problém. Mám 20měsíčního chlapečka. Předkožka mu šla stáhnout přes žaluda, ale nejde. Zdá se mi jako by měl tkáň přilepenou k žaludu. Vůbec nevím čím to může být. Děkuji za názory.
Já se teda radami pediatricky neřídím, mam svůj rozum 😀 jinak jestli mu to nejde, tak to fakt nechej nějakou dobu, nebo začni odzacatku maličko
Mám tři kluci a do třech let sem jim na pindika nešahla krásně se jim ta kuzicka odlepila sama a bez problémů hlavně se to dělá ve vodě nikdy ne na sucho kamarádka to takhle jednou malymu rvala na sucho teklo mu z toho dost krve :( na pohotovosti ji servaly ze,se to dělat nemá
Nikdy jsme mu ho nestahovala na sucho, pouze ve vaně. Já jsem si o přetahování žádnou odbornou literaturu nečetla, až do teď. Všichni z mého okolí co mají chlapečky, tak stahovaly. Nebudu mu na něj šahat a uvidím.
Je tu někdo kdo dostal mastičku kortikoidy na uvolnění předkožky? Měla bych dotaz
touto problematikou jsem se ted trochu zabývala. spíš asi proto, že mi doktor řekl na tříleté prohlídce, že to prostě přetáhnem a bude. což jsem teda odmítla 🙂
přetahovat se má zkoušet podle mě cca od roku vždy ve vaně nebo po a ne na sílu, jen co to jde. náš pediatr pak říkal, že by bylo fajn, kdyby to bylo kolem třetího roku hotovo, ale že se to nechává do 6 let, pokud nemá kluk žádné problémy. takže s klidem nechávám být a zkoušíme dál přetahovat.
Pokud jde o mastičku asi není zázračná. ještě jsme neměli. někomu pomohla někomu ne. jsou to kortikoidy, které snad zužují kůži, tedy předkožku a pak se ji podaří lépe přetáhnout, protože je ztenčená.
takže ve 20 měsících máš čas 🙂 zkoušejte, ale na sílu nehroťte 🙂
Já myslím, že se to má zkoušet ve chvíli, kdy má zájem to zkoušet ten kluk, protože on si neublíží, pokud ho to bude bolet, tak přestane, kdokoliv jiný tohle neodhadne, protože mu chybí ta zpětná reakce.
Naše pediatrička to řeší až kolem 3-4 roku. Já jsem sama synovi (právě před 3rokem) naordinovala Triancinolom E, a předkožka se začala pěkně uvolňovat. Mazala jsem na dvě etapy, a na tříleté prevenci nás pochválila, jak jde krásně stahovat.
Ale v poradne to dělají doktorky nasucho.
Ja som malemu od narodenia vzdy pri kupkani trosku stahovala. Ma pomaly 3,5 roka a ziaden problem
@ivulinka1 ano my.....synovi jsem začala stahovat - nebo spíše chtěla - ve třech, nešlo to, nechali jsme to na doporučení pediatra ještě rok...žádná změna, návštěva urologa, zjištění, že má fimozu - zúžená předkožka, dostal mastičku, mazala jsem, snažila se přetahovat, nešlo to, po 3 měsících na kontrole mi to doktor pořádně ukázal, šlo to až na jedno místečko malé, tam to má ještě slepený, máme rok na to, aby se to odlepilo samo, když ne, tak mu to odlepí laserem....jinak do 3 let se na to fakt nesahá, můžete chlapečkovi to tam natrhnout, udělají se jizvy a pak to půjde špatně...pokud to ale jde chlapečkovi doslova samo, tak je vhodné to přetahovat i dříve než ve třech kvůli hygieně....přetahuje se po koupání nebo namazaní
Hrůza, radami některých pediatriček se nesmí nejenom řídit, ale je je třeba okamžitě vyměnit a jít k jiné, než vašemu dítěti nevratně ublíží.
Už jsem si myslel, že na tomto vláknu mého příspěvku netřeba, ale toto mne dorazilo. Zvláště ohledně této problematiky dělají některé doktorky a někteří doktoři otřesné věci.
No já byla se synem na tříleté prohlídce, doktorka říkala, že se koukne na pindíka, neupozornila mě a stáhla tak, že začala téct krev. Ještě říká, to je proto, že stahujete málo. Dala mi mast a mám prý stahovat co to dá, jinak hrozí obřízka. Maty řval jak tur a nemohl se do druhého dne vymočit, jak ho to bolelo. Takže na kontrolu jsem už nešla, doma stahuju jemně, Maty se nenervuje, nekřičí a někdy se snaží stahovat už sám. Jinak žádné problémy nemá, záněty, problém s močením, nic. Příště mi doktorka takhle na kluka už nesáhne....
No, me pediatricka rekla, že do sedmi let se to uvolňuje a je to fyziologický... Chjo. Doufám že to dobře vyřešíte.
Na syna jsem nikd nesahla, neslo mu to urcite do 7 (ptala jsem se ho), ted v 9 mu to jde normalne uplne bez nasi invence, kortikoidu a podobnych nesmyslu.
A predkozka se uvolni mnohdy az v puberte, skutecnou fimozu ma 2 % muzu. Jen se musi pockat, sestileti opravdu soulozit nepotrebuji. Nikde ve svete (krom nabozenskych duvodu) se to neresi a mnohde na nas koukaji jak na uchyly, ze v CR se klukum do toho neustale rype.
Chodime k bajecnymu pediatrovi ktery ma zkusenosti a je to spicka v CR.
Predkozka se stahovat musi ale pozvolna postupne a samorejme ve vane. Mame rocniho chlapecka a lekar rikal opatrne to zkouset a nic na silu ale kazdy den.
Spousta muzu ma pak problem.
A pediatri kteri ji nasilim stahnou po trech letech jsou magori.
Se divim, ze jako lidstvo jsme jeste nevymreli, kdyz by se muzi rodili tak, ze jim neco nefunguje a potrebuje to zasahy (v takovym mnozstvi, jako se deje v CR). Ale tak jako ve vsem spousta nazoru, ja se ridila tim vubec do toho nezasahovat a syn zadne problemy nemel a nema. Je spousta odbornych zahranicnich clanku, ktere jsou dostupne. To si kazdy rodic musi rozhodnout sam.
@ivet1987 tak takovou doktorku bych fakt chtěla 🙂
Nám taky pediatrička radila do 3.let nechat a potom to spolu budeme řešit. Do té doby jen jemně omýt kolem špičky. A dr malému na prohlídkách na pinďoura ani nesahá.. Jen mrkne jestli není opruzený a že začátku akorát zkoušela sestupnost varlátek..
moje zkusenost je ta, ze i kdyz reknu, ze si to nepreju nebo neprimo reknu, ze to delat nechci (minule jsem nestihla rict nic a na pozadavek at mu to stahuju jsem rekla, ze si s tim hraje sam, takze si myslim, ze to taky prispeje), ze doktorky to na preventivni prohlidce delaji bud bez upozorneni nebo pres vyslovene zakaz rodice (muj, to se mi stalo). Takze mi prijde, ze jako rodice jsme porad v podrizene pozici.
@weru05 Problém z toho děláš ty, v tomhle věku se mu na to nehrabe, pokud s tím nemá jiné problémy...