Poraďte, jak naučit syna (24 měsíců) na nočník 😞

andrejka1991
14. bře 2016

Dobrý den
Prosila bych o radu jak naučit syna (24měsíců) na nočník. Každý den ho tam zkuším posazovat a on vždy začne brečet a uteče a tak je to pokaždé. Dřív mu to nevadilo a seděl tam ale nic do nočníku neudělal (zadržoval to) ale teď už si tam ani nesedne. Vím že nemám dítě nutit a také to nedělám. Jen už si nevím rady jak na to 😢 Moc děkuji za jakékoliv rady a názory.

mercedesse
14. bře 2016

@andrejka1991 a co zkusit rovnou na sedátko na záchod, některé děti noční přeskočí. Třeba by chtěl zkusit to co děláš ty. Já vím, zní to hloupě, ale možná by to šlo jednodušeji. Jinak prostě vyčkej, nabízej, udělej z toho srandu, ale necpat násilím. I když to píšeš, že neděláš. Chce to trochu času

andrejka1991
autor
14. bře 2016

@mercedesse S tím wc je to super nápad to nás vůbec nenapadlo. Určitě to vyzkouším 🙂 Na nočník ho nenutím,vždy jen posadím a on sám uteče s brekem :( nejde mi do hlavy že mu ze začatku nevadilo a pak ze dne na den nechce. Tak snad se se mi to nejak podari 🙂 Děkuji za radu 🙂

mercedesse
14. bře 2016

@andrejka1991 není zač, třeba to nezabere, ale zkusit se to může 😉

23363
14. bře 2016

My to udělali tak, že když jsem se vyčůrala do záchodu, vzala jsem si lentilku. A najednou naše malá chodila na nočník 2x do hodiny...
Není to úplně ideální, lentilky za nočník rozdáváme pořád, ale jsou horší věci na světe... 🙂 nicméně musím říct, že opravdu začala "se hlídat" až když měla 26 měsíců...

andrejka1991
autor
14. bře 2016

@23363 Díky za radu určitě to taky vyzkouším...i když já bych s lentilkama neuspěla. Můj syn je masovej 😀 každopádně něco na ten způsob vymyslím 🙂

mpavlinka
14. bře 2016

@23363 dělala jsem to samé. Syn s brekem odmítal chodit na nočník, dávala jsem medvídky, lentilky apod. nejdříve vždy když se mu něco podařilo vytvořit, pak jsem postupně občas dala, občas nedala. Taky si myslím, že je dobré motivovat.

andrejka1991
autor
14. bře 2016

@mpavlinka Dobře. super vyzkouším to 🙂 děkuju za radu 🙂 😉

mrazulkav
14. bře 2016

Kamarádka má pro synka takový pisoárek s otočným kolečkem (takové jako mlýnské kolo). Prostě když čůrá (a trefí se teda), tak tím kolečkem otáčí... 😀

andrejka1991
autor
14. bře 2016

@mrazulkav aha. My jsme mame klasicky nocnik i nocnik co hraje kdyz neco do nej udela. Ale bohuzel ani jednom nevydrzi

mrazulkav
14. bře 2016

Popř. vím, že jsou buď hrací nočníky (začnou hrát po styku s tekutinou) - ale na ty bych já osobně neměla nervy. Nebo jsem ještě viděla kouzelné samolepky do nočníku, kde se objeví obrázek po namočení.
Tady je obrázek toho pisoáru

andrejka1991
autor
14. bře 2016

@mrazulkav dekuji🙂

mpavlinka
14. bře 2016

A co pomohlo možná nejvíc, byl kolektiv. Syna jsem začala dávat na nočník ve dvou letech a v podstatě tři měsíce ani náznak pokroku. Strašně se nočníku bál, brečel když ho viděl, nechtěl na něm sedět, když už seděl, tak nic neudělal a pak se počůral... No a začali jsme chodit na plavání a tam viděl jak ostatní děti čůrají do nočníku a jednou takhle se šel nějaký chlapeček vyčůrat, Kuba to viděl a šel taky a povedlo se, mohutně jsem pochválila a od té doby se to začalo dařit. Jinak až se podaří zlomit averzi k nočníku, tak pak klasika pozitivní vazba, radovat se, až je to slyšet míle daleko, Kuba vždy křičel udělal jéje... pozačátku dostal nějakou odměnu společně jsme šli nočník vylít, Kuba pak ještě při splachování zamával se slovy pápá jéje 😀

drakenn
15. bře 2016

Tak u obou synů nám pomohlo splachování - jééé, to bylo něco.. a to jim byl cca rok a půl a naučili se hned

skubca
15. bře 2016

U prvního jsem zkoušela posazovat na nočník od roka s obrázkovou knížkou či říkadly, dělali jsme na nočníku blbosti. Spolehlivě běhal, když byl nahý, po vyčůrání si mohl splachovat. U druhého jsem začala, až když jsem viděla, že nabírá rozumu a dokáže pochopit, co po něm chci, je mu 25měsíců a už se týden snaží. Oba jsem nechávála na začátku běhat nahý. Kamarádky dcera si taky nechtěla sedat na nočník, byla schopná celou dobu nečůrat, takže to nechala být a do školky ve 2,5 letech šla bez plen, řekla si sama, když byla připravena.

czechwicca
26. dub 2016

A nevíte, jak je to s tím zadržováním? Můj syn sedi na nočníku i pul hodiny. Fakt curani zadržuje. Snažím se mu vysvětlit, že se tam ma vycurat, on vi co to znamená, ale prostě nix. Na prkynku na zachode ani nechce být, to je nuda. Syn bude mit brzy 2 roky.

pikusovajana
26. čer 2016

Taky už si nevím rady. Dcera 2 roky, averze na nočník už je za námi. Na nočník si občas sedne oblečená, nedavno si sedla i nahá. No a i se vyčůrala, ale od té doby, když se ji chce čůrat, drží se za rozkrok a hystericky řve, tím pádem zadržuje čůrání. Když posadím na nočník je to ještě horší. Ani zalévání kytiček či travičky nefunguje. Vidím že po kapkách učůrává a to se mi opravdu nelíbí. Chodí doma i na zahradě bez plen a je to tedy problém, ani do sprchy, do bazenu ji nedostanu v klidu, hystericky pláče. Když má náhodou větší plenu, drží se opět za rozkrok, vím že chce čůrat, ale zadržuje. Dnes když už tedy byla ve vaně, dala jsem ji tam i nočník, pustila vodu, půl hodiny hystericky řvala, pak už nechce ani z nočníku pryč. Vysvětluju, ukazuju, nic nezabírá :(

dadaamstaff
26. čer 2016

Synovec, tomu ted budou dva a na nocniku sedet nechce, ale kdyz potrebuje curat tak s nim hodi a mudi u curani stat, kdyby se posadil vstava. Ale kdyz stoji a nocnik se mu pridrzi tak se vycura. U kakani je to horsi, to s nocnikem ani nehne.

fire85
26. čer 2016

ve dvou letech nechtěl ani za nic, na nočníku hysteráky, tak jsem se na to vykašlala. toto úterý jsem mu vzala plínu, koupila pěkný slipy s obrázkama, vysvětlila že čůrat bude na nočník aby si nepočůral rybičky, dinosaura a pod. a světe div se trvalo to 3 dny a od pátku si na čůrání říká, doma venku , není problém.
na nočníku sedí úplně v pohodě. tkže já bych počkala.ještě teda musíme vychytat kakání, ale jsem ráda že si řekne. u nás je problém, že ještě nemluví, takže prostě řekne jen AA a jdem na nočník.

pikusovajana
26. čer 2016

nic takového nezabralo. Odmítá chodit nahá, odmítá se koupat, ani s plenou se už nevyčura, drží si obě ruce v rozkroku, zkřížené nohy a jen křičí ne ne ne a u toho hystericky brečí :(

fire85
26. čer 2016

@pikusovajana tak já bych ještě počkala, vrátila plínu, nijak to nekomentovala a časem(za pár týdnu ) se uvidí.

nějak to vynucovat apod. bych se bála, dítě může mít blok a pak už to nepůjde vůbec.
některé děti začnou úplně sami a třeba až ve 2,5 letech.

pikusovajana
26. čer 2016

já to přestala řešit hned ten den, co jsem viděla jakou reakci měla venku u bazénku, že tak brečela. Ale jak říkám, dělá mi to teď i s plenou. Před rokem chodila venku na zahradě nahá a úplně v pohodě, teď jsem z toho úplně nešťastná, že venku vedro k padnutí a ona oblečená jinak probrečí celý den a čůrat stejně nebude