Pokakávání. Máte radu?

alexis0
20. led 2023

Ahoj maminky připojím se již k mnohým z vás. Syn 3 roky a 4 měsíce od minulého roku kdy jsme odplenkovali řešíme problém.Syn se naučil čůrat na nočníku i záchodě ale na velkou stranu nikoli.Od miminka neměl pravidelnou stolici a když nosil plenku,chodil kakat do pokojíčku kde byl sám.Vždycky si sedl překrčil se a vykonal potřebu.Od doby kdy má chodit na nočník kaká do trenek,musím ho vyloženě přistihnout posadit ho na nočník kde začne hystericky výlev,že nechce kakat a že to nejde.Dáváme na radu doktora lactuozu,snažím se aby hodně pil a ji dost vlákniny ale je to podle mě psychického rázu. Od října začal chodit do školky doteď se občas počural protože má tvrdé spaní ale včera přišel a paní učitelka říkala,že se ve spaní pokakal a že mu to nešlo vytáhnout.Už se to táhne rok a já si opravdu nevím rady.Snažím se být pozitivní ale občas pomůže jen,že zakřičím nebo dostane na zadek protože začal si pomáhat tím že kaka kolem nocniku nebo kdekoliv na zem nebo si tam jednoduše strčí ruku a vytáhne si ho.Je možné,že i žárlí mám 6 mesicni miminko a nebo to souvisí s tím, že od jeho roku nejsem s jeho tatínkem ale vztah máme bezkonkurenčni a vycházíme si vstric. Ex má partnerku,které se má každým dnem narodit dcera a já mám partnera s kterým mám druhého syna s oběma vychází a má je rád jinak je dokonalý,všechno umí krásně mluví ale s tímhle si nevím rady.Někdo radí psychologa ale já se bojím aby v něm nevyvolal něco jiného.Děkuji za jakoukoliv radu.Opravdu nechci po něm řvát a v krajním případě ho plesknout po zadku ale už jsem místy opravdu zoufalá a když nějaká několik dní tohle pomůže sedne si,zatlači a pár vteřin a je hotovo.

mdch91
20. led 2023

Nikdy, nikdy, nikdy uz mu za tohle (ani za nic jinyho) nedavej na zadek. Ale jinak beh na dlouhou trat a vlastne moc nevim, co poradit. Dcera mela psychogenni zacpu a jeden syn taky velmi dlouhe obdobi, kdy po odplenkovani kakat nechtel. Je to u deti velmi caste, stava se ze pomuze jen trpelivost a cas. Pokud krasne mluvi, tak at zkusi navrhnout sam, co by mu pomohlo. Sam/s tebou, nocnik/zachod, mala odmena (a to si myslim, ze dite neni stene a nesnasim odmenovani, ale taky vim, jaky psycho je, kdyz se dite boji vykakat, tak bych volila mensi zlo)
Psycholog v diteti fakt nic nevyvola, max. Objevi problemy ktery vy nevidite a bude ho resit.

alexis0
autor
20. led 2023

@mdch91 vyzkouším cokoliv,děkuji psychologa bych volila jako poslední možnost

leila7
21. led 2023

@mdch91 to je dnesni moda dat dite do rukou nejakeho na psycharnu?

zekrt
22. led 2023

Noví sourozenci, do toho nově školka, musí to pro něj být psychicky náročné. Zvažovala bych školku odložit o rok a mít ho doma, věnovat se mu.

mdch91
22. led 2023

@leila7 dite z rozvedene rodiny, dva novi sourozenci a maminka, ktera nevi, co ma delat, tak mu ta psychicky blok da na zadek? Kdyz ma dite zubni kaz, tak ho lecis zaklinadlem nebo u zubare? Kdyz si maminka nevi rady s psychickym problemem, tak jsou tu lide, kteri umi lecit dusi a jen hlupak tohle popira. Ale taky muze pouzit tvou radu, treba to pomuze. Jo pockej, tys vlastne nic neporadila ;)