Ahoj mamky.Dcerq bude mit dva roky a často marodi a máme furt antibiotika atd.Ale tohle bych ted nechtěla resit.Nic nikdy nepila krom mlíka a nechce do ted a když podávám antibiotika tak na lžičku nehrozí. Kope a macha rukama a vzdy pulku vylita.Do stříkačky dam ale je to boj. A nechce to zapijet. Proste hrozne scény při každé davce. Pak mi to i klidně zvrací. Dela strasne scény. Jak tohle resite?V noci ji antibiotika fakt nedávám. Nevím opravdu jak.😢
@nikyselen bohužel dcera nepije nic a nejí mi taky nic,je jen na sunaru,bojujeme už dloouho i s pomocí dr,ale nic☹ proto píši že je to boj,ničím to nezapije ani to nemohu do ničeho dát☹
@sedmikraska84 a co do toho Sunaru?
to už jsem zkoušela,někdy to vypije,ale někdy to asi pozná a nevypije to zrovna když má,zrovna ten čas kdy je čas na léky.Pak dopíjí na dvakrát,ale zas už ten čas je pryč,tak nevím jestli jí to mohu dávat dopít takhle potom.☹
@sedmikraska84 ja som preto mala rada jedine čípky, lebo sirupčeky vyšli von a nechcel spapať, tiež to bol boj, boj je aj s čípkami ale keď sa tam dostane, už som kludná 😉 apomáha 🙂
Asi to není nejvhodnější, jedině mě napadá to dat do toho sunaru. U nás taky problém není, na sirup mi dokonce malá sama ukazuje že jí ho mám dat :D ale ze stříkačky nechtěla vůbec, kalíšek se jí líbil nejvíc a pila z něj sama. Zkusila bych pořád dokola dceři vysvětlovat že je to pro její dobro a třeba zajít do obchodu a nechat malou ať si vybere sama hrníček ze kterého to bude pít. Dělat že to pijete taky a náramně vám to chutná, nějak ji zkusit navnadit aby neměla k tomu automaticky odpor, třeba panenka bude pít taky dobrou medicínku :D
My mame stejny problem, vse musime davat do mleka jinak to proste nepozre. Vzdy dame do trosky mleka, abychom mely jistotu, ze to vypije, kolikrat ani nestaci poznat, ze v mleku neco je. Pokud ani takto, tak uz jedine davat do strikacky a nasilim, takhle ji leky davaly v nemocnici, ale to jsem striktne zavrhla
Malý marodí teda jen občas a ze začátku to byl boj, ale už si zvykl a v pohodě si to vezme tou stříkačkou co je u sirupu. Pokud nejí nic jiného, tak bych to asi dala taky jen do sunaru. A nebo můžeš zkusit jí dávat sunar po lžičkách a třeba si zvykne na lžičku a zkusí něco jíst a když bude ten sunar na lžičce, tak to tam můžeš zkusit schovat. Nebo potom čípky.
A nešlo by se domluvit s dr na tabletách a ty zakamuflovat do jídla? Přeci jen by to byla malá tabletka a byla by rychle pryč. Nebo jak holky radily, tak čípky, ale nejsem si jistá, jak moc jsou atb čípky k mání, možná spíš na individuální přípravu v laboratoři.
Se sirupy je to těžké, sice voní krásně, ale většina je dost hnusná na chuť, ani se těm dětem nedivím, že to nechtějí a že to poznají, o když to zamícháte do mlika.
Predem bych DR. navrhla imunologii,zda to neni imunitou a neda se to resit jinak..
Dcera s tim problem nemela ta zas neni nemocna skoro nikdy..,ale zkusila bych ji ty leky dat do caje,jidla.
Klidne nejaky maly hrnicek oblibeneho dzusu a dotoho abych mela jistotu,ze je vypije..
Nebo hold namocit piskot tim "sirupem" a hamej..