Ahojky. Mám dotaz, plenky přes den už zvládáme dobře. Nemáme je. Je nám 2,5 roku a máme na spaní. V říjnu máme 3 roky a jdeme pravděpodobně do školky. Vadí, že mají holky (mám dvojčátka) plenku na spaní (i na odpolední - pokud teda spí) ve školce? Nevím jak je to odnaučit? Jak se to dělá? každé ráno mají teda plenku mokrou, ale možná to stihnou těsně po probuzení ne v noci....Holky teda spí se mnou v posteli, takto nám to vyhovuje, to tady řešit nehodlám 🙂 Vím, že v tomto věku to je asi ještě normální, jen se ptám do budoucna, aby jsme se toho brzy zbavily i na noc. Díky za odpovědi, zkušenosti 🙂
@lv dobře ok díky za info, je pravda, že přes den už moc nespí a když už usly tak párkrát bez pleny a vždycky byly po probuzení suchý, vyčůraly se až se probudily po nějaké chvíli. tak zkusím přes den nedávat 🙂 ok...na noc tedy budu ještě nechávat, to může být školce jedno 🙂
ve školce chodí děti organizovaně čůrat před procházkou, před spaním...a nespěj zase tak dlouho (jako třeba doma i několik hodin) a pak zase čůrají po spaní, tak se to celkem dá uhlídat i dětí, které se ještě při spánku pomočují. A navíc mají holčičky do října ještě čas, někdy se věci změní ze dne na den...
My to zvládly právě teď. Dceři budou v srpnu tři, v září jde do školky. Plenky na noc neřeším, chtěla jsem se zbavit té spací odpolední. Nechala jsem ji spát jen v tričku a na velké podložce a slíbila odměnu - gumový medvídek a nálepka, kterou si lepí na papír na lednici. Zabralo to. Ona věděla, že může čůrat, když má plenu. Bylo potřeba ji sebrat. A navíc je hrozně úplatná, sladkosti jinak moc nedostává, ale v tomhle případě účel světí prostředky.🙂
je pravda to s délkou spani. syn obcas spi odpo bez pleny a kdyz se vycura predtim je to ok. jakmile ale spi ty 2h zak se vetsinou vzbudí mokrý a s pláčem - takze dávám radeji plenu. je vyspaly a spokojeny . no ve školce zatim spat nebude 🙂
Máme to podobně. Dceři budou 3 v září a taky jde do školky. Taky měla plenku vždycky mokrou, ale bylo to tím, že věděla, že může čůrat. Teď už asi 3 týdny plenku po obědě nedávám a počůrala se jen 2x, jinak sucho. a to spává i 2 hodiny. Dám ji vyčůrat před spaním a po spaní dostane odměnu - lentilky. Moc sladké nedostává, takže se opravdu snaží. Dokonce měla párkrát sucho i v noci. Prostě dokud ví, že může, tak čůrá do plenky.
Ja se zaháčkuju..dcerka 2,5 a taky bojujem s plenou na spaní.Ale taky když jdem ven.Nevím jak ji naučit venku čůrat.Jsem těhu a mám zákaz jí zvedat,takže ji to ani takhle nenaučím a to že si má čapnout nechápe..u chlapečků to je lehčí..dík za tip 😉
@dendakozlova hele proste ji venku tu plenu nedávej. Chce to odvahu, mám dvojčata a odhodlala jsem se. Ted v lete to mas jednodušší. Vezmi sebou náhradní věci a ona si prostě začne říkat neboj.....sundas kalhotky ať si cupne sama. Musíš ji to ukázat.
U nás se čůrá okamžitě po probuzení, takže vyčůrat před spaním a hned po. 😉 V noci se syn od doby, co nemá plínku, ještě nikdy nepočůral, a to se od 2 rána kojí 😀 (taky spí s námi). Dokud měl plenu, tak to neřešil, ale asi vycítil, že má čekat na nočník 🙂 Jen na ven raději nosíme náhradní oblečení pro případ nehody (syn má tedy 23 měsíců), venku nebude čůrat ani za nic. 😅
V naší školce pleny mít děti nesměli, státní školka. Zkuste odbourat to odpoledne (vymočit před spaním, 2x za půl h, hlídat pití), noc mají ještě nárok, čas.