Mile maminky, omlouvám se jestli to tu už bylo řečeno, ale předem říkám podobnou diskuzi jsem nenašla. Možná jsem i špatné hledala.
Každopádně k jádru věci a prosím zkušené maminky o cennou radu.
Synek 19 měsíců nám začal hystericky brečet při přebalování. Plenku nechce a nemůžu ho přebalit. Nočník zkoušíme ale zatím se nám daří jen velká (na synovi, je vždy krásně vidět když tlačí, takže tohle šlo samo). Ovšem ještě není tak velké teplo abych ho mohla nechat aby se poc upravil. Bez plenky je spokojený, dám mu slipky ale on si bohužel na malou neřekne takže stále prevlekame a už nevím co s tím.
Neměla by některá dobrou radu?
Děkuji vam
Bohužel radu nemám jen vydržet, já jsem takle se starší dcerou blbla půl roku, převlékat a převlékat - do kalhotek jsem jí vkládala normální plenku aby nebylo načůráno všude ( a aby jí to bylo trochu nepříjemné a myslela si na to víc) a denně jsem prala - přes léto si to sedlo, obávám se že je v 19 měsísích ještě moc malý na to aby si dokázal uvědomit že se mu vůbec chce, zvlášt pokud je třeba zabraný do hry...
Možná je to hloupost, ale kamarádka mi radila, že když odnaučovala plínu, nedávala malé kalhotky, ale prostě jen legínky nebo tepláčky. Že když měla kalhotky (kluk slipy), že jí to mátlo, tak zkus 🙂
Zažila jsem to samé. dcerka cca v 17m už byla nepřebalitelná. Utikala vztekala se... vyprdla jsem se na to. Ona tedy i málo pila, takže byla max trošku přičůrnutá. Takto se odplenkovala těsně před dovolenou, trochu jsem se toho bála, ale v pohodě
@vzkazyzuniverza ano též jsem zkoušela plenkové kalhotky a je stejný řev, oblečení prochází. Nějak si to neumím vysvětlit. Přes den se ho budu co nejvíce snažit seznámit s nocnikem, ale na spaní ji bude muset mit, alespoň zatim
Moc vám děkuji za reakce, asi nám nezbude nic jiného než to vydržet.
Dcera kdyz se učila tak jednoho dne rekla ze plinu nechce a zacala chodit na nocnik. Jenze bylo teplo a mela holy zadek. Kdyz dostala kalhotky nebo teplacky,tak ji to pak matlo a pocurala se. Nechala jsem ji par dni nahatou (jen se sukynkou) a natrenovala to. Treba syna taky matou ty slipy. Zkuste delsi triko a teple podkolenky a treba to taky pujde. A muj syn byl bez plen od 20 mesicu,takze ten Váš uz to mozna taky chape,jen to dopilovat.
@lucka1606 syn mi tohle zacal predvadet ve 20 mesicich, na prelomu rijna a listopadu. Doma jsme tedy zacali topit a ja jsem ho nechala od pasu dolu behat nahateho, za 4 dny zvladal nocnik. kdyz mel ale jakekoliv obleceni, tak se vzdy pocural, to jsme natrenovali az o nekolik tydnu pozdeji. Meli jsme tak za sebou prvni fazi odplenkovani a ani jsme nevedeli jak 🙂 jinak kdyz jsme sli ven, nasadila jsem mu kalhotkovou plinku
Mala zacala utikat z pliny uz pred 8m,misto klasickych plin jsem poridila plenkove kalhotky a zmenila zpusob prebalovani, posadim si ji na klin a klasicky oblekam plinu jako obleceni. To jste zkouseli?