Pitný režim. Jak jej podpořit ?

lexicka
7. led 2020

Zdravím všechny,
jak podpořit/navnadit dítě (3,5 roku) k pití? Nechce moc pít, i ve školce si učitelky stěžují, že by měl pít víc. Hrnečky má s obrázky, pije i obyčejnou vodu, když chce.... samozřejmě kofolu by radši, ale to zas nechceme, že ? :D díky za rady a tipy 🙂

marketkaticha
7. led 2020

@lexicka lahvičky s brčkem jste zkoušela? Mě vždycky bavilo pít brčkem a díky tomu jsem toho vždycky vypila víc :D :D

konidana
7. led 2020

kolik toho za den vypije? čurá dostatečně? Každá dítě je jiné.
moje dcera odjakživa moc nepila (po odstavení v 15.m) stačilo jí 0,5 až 1L na den. Cpala jsem ji krom toho salátovou okurkou , melounem a polívkama... syn kojen také cca do rtoka, po odstavení pil ažaž. 1-2 L za den, klidně i půl litru najednou. Toho jsem spíš musela krott, protože furt čural a v životě bysme snad neodplenkovali.

konidana
7. led 2020

@lexicka jo a i přesnídávku jsem jí ředila (tak 1/4 vody do toho nekdy až půl napůl) a pila to pak rovnou ze skleničky.

lexicka
autor
7. led 2020

s brčkem máme i kelímek i samostatné brčka, ale je pravda, že je to pro ně asi zajímavější, zkusím pořídit ještě nějaké zábavné brčko, díky :D čůrat chodí dle toho, kolik vypije, ale naráz vypije tak 1 deci, půl litr vůbec .... spíš tak po douškách když mu to dám přímo k puse, aby aspoň trochu upil .....kojila jsem téměř do dvou let ...

verunka15
Autor odpověď smazal
Zobraz
konidana
7. led 2020

@lexicka a pije ještě mléko nebo něco jiného než vodu? počítají se veškeré tekutiny, mléko, i polívky, i třeba ty přesnídávky, ...
Vypadá to , že máte klon mojí dcerky, ta curala tak 3x za den maximálně. Dále bych zkusila dávat pití do velkého panáka třeba, moje deti strašně bavilo pít z těch malinkých skleniček a pily i několik najednou, ale i když ne, tak prostě postupně, třeba každou hodinu panáka, to musí stačit. A nastavovat to tím vodnatějším jídlem, no

lexicka
autor
7. led 2020

Jj panáky baví 😉 budu to muset přesně vysledovat a spočítat plus ty polévky, třeba to tak hrozné nebude, jen že v té školce se jim to nezdá ... mléko pije - kravské :D ... spíš že ho pak bolí hlava jak nepije. Já se teda taky dost musím hlídat, abych pila, kolikrát zjistím, že jsem měla v práci jen x kávy a žádnou vodu. :D

luj89
7. led 2020

a co ve vane, tam nepije?

lexicka
autor
7. led 2020

:D jooo ve vaně si pořád něco lije do pusy, tak beztak něco vypije 😝

konidana
7. led 2020

@lexicka jesrli cura aspoň 3x za den a není to úplně tmavo oranžová moč tak asi dehydrovany nebude... až bude teplo,určitě bude pít víc než teď v zimě, kdy se tolik nepoti

fiiif
8. led 2020

U nas doma na kazdym rphu stojí flaska s pitim, davam i dzus, nebo sirup. Kdyz jde kolem vzdycky si cucne. Sam by se jinak nenapil takže i v prubehu dne mu strcim hrnek do ruky a to se napije ;)