Péče o děti ze strany otce po rozvodu. Je tady někdo, kdo pracuje na OSPODU?

alexovka
20. lis 2022

Ahoj, najde se tu někdo, kdo dělá na OSPODu? S manželem se rozvádíme, děti mám v péči já a otec si je bere pravidelně. Mám ovšem výhrady k jeho péči, tak bych se ráda poptala, co a jak řešit.

l_
20. lis 2022

Obavam se, ze pokud deti vylozene nestradaji, nemlati je apod, nic s tim neudelas 🤦🏻‍♀️ ale 📍 resim to same.. info z ospodu, ze do casu otce s dcerou zasahovat nesmim (ani v pripade, ze dceru hlida buhvikdo a otec je buhvikde)..

sylvka
20. lis 2022

Já mám děti v péči ,k otci jezdí.vyhrady mám taky a je to prd platný. S tím nic neuděláš,pokud neohrožuje jejich zdraví.

alexovka
autor
20. lis 2022

O hlídání mi nejde, je s nimi on, i když téměř vždy odjíždí k jeho matce nebo sestře.

Co řeším už poněkolikáté, jakmile jsou děti lehce nemocné nebo ještě potřebují čas na zotavenou, i přes moje upozornění, že je pro ně lepší zůstat doma v teple je bere ven a většinou právě k jeho sestře, která sama má tři děti…tím dle mého větší riziko prodloužení nemoci a zhoršení stavu. Samozřejmě pokud jsou nemocné více (teploty, horečky), zůstávají se mnou.

Dětem nedodržuje režim, nechává je ponocovat, dceru (3) nedává po obědě spát, takže je vrací vyčerpané. Hromady sladkého a nezdraveho jídla už snad ani řešit nebudu

Nyní jsem mu předala děti i s popisem léků co mají brát a on synovi změnil lék na kašel předepsaný od DR za volně dostupný z lékárny. Dle něho ten lék od DR nezabírá..( soudil po dvou dnech užívání).

Takže já následně řeším co s prací, zda si mohu vzít Homeoffice, kdo pohlídá, případně zda jedno dítě už do školky dát nebo ne a otec si v klidu odjede na hory bez známky pomoci. A mě to nebaví, neustále řeším jeho sobeckost.

ee.liska
20. lis 2022

Bohužel toto ovlivnit nemůžeš ☹ Má stejná práva jako ty. Potýkám se s tím samým

l_
20. lis 2022

@alexovka jako kdyz pises o mem ex ;) k jidlu jen kebab, sladky, hranolky, apod.. rezim zadnej, vychova nula, stridaj se mu tam.zensky, s nemocnym.ditetem jede na hory a pousti draka.. dalsi tyden si ji vzit nemuze, musi pracovat (ja asi ne ze).. nezajem.. dite je v peci otce, tim to konci..

jancazao
20. lis 2022

Všude stejný, nic s tím neuděláš. Mě tahal syna po lese a po nakupáku s píchlým uchem 😢

alexovka
autor
20. lis 2022

No tento expert přivedl děti k soudu o svěření dětí do péče…měli jsme podepsanou dohodu, jenže ten den je měl odvést do školky a místo toho je vzal sebou - pochopil to tak, že jsou účastníci řízení

Jako bez jasný instrukcí nefunguje a když je dostane, na just je musí upravit k obrazu svému…

Na dětech se to podepisuje a mě to neskutečně vyčerpává

zara11
20. lis 2022

@alexovka bohuzel mam to same, dcera se temer pokazde vraci nemocna i pres prosby… nic nedodrzuje, bere ji k nemocnym deckum od svagra… kdyz se vrati s rymou nebo kaslem, slavim, vetsinou ji 14dni kuryruju a sotva odjede zas na novo, takze sedime uz trictvrte roku doma, zadne zazitky, vylety, nic 🙏🙈🤷🏼‍♀️ A dohaneni skoly atd na kom asi je… loni byla tyden ve skole v kuse az v cervnu 🙄 se divim, ze na me jeste nikdo neposlal socialku

alexovka
autor
20. lis 2022

@zara11 mě to hrozně deptá, děti se mnou znají jen být zavřený doma. Je těžké najít prostor si i něco užít. Podepisuje se to na našem vztahu ☹️

j.a.n.i
20. lis 2022

@alexovka No, on muze mit úplně stejne vyhrady k tvoji peci, ze jsi přehnaně uzkostliva a drzis doma deti, kterym celkem nic neni...

alexovka
autor
20. lis 2022

@j.a.n.i no zajímavý názor, když jsem to já kdo je s nimi doma, vstává v noci a kontroluje horečku, běhám s nimi po doktorech, ruším svoje aktivity, domlouvám homeoffice…určitě mi to stojí za to být zavřená doma 😂🙈🤦‍♀️

j.a.n.i
20. lis 2022

@alexovka No, je otázkou, zda jsou na tom opravdu tak, že je nutné být doma. Neznám vás ani jednoho, nicméně ve svém okolí znám lidi, o kterých si myslím, že to přehání a děti nechávají doma dle mého názoru zcela zbytečně. Nicméně to nejsou moje děti, tak do toho nekecám, být moje, se mnou ven jdou. A tuhle hranici má každý jinde a nejde automaticky říct, že jedna či druhá je vždy správná, občas jsou správné obě, občas ani jedna...

somalicats
20. lis 2022

@alexovka Tak navrhni bejvalýmu, že budete děti střídat. Ale se vším všudy, takže se i ex bude muset uvolnit z práce, když budou děti nemocné. Prospěje to všem - děti si budou s tátou užívat nejen volné víkendy, ale i ty všední dny, on se naučí se o ně postarat se vším všudy a Ty nebudeš bitá na ošetřovačkách sama. Jo, a pokud se děti doléčují z nachlazení, tak já s nima teda ven chodím, nesedíme doma.

alexovka
autor
20. lis 2022

@j.a.n.i v tomto konkrétním případě být doma bylo víc než nutné, vzal děti na 3 dny pryč a výsledek kromě kašle je ještě zánět spojivek a atb na 5-7 dní. Pokud by šlo o doznívající nachlazení nemám problém jít s dětmi ven. On jel ale k sestře domu, která má 3 děti. Dle jeho vyjádření pokud DR neuvede písemně být zavřený doma, znamená to že můžou kamkoliv. Údajně mám děti v pondělí do školky dát, zánět nezánět.

Stejně tak když měla dcera píchnuté ucho a 39 horečky. Po dvou dnech mi hlásil, že opět jedou k sestře…že to dítě bere antibiotika mu bylo fuk.

jancazao
20. lis 2022

@alexovka to říkám, stejnej kretén, jako ten můj

alexovka
autor
20. lis 2022

@somalicats Jo to jsem zkoušela, ale on má přece domluvené hory kam NUTNĚ musí jet. A když to nejsou hory, cokoliv jiného, nutného, akutního co nejde zrušit. Já do práce chodit evidentně chodit nemusím, ale o výživné se hádá do poslední koruny, cokoliv navíc, včetně přezutí společného auta mi naúčtuje 💁

alexovka
autor
20. lis 2022

@j.a.n.i a vážně bych chtěla vidět učitelky, kdybych jim předávala děti s tímto chrchlákem.

somalicats
20. lis 2022

@alexovka Tak ho v pondeli s temi detmi posli do skolky, at je tam odevzda. Uz mate po rozvodu a rozsudek o peci? Nebo zatim jeste nic?

alexovka
autor
20. lis 2022

@somalicats zatím máme jen vyřešenou péči, do týdne bych to měla mít černé na bílém v ruce.

j.a.n.i
20. lis 2022

Deti s kaslem bez teploty taky nedrzim doma. A davat nekomu za vinu zanet spojivek, to jako vážně?

alexovka
autor
20. lis 2022

@j.a.n.i takže děti s kašlem pošleš do školky????

martinka_33
20. lis 2022

@alexovka mojemu ex vadí, že u nás deti ve dnech volna chodí spát kdy chtějí, večerku mají jen když ráno vstávají do školy. Stejně tak je spousta věcí z jeho výchovy, ze kterých já skáču vzteky do stropu... Tak to prostě je. Mě by jediné vadilo, kdyby dr. napsal léky a otec je detem nedal, to mu příště dej i s předpisem od dr. To ostatní je jeho věc, někdy bohužel a jindy k vzteku, to já dobře znám... Ale věř, že uplne stejne jemu vadí tvoje výchova a tvoje pindání o tom, kdy maj jít deti spát a kam s nimi může. I když máš v mnohém pravdu on má svojí pravdu a.ta je jiná...

j.a.n.i
20. lis 2022

@alexovka s beznym kaslem bez teplot normálně chodily... ted uz jsou ve skoke a s kaslem do ni chodi taky.