Ahojte 🙂 náš Vojtíšek má ve třech měsících už vlásky až k očím, za chvilku je bude mít přes. Ostříhat? 🙂 slyšela jsem o nějaké pověře ale nevím její znění. No, aby kluk ve třech měsících nosil sponečky se mi moc nezda 😀
Jasne ze zastrihnout...syna jsem musela take ostrihat drive nez v roce a rozhodne jsme mu rozum nezkratili 😆. Kdyz to mel dlouhe a bylo to hrozne. Jenom mu to zrosku zkrat..at mu to neleze do oci. A na povery tohoto typu fakt neverim.
kamarádky chlapeček nosil sponečku a doma občas i vlásky na palmičku 😀
Ja obe deti stříhala az po roce, i kdyz mely vlasky dlouhe. Jinak jsem "normalni", ale pověry jsem se bala;) Rika se, ze jim s temi vlasky ustrihnes i zivot.....
@petastastna ja střihala mladšího už po 6tinedeli mel je šílené dlouhé a denně sem musela beztak odstrihavat x uzliku co si z vlásku udelal takže rozhodne bylo lepsi vzít ho jednou více všude a bylo po potizich. Kdyz budete chtít stihnout pověry bych se fakt nebala ať už by zněla sebehroziveji 😅 Ja maličkého držela v leze nad vanou a teta mu jemně udělala hezky sestřih 😻
Stihnout .. Strihnout 🙂
V dnešní době a pověry... to mě vždy naprosto rozseká.
Dobre, sice bude tchyne nadat ale ustrihnem 😀
Na povery neverim, takze jsem strihala od 6 mesicu, taky jsem nechtela davat klukovi sponky 🙂
No vyber si, zda veříš, že mu zkrátíš rozum nebo budeš riskovat třeba šilhání. 😉
Co ja bych za to dala mit malemu co strihnout 😂
@petastastna Pověra zní, že kojencům (tedy dětem do jednoho roku věku) by se neměly stříhat vlasy. Důvodem jejího vzniku je pravděpodobně fontanela, jejíž poranění (např. nůžkami) by mohlo být opravdu nebezpečné.
@petastastna tchýni i matku ignoruji. Máma vyšilovala, už jen že budu mít kočár doma a že ho mam nechatu u nich a pak ho dovezou atd... jako já po povezu 90km někam kde bude ležet a oni pak po narození zase zpátky??? Kočár byl v kočárkárně a hotovo. Teď čekám druhé a to ho mam jako někam odvézt... je v komoře a hotovo. Nemá se chodit ani na pohřeb, ale prostě jsem šla, jako babské povídačky v dnešní době už jsou fakt jen úsměvné. Řekla jsem, že spověrami ať jdou na trhu a mě s tím neprudí. Sice byla naštvaná, ale dala pokoj.
@ivular tak tomuhle už bych věřila, kdo ví čím se stříhalo ve středověku... tupé nůžky... dítě se škublo.. ale prostě dneska už se toho hodně ví naštěstí a takovému poranění se dá opravdu předejít.
Dobrý dotaz aspon vime duvod povery,ani doma to nikdo nevedel,ale tohle zrovna...kdyz je opatrnost ...
Moje mamka s tim problem mit nebude... tchyne si tyhle veci vic bere,meli jsme taky kocar doma a kdyz mi ve 30.tt tvrdlo bricho a byla sem v nemocnici, neprimo mi rekla ze si za to muzu sama kdyz nam koxar doma.. na mou psychiku to tehdy bylo neco, probrecela sem celou noc s vycitkami.... vse bylo nakonec v poradku...
souhlasím s ostatními, jsem kadeřnice a tyhle bláboly nám učitelka říkala už v prváku, se stříháním u dětí se kvalita/kvantita vlasů nezmění!
Pověra je pověra, vždyť jsme v 21. století, jestli má v očích vlasy, tak mu to střihni...😉