OSPOD. Mát zkušenost?

mariti
12. lis 2022

Milé ženy, čeká mě jednání na OSPODu, z důvodu změny v režimu péče o děti. Domluvili jsme se s exem na střídavce týden-týden, v lednu bude soud, aby nám to schválili. Budou mluvit i se staršími dětmi (věk 9 a 7 let). Mám z toho zvláštní pocit. Jako bych čekala, že mě někdo osočí, že nejsem dost dobrá matka nebo nevím jak to popsat... Samozřejmě vím, že nejsem dokonalá, na druhou stranu - není to jednoduché, se třemi dětmi a prací, s minimální pomocí. Nestěžuji si, to vůbec, beru to jak to je. Prosím, nasdílíte mi někdo Vaše zkušenosti, jak to probíhalo? Ikdyž samozřejmě vím, že stejně nejvíc ze všeho záleží na konkrétní osobě. Předem moc děkuji za komentáře k věci.

barulina
12. lis 2022

@mariti ospod nekouse. Pokud jsou s tím v pohodě děti a vy jste domluvení, tak budou jen radi. Od května letošního roku je střídačka preferovaná forma péče. je to ale hlavně o dětech, takze pokud ty se těší, bude to ok

merope
12. lis 2022

Proč bys měla být špatná máma jen kvůli tomu, že dětem chceš umožnit setkávání se s biologickým otcem? Navíc co vím, tak dost lidí má papírově střídavku a děti si pak chodí k rodičům, jak zrovna chtějí - zvláště u starších dětí je to úplně přirozené, že pokud funguje komunikace mezi rodiči, má to nějaký řád daný soudem a výjimky jsou dle aktuální nálady zúčastněných.

bramarfi
12. lis 2022

@mariti ospod spis ocení, ze jste natolik dospělí a vyzrali, ze se na péči dohodnete a ze budou mít děti nadále oba rodiče. Ver, ze vetsinove spis resi pravý opak, bránění styku, zanedbání pece a tak. Takže neboj.

zuzkasim
12. lis 2022

Je to, jak píše @bramarfi, není proč se toho obávat, oni budou sami rádi, pokud se dohodnete, bude to jen formalita.

martinka_33
13. lis 2022

Já se spíš divim, že když jste domluveni, ze k tomu je OSPOD potřeba? My jsme se s bývalým dobluvili a Ospod jsme nepotřebovali. Soud odklepl společnou péči a bylo

mariti
autor
13. lis 2022

@zuzkasim To doufám!

mariti
autor
13. lis 2022

Jinak děkuji všem, hned je mi lépe..... Asi to moc prožívám, objektivně není důvod, proč by to se to mělo zkomplikovat ,je to ku prospěchu všem.