Osmiměsíční hladová holčička

somalicats
6. zář 2014

Ahoj všem, zajímaly by mne vaše zkušenosti... Moje druhá dcera, které je nyní 8 měsíců, začala být v posledním týdnu v noci hladovější. Není kojená, je na UM, její režim je takový, že ráno mezi 8 a 9 má snídani (přesnídávka nebo ovoce, dle toho, co zrovna je, k tomu piškoty nebo kousek rohlíku), oběd mezi 11 a 11:30, buď polévka, nebo "druhý chod" (vařím jí, nejde o kupované příkrmy) - jí všechno - maso i zeleninu, a zapije to mlékem (vypije tak 120 ml), kolem půl třetí svačina - oblíbila si jogurty, sní celou sklenku, kolem páté navečer kaše a spát jde před osmou večer s tím, že vypije cca 150 - 180 ml mléka. Doteď se pak budila kolem čtvrté ráno na porci mléka, dá tu 150tku. Teď mi vymlaskne 150 ml kolem půlnoci a v půl šesté ráno další. Tohle jsem nezažila ani se starší dcerou, ani s neteří, obě spaly celou noc (obě nekojené). Kaše těsně před spaním se mi neosvědčila, už dřív se mi po ní dcera budila tak ve dvě ráno. Jinak malá je dobrý jedlík, evidentně jí chutná. Je fakt, že se jí pohyblivost zvýšila, už leze, sedá si a když je vzhůru, pořád má tendence něco vymetat, hrát si. Spí dopoledne a odpoledne, pokaždé tak 1-2 hod. Nicméně i moje starší byla pohybově dost akční a takovou spotřebu jídla neměla. Je tu někdo s podobně "hladovým" dítkem? Jak to vypadalo u vás?

madre1
6. zář 2014

Asi bych jí oběd rozdělila na 2 části-polévku před spaním,2.chod až se vyspí,kolem 16.hodiny svačinu a večeři nejdříve po 18.hodině-pokud máte pocit,že se budí z hladu 😉
Jinak to může být i růstem zoubků(stoličky bývávají celkem horor-sama jsem to u obou zažila a zlepšilo se to až v cca 2.letech) 😉

terezapetrova
6. zář 2014

@somalicats ja bych uz aspoň po obede mleko nedavala, alternativa caj voda, mozna je pak na to mleko moc zvykla. Kdyby ho mela méně přes den v noci ho třeba nebude tolik chit v noci. Mozna tam v noci jsou i další duvody proc vyžaduje nocni mleko, vidi mamimku dostane to dobre a tak. Nevim samozrejme netvrdim, ze to tak je, jen me to napadlo. + to mleko okoli pulnoci, uz mate zoubky?

somalicats
autor
6. zář 2014

Zoubky zatím nejsou, pusu si mydlí už od dvou měsíců a zatím nic. Budí se hlady, standardní uklidňovací metody nezaberou (ani spaní se mnou v posteli, spí sice ve své postýlce, ale hned vedle mé postele, takže má mě blízko a není problém si ji překlopit k sobě, když nemůže zabrat), jedině ta flaška (když nemá hlad, tak ji k pití nedonutím, to si párkrát cucne a flašku plive). Vynechat mléko po obědě jsem zatím nezkoušela. Zkusím asi přidat ten druhý chod a rozdělit jí to.

somalicats
autor
6. zář 2014

@terezapetrova Ona jinak přes den mléko nemá, dostává buď vodu, nebo čaj. Mléko má zatím jen po tom obědě, večer a pak v noci.

ev.ka
6. zář 2014

No asi máme ještě většího jedlíka a nijak to neřeším...
kojím kolem šesté ráno a pak už vstává, pak dávám kolem půl deváté bílý jogurt (buď s ovocem nebo s jáhlovými neslazenými piškoty), pak jde spinkat, když se vzbudí kolem desáté, tak nakojím a jdeme ven, pak je oběd kolem půl jedné, masozelenina 180ml jen to fikne a ředěný džusik nebo voda (čaj blinká). Svačina kolem třetí - přesnídávka nebo ovoce a jdeme ven, venku si ještě někde na lavičce cucne z prsu kolem páté, kolem sedmé kaše, pak koupačka, před osmou kojení a do hajan. V noci se budí na kojení kolem druhé ráno.
Taky slušnej apetit, ale váhově je průměrný, akční je dost - v 7m leze po 4 a objevuje svět (venku chodíme na hřiště se starším, takže beru piknik deku a on se pohybuje, není celou dobu v kočárku.
Starší syn se budil na mléko z flašky (od 15m jsem nekojila) skoro do dvou a půl let. Nijak jsem to neřešila, on je hrozně hubený a naopak jí málo (a to se tláskání blbostí vyhýbáme), takže jsem byla ráda za další příděl jídla v jídelníčku.

terezapetrova
6. zář 2014

@somalicats ja zrusila mleko po obede a davala jen po snidani a po veceri a pak uz ho nevyzadoval v noci, drzim palce at Vam o vyjde at uz jakoukoliv metodou..

somalicats
autor
6. zář 2014

@ev.ka Ta moje je taky váhově průměr, taky prošmejdí, co může, i venku, v kočárku mi v bdělém stavu dlouho nevydrží, má tendence vylézat (jen když jede, tak sleduje vše okolo a to ji baví). U toho kojení pochopím, že si cucnou ještě v noci, u toho UM jsem tohle ještě nezažila, proto mě to trochu překvapilo.

somalicats
autor
6. zář 2014

@ev.ka Jinak moje starší od jednoho roka odmítala úplně mléko i mléčné výrobky, takže ta kdyby se mi budila na mléko, tak bych byla ráda 🙂. Ale ta prospala celou noc, chodila spát po šesté večer a budila se až kolem sedmé ráno. A jedlík byla teda celkově horší. Tahle nezačínala s příkrmy moc slibně, spíš jen tak ochutnávala, pořádně se rozjedla až teď přes prázdniny.

ev.ka
6. zář 2014

@somalicats věř, že to není cucnutí, hltá a padá to do něj jak němci do krytu 😀

somalicats
autor
6. zář 2014

@ev.ka 😀 Jo, to já věřím 🙂. Takhle mi teď hltá z té lahve o půlnoci... Řev až na půdu a nepřestane, dokud není láhev...

ev.ka
6. zář 2014

@terezapetrova myslím, že můžeme na děti vymýšlet jakékoliv "konspirační" teorie a stejně si to ty děti určí po svém a změní se to jen obdobím, jakým procházejí...akorát člověk plýtvá energií, jak zkouší to a zase ono a nikdy nebude vědět, čím to bylo, jestli zapůsobilo to nebo ono, prostě jen přišlo období a maminka se může stavět na hlavu 😉

terezapetrova
6. zář 2014

@ev.ka nekdy to takhle urcite byt muze

hojda
6. zář 2014

Já myslím, že s tím mlékem se uspává, náš syn se dlouho v noci budil na mléko a dcera ho chce v noci také, pak hned zase usne.

zmrzlinka
6. zář 2014

ja by som to neriesila a mliecko by som jej dala.Moj syn pil v noci mlieko do roka a pol a potom prestal zo dna na den 😉

helcenka
6. zář 2014

@somalicats - já bych to mléko po obědě nerušila, byla bych ráda, že ho ještě takhle přes den pije. Ale kolem té páté odpoledne bych jí spíš dala třeba přesnídávku, jogurt, banán třeba s kouskem pečiva, pár piškotů a tu kaši jí dala tak hodinku před spaní a těsně před spaním bych jí dala mléko. Jestli je teď víc aktivní, přijde mi, že večeře v pět a pak před spaním jen mléko je málo, to mléko už jí nezasytí na takovou dobu, a když od pěti už nic nejí... Psala jsi, že kaše před spaním se neosvědčila a malá měla hlad, ale není z toho poznat, jestli jsi dávala ještě i véču a na kaši mléko. Já dávala večeři, a pak hodinku před spaním kaši a ještě mléko těsně před spaním... A bylo to v pohodě, děti se mi budily až kolem půl šesté ráno na mléko, pak ještě na hodinku usnuly 😉 .

somalicats
autor
6. zář 2014

@helcenka Jo, tu kaši před spaním jsem dávala stejně - dostala kaši, pak ještě chvíle hraní, koupání a těsně před uložením mléko. Jenže toho mléka pak vypila dost málo, když měla hodinu předtím kaši. Když jsem jí dala tu kaši kolem té páté, tak pak vypila i to mléko bez problémů.
Ještě mě napadlo, že bych jí zkusila uvařit klasickou krupicovou kaši místo těch kupovaných kaší...

somalicats
autor
6. zář 2014

@helcenka Jo, a tu večeři tam měla taky.
Jsem docela zvědavá, jak to bude dávat dál, ta starší se právě postupně šprajcovala vůči kaším a na roce přestala chtít i mléko.

radka35
6. zář 2014

zkusit kaši jiné značky a později -před spaním.Třeba rýžové kaše nám taky dlouho nevydržely a brzo po nich byl hlad.Obilné a klasická krupicová zasytily na delší dobu.

mleka_hami_andrea
24. zář 2014

@somalicats Dobrý den maminko, pokud se Vaše děťátko budí v noci hlady, můžete zkusit speciální sytící mlíčko Hami Hajaja. Obsahuje rýžové vločky, které zasytí bříško děťátka na delší dobu a zároveň jsou nutričně stejně výživné jako standardní mléka. Nemusíte se tedy bát, že byste holčiku na noc moc překrmovala. Přečtěte si i zkušenosti ostatních maminek s Hajajou zde: http://www.klub-maminek.cz/hodnoceni-mleka/

Krásný den, Andrea

consti
24. zář 2014

To jí krásně, mně se malý budí v noci na Sunar co 3 hodiny, kaše efekt taky nemají 😝 . Občas se stane, že spí v kuse 4-4,5 h., ale většinou je po 3 hodinách vzhůru a bez problémů vypije 180 ml 😅 . Zatím to neřeším, ale časem to budeme muset nějak odbourat, ale jak, to nevím 😅 .