Ahoj holky jsem tady nova. Chtela bych se zeptat jestli je tady nejaka maminka, jejiz dite bylo opozdene a pak to bez problemu vsechno dohnalo?Muj syn 22 mesicu vubec nemluvi, mluvi svym jazykem, pat slabikami ale bez jakehokoliv smyslu. Mluvim na nej, konstatuji mu vsechno co delame. O knizky nema moc zajem. Je pravda, ze jsme vetsinou sami doma . Ale nevim, jestli rozumi vsemu, co rikam. Rozumi jednoduchym povelum, otevri, zavri, zaklepej, sundej cepicku, bundu, zvedni nozicku, druhou, pojd, dej rucicku, pusinku, kde je mami? udelej haci, napij se, udelej ham. A dalsi, ale treba nedokazde stale pochopit ze kdyz sviti trouba tak pali, ze nemuze otacet knofliky na sporaku. Proste mi nekdy nerozumi vsechno. Je to moc sikovny chlapecek jinak. Hracku se sesti otvory na ruzne tvary zvladal v roce a pul, ukazal kam patri co a tak i s ostatnimi podobnymi hrackami. Ale nema potrdbu se jinak vzdelavat. Je pravda ze doted jsem ho opecovavala jako mimino. Davala mu najist krmila ho takze ostatnich nazor je ze kluk mluvit ani se vzdelavat nepotreboval. Foniatii a neurologii mame za sebou. Neuro kvuli zaskubum, ktere nadale pretrvavaji. Nekdy ma bezpodnetne lekave stavy. Ze strne. Nekomunikuje se mnou. Donese treba bublifuk ze chce bublinky. Udela rukou ze uz nechce jidlo piti. Ocni kontakt ma. Slysi na jmeno ale nekdy zvysim hlas. Miluje svetla. Ale o komunikaci nejak nejevi zajem.
mrkni tady, zeptej se v této skupince:
https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/maminky-nestandardnich-deti-poruchy-komunikace/