Ahoj maminky,
mám 2,5 letého chlapečka, před pár měsíci (cca 2-3) překonal odpor k nočníku a začal ho doma používat. Používá ho tedy zatím pouze na malou potřebu, na velkou potřebuje plenku. Probíhá to tak, že po bytě chodí pouze v tričku (dole hambatej), nočník ví, kde má a když potřebuje jde se sám vyčůrat, na záchod jít nechce.
Nakoupili jsme boxerky, ale jakmile mu je dám, tak mi do toho čůrá a stále nechápe, že to není plenka.. za ráno v boxerkach jsme převlekali co 10 minut, jenom si "ucvrnkaval", na nočník nechtěl.. Nevím jak dál, abych mu neudelala nějaký blok.. jestli zatlačit na pilu a nebo naopak nechat tomu volný průběh.. léto bude pryč a my pořád neudělali ten další krok. Je to normální, že to trvá tolik měsíců bez posunu?
Jen dodám, že malej mluví, o všechno, co potřebuje si řekne, jen o tomhle mluvit nechce🙂
Měli jsme to úplně stejně..nahatej si krásné sám došel aniz by něco řekl ale jakmile měl něco na sobě bylo hotovo...trvalo to asi dva měsíce než k tomu došel...a přišlo to samo že si sám řekl že chce čůrat...zkus mu to mokré třeba chvíli nechat a ukázat mu to jak to vypadá atd..nás málej se to naučil a teď ve 3 letéch se začal pocuravat ..taky čekám že to zase přejde ale už to trvá docela dlouho
Dcera to měla podobně. 🙂 začala chodit sama od sebe na nočník, když měla cca 2 roky a 4 měsíce. Ale jenom nahá. Jakmile jsme ji oblikla, počůrala se. Trvalo to dva az tři měsíce. Neřešila jsem to a normálně dostávala na ven plenku. To bylo v létě. Šla v září do školky v tomhle stavu. Plenku jsem ji nedala. A od toho dne se nikdy nepocurala..😀
Dávala jsem rovnou u začátku kalhotky a asi nejlepší volba 4 dny a byla bez nehod a nemusela jsem řešit zda a jak to pak udělat 🙂 první 2 dny to zkoumala že to není plenka a že ji to vadí a pak už to bylo na pohodu 🙂
V tomto věku se ti klidně může stát, že začne nočník znovu odmítat a bude si čůrat po nohách. Z toho, jak reaguje na gaťky, je zcela evidentní, že to v tom mozečku ještě není správně propojené. Rozhodně na něj netlačte, je to kontraproduktivní. Syn do 2 let a 9 měsíců naprosto nulová šance na odplenkování a pak ze dne na den přišel, sdělil mi, že plenu nechce a začal chodit na záchod. Naprosto bez stresu. Najednou se to v tom mozku všechno propojilo.
Dcera to měla kolem 2 let. Když byla nahatá došla si, ale jakmile na sobě měla kalhotky, volné šortky nebo legíny, tak se počůrala. Doma nahatá a na ven plínka. Pak měla asi měsíc, dva období, kdy plínku vyžadovala i přes den a nechtěla být bez ní. Dala jsem jí ji.
Pak z ničeho nic jsme se domluvily, že je velká holka a plínky jsou pro miminka. Fungovalo to.
Od 2,5 let je bez plenky a nehoda sem tam. Při vztekání jsem věděla zcela jistě, že se počůrá, nebo když se do něčeho zabrala a pak se jednou počůrala v autosedačce, když usnula.
Bude mít zanedlouho 3 a už dlouho žádnou nehodu neměla a naučila se už i na velkou.
Nechala jsem to v podstatě na ní a netlačila jsem.
@jeklik malej po odplenkovani bojkotoval jakykoli pokus o slipy ci boxerky. Dva mesice chodil v kratasech/kalhotach naostro. Ted bere oboje.