Ahoj maminky, mam 28měsíční dceru a stále se nám nedaří sundat plenku.. dcera stále nemlubí umí cca 10slov napodobit jinak nic a příjde mi že ani néví co po ní chci. Na nočníku řev nechce sedět na wc to samé vydrží jen když jí dám toaletní papír a ona hk hází do mísi. Plenku stále sundavá a běhá nahá ale vždy jsou jen nehody a všude louže a už i při velké jsme našli. Navíc dcera moc pije.. na posezení si vypije celou 500ml flašku a chce další plenku ji dávám snad každou hodinu dvě.. nemáte některá radu jak se těch plen zbavit :(
To sice mohla ale není to pravidlo.a evidentně na to ještě není připravena..všechny děti nemusí být podle tabulek.a to že ji budete každou půlhodina mučit na nocniku tak vím na 100% že ji to znechutite. Je snad úplně jedno jestli se to naučí o půl roku déle.myslim si že klidně můžete počkat na leto až bude chodit nahata a půjde to.hlavne nic násilím!
Dobry den, dcera byla bez plenek cca ve dvou a pul. Pred tim jsem na to nemela nervy, pak byla bez plenek behem tydne. Proste ji to secvaklo a bylo.
@leny18 tchyne mi jednou popisovala, jak behem hlidani ji meli posazenou na nocniku u pohadky a drzelli ji tam asi hodinu nez se vycurala...jako to me fakt nasr.... pohadky nepodporuju a mame lepsi zabavu nez sedet cely den na nocniku...takze jsem to bojkotovala a nakonec to bylo uplne v pohode.
@zurage Můj syn třeba pochopil až 4 měsíce před třetími narozeninami. Měl takové chvíle, kdy si nedal plenku, chodil v trenkách, ale čural do kalhot a bral to jako samozřejmost. Pak přišel jeden den ráno, že chce čurat a od té doby se nikdy nepočural. Od toho dne byl absolutně bez plenky, i na noc. Ono to bude chtít asi vyčkat. Je sice už dost velká, aby to zvládla, ale každé dítě nebude tabulkové. Já hlavně radím opatrně, aby si nevytvořila nějaký blok, třeba psychotickou zácpu.
Třeba u neteře pomohlo dost léto. Nejdřív se nahá učila vnímat, že čurá, potom si sama roztáhla nožky, začala se schovávat a za pár dnů byla bez plenky. Na té zahradě na ni za ty nehody nikdo nekřičel, nikdo to nemusel uklízet....
@milejka myslím že je úplně jedno kolik mám děti. A nerikam ze vim vse na 100% ake tohle jo.Násilím nic nikdo nevyřeší. Ale je fakt že to je každé věc jestli bude dítě trápit na nocniku i když na to není připravené nebo si chvilku počka a půjde to lépe. Už teď je mi jasné jak jste to delala vy😁ale to je vaše věc. Já preferuji vše v klidu a pohodě. A nevadilo mi když malá začala chodit bez plen až ve 3letech.
Já mám 26 měsíčního kluka a odplenkování jsem si dala jako novoroční předsevzetí. První den jsme měli všechny tepláčky mokré do 10 hodin dopoledne. Nenechala jsem se odradit a trvalo cca týden, než pochopil, že se prostě musí vyčůrat na nočník, že se do kalhot nečůrá a že se to pak musí pracně uklízet. Nevyčítala jsem mu to, ale věděl, že je to špatně. Někdy jsme tedy měli ten tahák "pohádky", někdy knížku, ale naučil se hned po posazení vyčůrat. Nočník máme na stále stejném místě, za každý úspěch tleskáme a chodíme to společně vylít do záchoda. Na ven a na spaní má plínku stále, ale doma je už bez plen a maximálně s jednou nehodou denně (a to už čůrání ani nemusím připomínat). Dokonce jsem dnes zaregistrovala, že po dlouhém pobytu venku se nepočůral a vydržel až na nočník, stejně jako včera při usínání si řekl, že chce ještě čůrat. Chce to pevné nervy a hlavně, jak píše většina přede mnou: každý k tomu dospěje jindy. Pokud nejeví žádné známky toho, že chce chodit na nočník, počkejte. Koneckonců, až se oteplí, bude to pro ni určitě příjemnější.
@zurage už je velká natolik že pochopí odměnu. U nevěře se nám osvědčilo za úspěšné použití nočníku že pod ním našla "poklad" (dávali jsme čokoládový penízek), u klučiny co jsem hlídala jsme dali na zeď vedle nočníku papír a vždy když se podařilo, tak dostal nálepku kterou si tam nalepit a vždy večer pyšně ukazoval tatínkovi.
@monikarozacka
Pardon, neteře 🙂
Jasně, že začít je nejlepší v létě, kdy může běhat celý den bez gatěk, tzn. tohle léto bude ten pravý start! 🙂 Loňské léto by na ni bylo ještě brzy. Sama si pak začne chodit, protože si to na nohy nepustí. Každopádně je určitě lepší, když se dítě posazuje jen tak "z plezíru" na hrnec už mnohem dřív .... třeba náš malej byl posazován už cca od půl roku a bral to jako běžnou věc. Sice se počůral/pokakal klidně i do plíny, ale na hrnec taky a nebyl z něho nijak naštvanej, neodmítal ho nikdy. Kakání na hrnec si začal říkat sám k mému úžasu už cca po prvním roce, a čůrání ve dvou a čtvrt letech .... každopádně i tak se klidně během hry zapomene a cvrkne si do gatí. A jak jsem to poznala, že už "na to má"? - že měl celou noc suchou plínu a nechal si čůrání až na ráno, pak to teprve klaplo. A dostal za to samozř. odměnu - gumovej medvídek do pusy 🙂 Žádný jiný taškařice jsme u toho nedělali.
Ano myslim ze radeji pockam.. odmenu jsem zkousela taky.. ale marne je dost nesoustredena nedokaze sedet na miste ani u jidla.. je takova ze musi byt vsude a mit vse a kdyz ji vyhubujete jen se urazi utece do pokoje a tam vyvede zase jinou lumparnu. Nevadi pockam na leto a necham ji nahatou treba si do leta sama rekne na zachod 🙂
Ahoj podle mě má ještě čas..většinou když se něco děla na sílu tak to nejde..chce to čas. Nenutila bych ji.proste ještě není připravena. Ten správný čas přijde,zkus to třeba zase za měsíc.