Odplenkování 20m. syna. Je to normální reakce?

deliba
31. črc 2023

Ahoj, dneska jsem se rozhodla, že zkusím indiánskou metodu a prostě synovi nedám plenky. Je mu 20 mesicu. Když chce kadit, tak se beží schovat do loznice, at nejsem s nim a začne brecet, až se vykadí ve stoje. To same u curani, když si nekam zaleze, tak se vyčura a zacne brecet.. Je to normlani reakce? Nosim k nemu nocnik a vysvětluji mu, že se ma na nej posadit a tlačit. Ukazuji mu to i názorně na sobe, ale tomu se jen smeje.. Postupují správně? Čurá kdekoli po byte, ale na nočníku ani na wc sedet nechce. Je to hodne aktivni dite, které celkove vubec neposedí..

Zda se mi i, že si proste jen tak učurne a bezi dal. To jsem ale četla, ze by to mohlo znamenat, ze jeste neni pripraveny na odplenkovani?

Jeste jeden dotaz. Kdyz teda nedavam plenku, tak mu mam koupit nejake kalhotky? Nebo jak tohle řešíte? 😄 Kalhotky a na to teplacky?

nataliere15
31. črc 2023

@deliba myslím si, že to ještě nechápe. My jste taky malému vysvětlovali pořad jak je to s nočníkem, ukazovali atd..a nic. Potom začal z ničeho nic sám chodit.
Dejte mu čas a nehroďte to. On si na to přijde. Malý začal chodit až ve 2,5 letech.

palja
31. črc 2023

@deliba taky myslím, že ještě není připravený.

ivetka7686
31. črc 2023

@deliba není jeste připravený. Náš syn byl bez plinek před 3 rokem a bylo mi jedno co si lidi říkají. Prostě až je dítě připravené tak to půjde. Tam jde o to, že jim to musí v mozku "dojít". Propojit močový měchýř s mozkem snad mě chápeš 😅😅

lentilkah
31. črc 2023

Tahle "metoda" by mela zafungovat do 3 dnu, ale u obou deti jsem vychazela z toho, ze byly s nocnikem seznamene a nejakou dobu jsem je na nej uz predem posazovala- rano, po spani...
Jinak mladsi jsem zkusila plinu sebrat v cca 23 mesicich a nehody obrecela. Za mesic jsem to zkusila znovu a slo to bez problemu, za ty 3 dny byla bez nehod.

cilkat
31. črc 2023

Obávám se, že necítí "že to na něj jde" a zároveň mu vadí pocit moči/stolice na nohou. Přijde mi, že tento pokus dítě v tuhle chvíli hodně stresuje a může zadělat později na vážné problémy typu psychogenní zácpy. Ukončila bych to, vrátila plenu a počkala (i když chápu, že léto je na odplenkování lákavé).

veroniqess
31. črc 2023

Není ještě připravený a je to pro něj stres

teate
31. črc 2023

Nedělej to, jen mu uděláš blok. A ještě takovou drastickou metodou, kterou (za mě) indiánská metoda v tomto věku je. Co očekáváš? Že z ničeho nic bude chodit na nočník? To možná ano, ale určitě ne ve chvíli, kdy se rozhodneš Ty. Ale až se rozhodne on sám. Tohle ničím neurychlíš.

maldi
31. črc 2023

Jestli u toho breci a schovava se, tak pozor, nam takhle zacalo zadrzovani. Takze za sebe radim, nechat ho byt. Nam zacal znovu normalne vylucovat az po 3.roce, ve 3,5 zacal sam chodit na nocnik, trval na tom, ze se nikdo nesmi divat. Az ve 4 letech vydrzel se suchou plinkou do rana, sam zacal hlasit, ze se chce jeste pred spanim vycurat a rano, ze jdeme na zachod...
Tak prosim pozor na jakykoliv natlak, at se vam ditko nezasekne.