Ahoj holky,v prvé řadě bych se chtěla pochlubit prvním úspěchem 🙂 Už asi týden učím malého,aby si začal říkat na nočník.Ze začátku na něj nechtěl ani sedat,natož aby se do něj vyčůral.Teď,po týdnu,vždy,když vidím,že začíná čůrat,ho naženu na nočník,a krásně si sedne.I když se do něj nevyčůrá,aspoň neprotestuje,a sedne si na něj 😀 Teda,včera se jednou vyčůral i vykakal,i když až poté,co jsem ho na nočník nahnala 😉 Takže budu doufat,že za další týden,dva,by se mohl naučit si říkat,a přestat se počůrávat 🙂
@stastnablcha děkuji 🙂 s kakáním právě problém nemá,naštěstí,protože ten samý problém jsem měla s dcerou-už neměla pleny na den,ale kakala jen do plíny ve stoje.Někdy do 2,5let.Trpěla na psychogenní zácpu.Taky jsme si užili,až kolem pěti let to přešlo ☹ Malému budou v říjnu dva roky 🙂
tak to je sikonvnik🙂 to uz pojde rychlo v tomto veku
@stastnablcha jj,doufám 🙂 Ale trvá mu to déle,než holce.Ta se párkrát počůrala,a začala chodit sama 😉 no,ji vadilo to mokré,malému je to jedno 😀
Holky já mám hrozný problém s 2 letym synem, sedne si na nočník v pohodě ale jen s plinou ne a ne se do něj vyčůrat. Čekáme druhé dítě takže jsem chtěla ať se to naučí než se malé narodí. Jednou se nám to povedlo poskakovala jsem kolem něho radostí ať ho to nějak motivuje 😀 a stejně prostě nechce co mám dělat poraďte prosím
@baraakevinek ahoj,udělej to jako já.Vezmi plínu,a vysvětluj,aby čůral i kakal do nočníku.Když začne čůrat,okamžitě ho dej na nočník.Setrvej,časem začne sám,uvidíš 🙂
Je hrozně tvrdohlavý 🙂 ale zkusím děkuji za radu 🙂
@baraakevinek ten můj taky 😀 a nemáš zač.Zatím chodím furt s hadrem,ale vidím první úspěch,tak to nevzdávám 🙂
Nehrotim...můj přímo řve že nechce sundat plinku, násilím to dělat nebudu,ziska jen větší odpor... každé dítě se to naučí,jedno dříve druhé později
@lajla jakože nechce chodit bez plíny?Nebo řve i při přebalovaní?
Přitom když ho chci posadit,sundat plinu,prebalit..
Nahaty chodit bude ale cura kde se mu chce😂 každopádně jednou k tomu dospěje
2 holky byly už bez kolem roku a půl... jedná flegmatik se občas pocuravala do 4, malý asi bude stejný😂
Ahojky, nám to moc nejde, na nočník si sedne, vyčurá, ale sama si neřekne že chce čurat, řekne *aa* až když už je potom ☹ .. zkouším ji dávat látkovou plenu a na to kalhotky a co 5-10 minut sedat na nočník, většinou se vyčurá tak ji pochvalím a dostane občas bobnon za odměnu, když je plena suchá tak máme radost obě dvě a čas takhle zvětšuju že třeba když je suchá tak pak zkouším i co 15 minut.. uvidíme no
Když došlo poslední balení plenek nekupovala jsem další. Prostě plenky nebyli, to můj dvouletý vlk pochopil a čural i kakal do nočníku nebo na záchodě (tam se mu líp kaká a může to splachovat hihi) na noc jsem mu dávala jen látkové pleny-ty jsou počurané pěkně nepčijemné jak zjistil-takže zůstávají suché. Kdyz jdeme ven tak si rekne, kalhoty vetšinou zustanou suche. Ale když mu nandam kalhoty doma, tak se mu stava porad, ze si je pocura. Taky si v obchode vybral spodni pradlo s bagrama, vi ze do nich se necura a ma hroznou radost kdyz si je oblika. cura jen doma do kalhot. Vi ze to neni dobre. Snad na to brzy prijde, ale nastesti mame jeste chvilku teplo tak to neni zadna hruza. Celkem tohle trvalo tyden, dokud jsme doma meli plenky tak to slo hur. Urcite bych nezacinala zbytecne brzy. To udelali moji rodice a pocuravam se do ted protoze to pro me je stres. Teda ted, jak jsme se tim zacali zabyvat s malym vlkem, uz jsem na tom lepe. 🙂 Ale spatny pristup muze mit nasledky. Tak hodne zdaru, at Vam to jde a pevne nervy, at to zvladnete vzdy s usmevem 🙂
@lajla já bych ho nechala přes den bez plín 🙂 Já říkám,že kdybych dceři plenu nevzala,měla by ji doteď,protože pokud ji měla,proč by čůrala do nočníku že?😀 většinou je to u takhle velkých dětí jen pohodlnost 😀 syn taky čůrá,kde se mu zachce,ale to je o tom vydržet,protože vím moc dobře,že on už pozná dopředu,kdy bude čůrat-čupne si a čůrá.
A taky se snazim, aby nepil primo pred spanim ale radeji v case vecere. Zjistila jsem ze pak je v noci jak prutokac a nedari se mu toudrzet nebo me porad vola ze musi na zachod. S kakanim jsme to vyresili tak, ze mame rano po snidani jeden moment, kdy chodi na zachod. Tam si cte knizku a vykadi se. Takze to nam taky hodne pomohlo 🙂
@andryyysssek JoJo to chápu naprosto, ale on má handicap který sám musí ještě řešit, tak ho nechci cpat do dvou věcí...bylo.by to na něj už moc...
@lajla aha,tak to jo.Tak ať se to brzy vyřeší 😉
@ninarchy s tím pitím to je u nás stejné, když hodně pije, tak bývá v noci či ráno mokrá (př.dnešek) takže to taky zkusim omezit, nejhorší je že ona si sama donese kolikrát flašku do kuchyně a čeká :D
@svetluska17 neboj,to přijde 😉 každopádně jste na tom líp než my 😀
@andryyysssek jak to ?
@svetluska17 protože malý si na nočník sedne až po vyčůrání,a navíc ho tam musím nahnat 😀
@andryyysssek malá kolikrát řekne taky *aa* až když je po tom ☹ ale spíše se i vyčurá do nočníčku ale někdy je pozdě no
@svetluska17 co bych dala aspoň za toto 😉 neboj,když už to máte takhle,je jen otázka času,kdy se přestane počůrávat 🙂
@andryyysssek už jsme mohli jít do školky ale ještě musíme aspon měsíc počkat zda se to nezlepší
Ahojky holky, dneska jsme zacali chodit na nocnik, abysme chodili konecne bez plenek i kdyz ho porad davam na nočník tak cura na zem maly ma 1,5 roku tak doufam ze když vydržím tak se to naučíme je nějaký recept ať cura do nocniku a ne na zem i když za mnou přijde a ukáže mi to děkuji za radu 😂
tak skvele🙂 hlavne ak nema problem s kakanim. moj syn chodil na nocnik strasne rad, aj cikal a mal z toho strasnu radost, ale do 3 rokov sa vykakal len do plienky. cakal na noc kym mu dam plienku na spinkanie a okamzite to tam pustil... kolko ma maly?