Moje holčička odmítá dudlík, a mojí příbuzné se stalo, že jí dcerka pak odmítala i flašku, takže když někdy v 6 měsících chtěla podávat čajík, tak museli rovnou přejít na hrníček. Byl to problém, všechno měla zlité. A já se právě v knížce "Nejšťastnější miminko v okolí" dočetla, že stačí pár týdnů aby si miminko osvojilo sání s prsu a pak se má občas dávat flaška aby jí pak neodmítalo.
Co si o tom myslíte? Stalo se to některé z Vás taky? Měla bych začít občas krmit odstříkaným mlékem z flašky?
přesně jak píše monik tak rovnou přejdete na hrneček a může z toho pít i mléko i čaj....ted dělají hrnečky co netečou a jsou z měkýma pítkama takže i takle malé dítě z toho dokáže pít...bud ráda aspon ti odpadne odnaučování od dudlíka...toho já se děsím 🙂
Aha, já ten hrníček vidím trochu jako problém. Umělou flaškou s dudlíkem, s tou může dítě mávat a házet (pokud má dudlík který neteče), ale ten hrníček s pítkem... mám strach že bude potopa. Sestřenice začla místo čaje dávat vodu, protože má všechno potřísněné.
Já jsem fakt naopak ráda, že to možná zvládneme bez flašky, u prvního byl dudel i flaša, a zbavit se flašky byl větší boj než dudlíku. A to že budeš mít doma něco polité, divej, když to nebude od pití, tak to bude třeba od jídla, a počkej až začne chodit na nočník, nám dítko čuralo skoro všude, než jsme to vychytali, takže potopa byla i tak.
A tekutiny se začínají podávat s příkrmy nebo kdy?
My taky dáváme čajík z hrníčku...dudlík ani flašku Tom nechce, zatím jen kojíme, čajík dávám jen v opravdu teplých dnech, ale počítám, že o víkendu najedeme na první zkušební příkrmy.
jjance já myslím že jde jen o čas než se naučí z toho pít..vylít to nemůže spíš jde o to kolik si toho z toho hrnku vytáhne a kolik udrži v pusině, ale to by ze začátku vytékalo i z flašky...musí si na to přijít..
pokud plně kojíš tak není potřeba podávat tekutiny...až začneš přikrmovat tak mužete z,koušet
Mě doktorka řekla, že ve velkých vedrech, když se přihlásí o jídlo dřív než za 3 hodiny (trošku víc přibírá - má 7,3 kg ve 3 měsících), mám dát jen vodu. Malá nám taky nechce dudlík, nechce moc ani flašku, ale snažím se a už se párkrát i chytla. Tak si myslím, že si zvykne.
Ahoj,tak já ted opravdu lituju,že jsem malou nezvykala na flašku.Příště to určitě udělám.TAky nechtěla dudlík,jsnme bez.A když měla pít,tak nic samozřejmě.Zkoušela jsem všechno možné,hrníček,tekoucí i netekoucí,různý lahvičky,všechno.Nedostala jsem do ní nic.Už jsem si dělala starost.Pak se konečně chytla dudlíku,v deseti měsících!!
Tak ted něco vypije,ale je to jen trošička,ale jsem ráda i za to.Takže ze zkušenosti - zvykat na flašku!!
Ahojky, naše malá taky nechce dudlík a měli jsme opravdu problém s flaškou - nepřibírala tak jsme museli před měsícem začít na noc přikrmovat. Byl to boj - vyzkoušela jsem spoustu lahviček a až u láhve Tommee Tippee se chytla - má skutečně tvar prsa s bradavkou. Dudlík jsme nezačala dávat je spokojená i bez něj a z prsa dál pěkně pije.
ahojky, náš malej dudlík nevzal do pusy a už je mu 9 měsíců, takže to není zas tako hrozný, aspoň nebudeš muset odnaučovat. S flaškou byl pak rpoblém, měl ajsme málo mléka aflašku odmítal, potom naštěstí, jsem si zde přečetla radu, že mmu mám prso vyměnit za flašku a tak jsem to zkušela asi týdena a úspěšně, takže zus to takhle. Prcek to hned poznala nechtěl,ale nakonec byl s obou úplně v pohodě. Tak hodně štěstí 🙂 😉
První dcera měla dudlík asi od 3 týdnů, flašku nechtěla nikdy, pila z hrnku, druhá holka se dudlíku ani nedotkla, ačkoli po zkušenosti s první jsem měla nakoupeno x typů, ale z láhve si dala, přednost má ovšem taky hrneček. Ten s pítkem jsem dávala cca od 6 m, teď už pije z obyčejného dětského.
jjanca moje malá taky měla dudlík jen 3týdny a toho ještě moc nechtěla a z flašky pije krásně 😀 ,takže to záleží na mimču
My jsme nikdy flašku s dudlíkem nepoužívali. Eva z toho nechtěla pít, pije buď z hrnečku nebo z flašky s brčkem, to je vůbec nejspokojenější:
http://www.ecipisek.cz/detail/lahev-s-brckem-56...
Ahojky, moje malá taky nechce dudlík, a pak až ji budu dávat čaj, tak rovnou asi z toho hrníčku, naopak přemýšlím, že bych ji flašu ani nedávala, uvidím, jak nám to půjde. Kámoška to taky tak dělala u obou dětí, rovnou na hrníček s tím pitítkem, si nemůžu vzpomenout, jak se tomu přesně říká. 😵