Odhání vaše dítě ostatní děti?

irenahlovcova
14. únor 2018

Ahoj maminky. Mate nektera stejnou zkusenost s tim ze vase dite odhani ostatni deti?
Moje dcerka 21m vzdycky kdyz jede treba v kocarku a vidi nekde dite tak zacne kricet bak bak bak ( to je takove nase slovo jako treba fuj) :D nebo na nej dela takove kričici zvuky.
Nekdy me to trosku desi. Od brezna mame chodit do krouzku mezi deti. Tak snad si zvykne.

blahova_andrea
14. únor 2018

a dělá to i mimo kočár? možná si tím totiž stráží své teritorium, za které kočárek rozhodně považuje. vím, že to některé děti nemají rády, že se jim o kočár někdo jen opře nebo sáhne na bok, chce se naklonit, podívat a takto hlídají i třeba kočár mladšího sourozence. jak reaguje na děti, když je mimo kočárek? každopádně trénink tomu prospěje. na děti si zvykne a také je potřeba naučit půjčování věcí. každý to majetnictví má nastavené trošku jinak.

irenahlovcova
autor
14. únor 2018

@blahova_andrea kdyz jdeme pesky a naproti jde jine dite tak to dela taky. Ale kdyz k nam prisli domu treba deti od kamaradky tak v pohode. Sice si jeste moc nepohraje ale je v klidu.

lida9
15. únor 2018

mozna casteji brat do kolektivu, treba staci kavarna s detskym koutkem ted v zime🙂

blahova_andrea
15. únor 2018

@irenahlovcova že si nepohrají společně je normální. děti to dělají až tak od tří let, do té doby si spíš hrají vedle sebe než spolu. něco jiného jsou mladší sourozenci. ti se socializují dřív, protože to mají denně doma. já myslím, že v tomto věku se nemáš proč trápit. bude to čím dál lepší, neboj 😉