Holky od kdy vaše miminka začali pást koníčky? Náš malý bude mít 3 měsíce a moc se mu do toho nechce 🙂. Hlavičku udrží když ho držím na rukách, i když ho položím na bříško tak ji zvedá, ale na ručičky se mu moc nechce. Mám mu nějak pomáhat?
@gabrieka Ady jsme začali dávat pást kolem 1m a teď už pase nádherně, byť se sem tam překulí ještě na bok-bude muset cvičit. Je škoda že nezačala pást dříve, ale nevěděli jsme to. Chce to opravdu dávat každý den několikrát a motivovat třeba hračkou, nebo hladit od krčku k zadečku 😉
naše malá měla zrovna včera 3 měsíce a koníky pase cca od půlky druhého měsíce, nejdřív tu polohu na bříšku strašně neměla ráda, dávala jsem ji tak po koupání a vždy začala doslova řvát, i když jsem ji dávala ručičky k tělu a jakoby trochu pod hrudníček, aby se mohla opřít... no a jednoho dne najednou úplně sama a bez křiku tu hlavičku zvedla a drží ji, teď už jí otáčí do obou stran a rozhlíží se... ale je třeba trochu tvrdší podložka, na přebalováku to zvládne krásně, na posteli jí to jde hůř... 🙂 určitě to brzy také zvládnete 😉
holky díky moc za rady, budu ho dávat častěji 🙂...
já otáčela na bříško tak od 4. týdne před každým přebalováním - aspoň chvilku - krásně se při tom vyprděla, zvykla si na to a jakmile se sama naučila otočit na bříško, tak už jsem ji na záda dostala jen násilím (obrazně řečeno) - byla na břiše pak už prakticky furt, baba zvědavá🙂 Od 4. měsíce jsem ji do kočáru dostala buď spící anebo na břiše - jakmile měla ležet na zádech a být vzhůru, tak cirkus jak u Berousků. Jinak doporučuju jako motivaci k otočce na bříško mimčo na břicho pasivně nepokládat např z tygříka nebo klubíčka, ale otáčet za nožičky - doporučila mi to dětská rehabilitační sestra v šestinedělí a malá se nám na bříško otočila ve 3 měsících. Díky tomu otáčení se totiž posilují šikmé břišní svaly a mimčo hlavně pochopí ten princip.
nám dr u syna řekla, že by to sám nezvládl správně kvůli rozestupu břišních svalů, tak jsme od 3 měsíců chodili cvičit vojtovku, pak už byl vývoj vcelku v pohodě, ale rozestup má stále. Jen je teď v takovým blbým věku, kdy se s ním cíleně cvičit nedá, už jen namasírovat nohy, aby je neměl plochý, bývá umění (ho to totiž lochtá :D )
Náš Páťa se snažil pást, ale úspěšně už okolo jednoho měsíce a teď ve dvou měsících a 14 dnech drží krásně hlavičku, když ho dávám říhnout.. 🙂
To my se taky snazime past ale kdyz ho dam na brisko opre se o ruce a cuca si je tak nevim jak ho to odnaucit aby se lepe snazil
Chodíme na rehabilitace, ale v podstatě pevné bříško je základ. To přetáčení jak píšou výše je taky dobré. A potom samotné pasení koníků... Nejdříve jsem měla dítěti dávat stočený ručník do ruličky, jako by dlouhá housenka, dávat pod paže a hrudník, tím natahovat paže před sebe a zjednodušuje to vstávání na pasení koníků. Natáhnout nožičky dozadu a mírně dlaní pritlacit zadeček do podložky. U pasení by měl být zadeček dole a ne vytrceny nahoře. A teď už nám cvičení změnila. Bez ručníku, ale ruce dat tak aby utvořit před dítětem "rybníček " lokty mají být cca na úrovni brady tedy před rameny. Držení rukou pod seboa u těla u je špatně. A aby tak vydržela a já ji v té pozici pomáhala, tak levou ruku, tentokrát loktem pritlacit zadeček a dlaní hlídat pozici lokte dítěte a druhou rukou už jen hlídat loket. A samozřejmě dítě musí mít před sebou nějakou motivační hračku.
Ahoj, my jsme s tím ze začátku trochu bojovali, pokládala jsem na bříško, vždycky jen měla hlavinku na boku, občas ji zvedla jen aby se neřeklo, postupem času ji začala zvedat, ve třech měsících a kousek ji už začala držet pěkně 🙂
Ahoj, mozna to sem uplne nepatri, ale mam dotaz k tomu paseni konicku...vim, ze by se to melo delat na tvrdsim podkladu...je to v pohode na prebalovacim pultu s takovou tou klasickou vetsi podlozkou? Mamka se na to divala a tvrdi, ze je to mekke...tak ja pak ale nevim, kde ho to mam ucit!🙂
@kapacita co třeba na zemi na dece? Ale na přebalováku to půjde taky. Základ je dávat často na pár minut na bříško, i když se to prďolce nebude líbit. Ono totiž všechny ostatní pohyby (plazení, lezení, sezení i chození) vychází z polohy na břiše a ze zpevněných břišních a zádových svalu. Jinak platí určitá poučka - co měsíc, to zhruba hodina na břiše...
hodně ho dávej na to bříško, 10-12x denně (od narození), a říká se, na tolik minut, kolik je mu měsíců, tedy na 3min..na správné pasení má ještě měsíc čas, ale chce to trénink 🙂