Ahoj, tak mě zrovna napadl dotaz od kdy je vhodné, nebo od kdy jste vy zkušenější brali dítě do krytého bazénu.
byli jsme az v roce v rybníku i v bazenu i v akvaparku. nikde nebyl problem.
My jsme byli v 11.mesicich,ale bazen byl studeny a synovi byla zima,ikdyz se mu to libilo,tak jsme homuseli po 2min vytahnout...
My začli chodit asi ve 14 měsících. Koupila jsem mu normoš plavečky od imse vimse - kdyby se pokakal. Dávám ho před koupáním vyčůrat. Jinak opravdu čůrají i dospělí. Při nějakým pozorování dokonce vyšlo, že průměrně dospelý člověk zanechá po sobě v bazénu 80 ml moči. Utěšuju se, že to opravdu dost chlorují a je tak studený, aby se bakterie neměly šanci uchytit...
Záleží na provozním řádu, do krytého většinou od roku už můžou. Ale někde jsem četla, že takto malé děti by se neměly koupat ve studenější vodě, než 30Cˇ, nebo max. 5 m a pak ven. Taky snáze chytí různé bakterie a pak onemocní. Ale taky se chystáme to vyzkoušet a uvidíme. 🙂
my chodili na mimi plavco do kryteho bazenu snad od 4 mesicu pul roku.... od ty doby chodime furt.. s tim curanim je to fakt.. nikdy proste nevis..
@guinea Tak to já jsem to určitě někdy pustila. Až pak někdo přišel s tím, že když se vyčůráš začne za tebou téct nějaká fialová dezinfekce a každý to uvidí, tak už jsem to nikdy neudělala 🙂 Teď v dospělosti nemám ráda veřejné bazény, připadá mi to nehygienické, když si představím, jak se tam každý louhuje a dcera má atopák, takže raději chodíme jen na přírodní koupání, bahínko lepší než chlór 🙂
Tak u mimin, resp. dětí tak do 3 let věku bych čůrání moc neřešila...protože to neřešitelné celkem je. Některé si říká, ale spoustu si jich neříká🙂 Aneb "moč desinfikuje tatínku"😀 (PUPENDO). Jinak ta plínka do bazénu mi připadne k ničemu...my ji myslím nikdy neměli, ale co s námi šla kamarádka s miminem do bazénu, tak plenka ihned natáhla vodu z bazénu, dítě lítalo se zátěží na zadku a na moč už určitě místo v plíně nebylo, navíc se tak vytahala, že i ten boban by z toho vypadl. My vždy měli jen plavky s nohavičkami tak, aby případná nehoda nevypadla a moč opravdu neřeším a neřešili to nikdy ani v plaveckém kurzu pro děti, všichni s tím tak nějak počítali.
Do krytého dětského může dítě od roka 🙂..s malou jsem začala chodit v 6 měsíci do dět. center s bazénkem
@svetlanap do jednoho roku většinou všude upozorňují, že je to s děťátkem na vlastní nebezpečí ... hlavně kdyby se ti třeba ditě osypalo, je to tvoje riziko ... stejně tak kdybys třeba s dítětem musela odejít po deseti minutách ve vodě, nikdo ti peníze zpět nevrátí ... koupací plínka je většinou nutností, doporučuji před vstupem do bazénu osprchovat dítě nahaté, vetšinou se při tom sprchování vyčůrá, teprve potom dát plínku 😉
U nás všude v bazénech od roka.
Rok a pár měsíců. Když už krásně chodila. Naše holka miluje vodu a líbí se jí tam. Ale chodíme maximálně na hodinu.