Od kdy byly Vaše děti v noci bez plenky?

lucka662006
4. led 2015

Ahoj maminky, od kdy byly Vaše děti v noci bez plenky? Malé budou za 3 měsíce 3 roky, ve dne chodí na záchod nebo nočník suprově, ale na noc jí dáváme plenku a vždy je počůraná. Chtěla bych vědět, od kdy Vaše děti byly v noci bez plenky a hlavně, pokud děti spí v jiné místnosti, jak jste je v noci kontrolovali, zda nejsou počůraní - aby nespali v mokrém a nebyli nastydlí? Nebo aby se nebudili 3x za noc, protože se počůrali a nemají plenku... Díky za zkušenosti.

milmic
4. led 2015

Moje dcerka si řekla sama. Bylo jí nějak okolo 3 let a jednoho dne řekla, že už plenku na noc nechce. Dřív jsme to nezkoušeli, ona měla taky plenku vždycky mokrou, tak jsem ji nechtěla nijak stresovat, aby plakala, že je počůraná, cítila se kvůli tomu poníženě nebo tak.

Tak jsme ji dávali v noci čůrat, než jsem šla spát, tak jsem ji spící posadila na záchod nebo nočníček a zase jsem ji dala spinkat.
Samozřejmě se několikrát v noci probudila s mokrým pyžamkem, měla jsem nachystané čisté u postýlky vždycky a čisotu dečku. Anebo jsem ji dala vyčůrat a ona byla ráno mokrá, tak jsme to spolu daly do pračky a bylo. 🙂 Ona kvůli tomu byla vždycky nešťastná, že to nezvládla, ale říkali jsme jí, že je to v pořádku, že to se klidně může stát, že to vypereme, postýlku převlečeme a bude to zase v pořádku. 🙂

prtika
4. led 2015

Malá je bez pleny na noc od půl roku. To se naučila sama na čůrání budit a od roku vydrží s čůráním až do rána i když se v noci třeba 6x kojila. Spíme spolu v posteli.

mandala
4. led 2015

Dokud má plenku mokrou, tak bych to neřešila, přes den se dá ovlivnit, ale přes noc ne. Naše holky byly přes den bez plíny od roka, přes noc obě asi tak 3,5 roku. Když už jsme ji vzali, dávala jsem vyčůrat, než jsem já šla spát a po 18. h jsem omezovala pití. Když se stala v noci nehoda, samy přišly.

sheeni123
4. led 2015

Dcerka pres den v roce a pul, na noc skoro do tri let. Nechtela jsem praktikovat nocni buzeni, tak jsem cekala, dokud nebyla plina 14 dni rano sucha. Od te doby bez nehody. Syn na den ve dvou a neco a na noc o 14 dni poudeji. Od te doby se jen jednou pocural rano, ze se nestohnul vymotat z deky.

lrg
4. led 2015

@prtika Chceš říct, že se ti 6-ti měsíční miminko v noci vzbudilo, že se potřebuje vyčůrat? 🙂

edeltraut
4. led 2015

Ládík byl dlouho "nevyzrálý", takže tam jsme noční pomočování řešili s odborníkem do šesti let.... Eliška si sama řekla kolem 2 let a Adélka také zhruba od dvou let plenku nepotřebuje 🙂. Plenku bych nedávala, až v době, kdy bude nějakou dobu na noc suchá.... 🙂. Zatím bych to moc neřešila, malá má ještě čas 🙂.

blahova_andrea
4. led 2015

syn je bez plínek od 2,5 let. kontrolovat jsem ho cíleně nechodila. já chodím pít a na wc i v noci. tou dobou jsem byla těhotná, takže jsem se vždy jen koukla od dveří jestli není odkopaný. pokud byl, tak jsem šla zakrýt a to bych zjistila, že má mokro. jeho to čůrání vždy vzbudilo, najednou si to uvědomil a začal histericky ječet, protože věděl, že tak je to špatně a byl z toho děsně nešťastný. je to tak dodnes. počůrání je známka počátku nemoci. jakmile se stane, tak jsem ve střehu, co mu bude 😅

maraida
4. led 2015

Moje dcerka nemá plenku na noc od 2 let a 2 měsíců. V noci jí nebudím,vydrží až do rána.Párkrát se stalo,že měla nehodu a to se sama vzbudila s brekem,že se počůrala.Tak jsem jí vysvětlila,že to nevadí,že se to stát může,dala jiné pyžamo a hotovo 🙂

prtika
4. led 2015

@lrg ano přesně tak, dělali jsme bezplenkovou komunikační metodu 😉

zuzajda20
4. led 2015

Malá měla 2 roky a dva měsíce a řekla, že už jí nechce a stalo se nám zatím tak 4x že se počůrala. Snažím se jí nedávat večer tolik pít a do rána to vydrží

terezapetrova
4. led 2015

nektery ty příspěvky jsou fakt vtipny když fakt je, ze deti do dvou let neovladaj sverac 🙂

babulinkab
4. led 2015

na noc bych řekla kolem tří let, ale každé dítě je jiné, syn to zvládl v poho, dcerku jsem musela ještě několik měsíců dávat kolem půlnoci vyčůrat...

lenicka07
4. led 2015

Dcera má právě tři roky a řekla bych že snad už konečně slavíme úspěch v posledních 14 dnech. Předtím měla sem tam období že se víc dní nepočůrala, ale většinou po nějaké nemoci se to celé zvrtlo a počůrávala se zase každou noc. Na čůrání se budí výjimečně.

markkketa
4. led 2015

řeším stejnou otázku, dceři budou v dubnu 3 roky. Noční plínku měla dosud suchou asi jen 5x, tak to nechci hrotit a chci se vyspat, protože jsem těhotná. O sundání denní pleny taky tehdy rozhodla sama, tak to asi ještě nechám volně 🙂

betelgeuzz
4. led 2015

@terezapetrova děti ovládají svěrač od narození, jinak by jim moč odkapávala neustále 🙂

@lucka662006 starší byla bez plenky přes den od 2 let, na noc je měla skoro do 3. Bez plenky začala spávat, když byla občas suchá, sama si řekla, že plenku nechce. Pak se v noci občas počurala, to na mě zavolala, nechodila jsem ji kontrolovat. Mladší byla rychlejší, bez plenky spala hned po 2. roce.
Tak hodinu před spaním jsem holkám omezovala pití, pak ještě po pohádce šly na nočník. V noci jsem je budit nechodila ani nekontrolovala, bez plenky byly, až vydržely do rána.

terezapetrova
4. led 2015

@betelgeuzz svérac neboli řízení otvor zcela vědomne od dvou let, napsala jsem to správně

betelgeuzz
4. led 2015

@terezapetrova není pravda. Zkus si něco přečíst o bezplenkové metodě a můžeš na prckovi vyzkoušet 🙂 Mladší už v porodnici vykakala smolku "na povel", když jsem ji dala do klubíčka 🙂 Samotnou mě to překvapilo, ale funguje to.

terezapetrova
4. led 2015

@betelgeuzz bavíme se každá úplně o něčem jiném takže se těžko mužem shodnout, a k bezplenkove - u me pleny u novorozence normální, pa Brou

betelgeuzz
4. led 2015

@terezapetrova nemyslím si, že se bavíme o něčem jiném 🙂 I malé miminko je schopné ovládat svěrač, každá matka, která vyzkoušela bezplenkovou metodu, ti to potvrdí.

terezapetrova
4. led 2015

@betelgeuzz přít se nebudu fakt mi to za to nestojí každy ať si Mysli co chce.. Nakonec každýmu by mělo jít o dobro svých děti měj se hezky

betelgeuzz
4. led 2015

@terezapetrova jasně, myslet si může každý co chce, ale pak to nevydávej za obecnou pravdu a neposmívej se zkušenostem jiných 🙂

terezapetrova
4. led 2015

@betelgeuzz Ježíši tak ja se Ti omlouvám, ze jsem se Te tak strašně dotkla fakt ziram a ted jdu opravdu spát
Cus

sangita
4. led 2015

Dcera (26m) je teď bez plenky asi pátou noc a suchá.. Zvládala už být v kalhotkách přes den bez velkých nehod (občas si cvrkne, než dojdeme na záchod..) a několik nocí měla suchou plenku, tak jsem se odvážila. Možná to Tvé dceři pomůže, když ji dáš na noc bez plenky. U nás jsme odplenkovaly tak, že jsem prostě začala dávat kalhotky a dcera se počurávala.. pak pochopila 🙂 Ale těžko v tomhle radit, každé dítě má svůj proces..

luckyinka
5. led 2015

malá byla bez plínky na noc ve 29 měsících. má svůj pokojíček tak jsem také nevěděla jak to udělám, ale v srpnu jsme byli na dovče a spali všichni v jedné místnosti, takže jakmile se začala vrtět, hned jsem se zeptala jestli chce čůrat a ona popravdě odpověděla. po návratu domů jsme již plínku nedávali, a nebyla ani jedna nehoda. než jsme sebrali plínu na noc, byla vždy mokrá, ale byla to jenom pohodlnost, že se do ní prostě k ránu počůrala. jinak do postýlky bych dítěti pořídila noční světýlko, který může vzít do ruky, aby se nebála, že musí dojít do jiné místnosti, a nepropustné prostěradlo (mají třeba v jysku, my ho ale vůbec nepotřebovali). jinak myslím, že 3 leté dítě by mělo vydržet celou noc v pohodě, max. k ránu se jít vyčůrat. dcera (2r 3/4) jde spát ve 21h a vydrží s čůráním klidně do 8h ráno. jinak zezačátku taky pomůže omezit tekutiny (hodinu před spaním již nic k pití nedávat, max.půl skleničky vody).

marilyn74
18. led 2024

@prtika wau!! Mate nejake super dite!!! 😮 klobouk dolu!🙂)