Období vzdoru ve 13. měsíci?

bbibianca
9. říj 2016

Hezky vecer, nevim zda se jedna o obdobi vzdoru ci neco jineho. Jezdime s malym jiz ode dvou mesicu plavat. Ted po prazdninach namzacal v bazene zurit a vztekat se. Je v klidu jen kdyz je v obeti maminky ci tatinka. V srpnu slavil sve prvni narozeniny. Doma se vzteka pri prebalovani a prevlekani. Jinak je to relativne klidne dite. Resili jste nekdo podobny problem?

lajla
9. říj 2016

@bbibianca ano pořad😂 chvíli klid chvíli řev, a pořad dokola...
Tak s ním teď plavat nechodte, už se mu to nemusí líbit

bbibianca
autor
9. říj 2016

@lajla jemu se to libi,ale on proste nechce delat veci na povel. Sam si rad pohraje ve vode, ale organizovane proste ne. Nekam se zahledi a chce to.

lajla
9. říj 2016

@bbibianca tak s ním choďte plavat samostatně, když víte že ho to baví...

kika_21
9. říj 2016

Někdy je dobré mít doma dítě, které chce dělat věci po svém-kroužky tohoto typu už neprožívám-jestli ho to baví ve vodě, ať si tam klidně hraje. Až mu bude 15, nikdo nebude řešit, jestli na plavání poslouchal. Musí poslechnout při přecházení silnice, musí zastavit, když jede na odstrkovadle a musí hodně podstatných věcí.Pravda je, že i moje dcera na cvičení s dětmi řekla,,Stačí, housku pudeme!"Prožívala jsem to, ale dnes už si nad tím nejmladším říkám, že je legrace pozorovat, co on dělá.No a zlobení u oblékání řeším většinou tak, že mu řeknu, aby se oblékal sám.Je línější, tak většinou přestane vyvádět.Děti, které jsou tvrdohlavější bývají mimochodem prý v životě úspěšnější.

peetrunka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
listickamysicka
12. říj 2016

Nám pomáhalo spíš mrňouse pro něco nadchnout. Automaticky na jakýkoliv tlak reagoval odmítáním, lhostejno jestli to bylo něco nepříjemného či příjemného. Mě pomohlo být nad věcí a sama se tím nenechat znervóznit. Jak psala kika_21 pozorovat co vše už je schopný vymyslet a co se už vlastně naučil. Tady jsem našla zajímavé video k věci http://www.mamaste.cz/video-zdarma/vztekani